Ga naar inhoud

Mauritz

Member
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 Coupe 3.0si
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Huizen

Recente bezoekers van dit profiel

647 profielweergaven

Mauritz's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Heeft iemand een link naar het juiste draadje?
  2. Dank jullie zeer voor de reacties! Ik heb inderdaad aftermarket remschijven geplaatst besteld bij misterauto van het merk TRW. De blokken die ik heb zijn van bosch, ook besteld bij misterauto. Ik heb tevens tijdens het vervangen van de schijven en blokken de draagarmrubbers meegepakt. ik heb gisteren na aanleiding van het trilling probleem nog onder de auto gelegen. Ik zag dat de rechter draagarm rubber helemaal uit elkaar is, de rubbers hangen los om de reactie arm. Ik heb het ondertussen wel gehad met de troep van misterauto, goedkoop is toch duurkoop. Plus de tijd die ik nu weer extra kwijt ben om het op te lossen, balen! Anyhow, vandaag gekeken naar powerflex of strongflex bussen voor de draagarmen. Echter kwam ik er niet helemaal achter hoe ik die bussen op de plek krijg waar nu rubbers zitten/zaten. Pimgmx: Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om de remvloeistof te vervangen, ik duw altijd bij het vervangen van de blokken de cilinders weer iets terug en dan hoef ik op die manier ook niet helemaal te ontluchten. Voor de rest is de zzzzqp helemaal bij met onderhoud. Het enige waar ik nog over twijfel is het flushen van de automatische transmissie, ik hoor hier namelijk verschillende verhalen over. Weet iemand trouwens een adresje waar ik echte OEM onderdelen kan kopen voor een zacht prijsje?
  3. Ik denk dat ik het iets duidelijker moet uitleggen. met tot stilstand remmen merk je dat de remkracht niet geleidelijk is. Je voelt dat de remkracht heen en weer schommelt net zoals de snelheid van de auto. De remkracht wisselt zeg maar harder minder hard weer harder weer minder hard enz. ik weet hoe het voelt als een abs in grijpt en dat is dit niet denk ik. Ik durf niet te zeggen wanneer de remvloeistof gewisseld is, in ieder geval de afgelopen 4 jaar niet. ik ga zo kijken voor zichtbare slijtage op de remmen, hopelijk valt hier iets aan te zien.
  4. Mauritz

    Trillen bij remmen

    Ha mede ZZZZ-ers, Ik heb een probleem van een trillend stuur bij remmen, dit gebeurd alleen bij snelheden vanaf 120 km/h. Ik heb nu zo'n 2500km geleden nieuwe draagarm rubbers en rondom nieuwe remmen + schijven laten plaatsen. Na het plaatsen was er niets aan de hand maar nu een maand later wordt ik bij medium tot hard remmen echt helemaal door elkaar geschut. Hoe harder ik rem hoe heviger de trilling in het stuur is. Daarbij komt dat als ik tot stilstand rem het soms vloeiend gaat maar op andere momenten remt hij heel schokkend (grote frequentie). Kan iemand aangeven wat de mogelijke oorzaak is van het probleem? zijn er ook al mensen die eerder dit probleem hebben gehad? Enorm bedankt alvast, Groetjes Mauritz
  5. Mauritz

    Ruitensproeier

    Helden, dank jullie wel! Ik ga er vanavond mee aan de gang als de werkdag er weer op zit! Ik weet dat dat het pompje nu niet loopt want hij maakt geen geluid, ik denk dat ik met de hamer aan de slag ga! De spuitmondjes zijn open en de vloeistof die ik gebruik is van de praxis vorstbestendig en niet aangelengd. Er zitten inderdaad twee pompjes in het reservoir, de voorste geeft geluid en de achterste niet bij sproeien.
  6. Mauritz

    Ruitensproeier

    Hallo ZZZZ helden, Mijn voorruitsproeier heeft het begeven, de koplampsproeiers doen het nog wel. Ik zou graag willen weten of ik kan kijken of het een elektrisch probleem is of dat de pomp kapot is. In dat laatste geval was ik van plan om een van deze exemplaren op de kop te tikken: http://www.mister-auto.nl/fl/ruitensproeierpomp/bmw-z4-coupe-3-0-si-265pk_v19300_g794.html%C2'> Heeft iemand anders dit probleem ook gehad? Ik sproei zelf eigenlijk nooit, hooguit 1 week per jaar tijdens de vakantie, zal dit tevens de reden zijn dat het nu kapot is? Bedankt alvast! Gr, Mauritz
  7. Beste ZZZZ-ers, Vanmorgen op de A1 onderweg naar mijn werk ging ineens het tire pressure monitoring system af (Rood lampje op het dashboard). Aangezien ik niet op runflats rij ben ik direct gestopt op de vluchtstrook. Rondje gelopen en alles leek er goed uit te zien, ben daarom rustig doorgereden naar een benzinestation 2km verderop. Hier heb ik alle vier de banden opgepompt. De voorbanden waren allebei oke, de achterbanden stonden allebei te laag, 0,2 bar links en 0,1 bar rechts. Ik zal vanmiddag met de lunch nogmaals langs een pomp rijden om de bandendruk te checken. Het probleem is dat ik het lampje niet meer uit krijg. is er behalve het knopje voor de versnellingspook ook nog een andere manier? Ik rij een 2008 coupe en heb ongeveer 5000 km tot 7000km geleden nieuwe banden gekocht. Kan het met slijtage te maken hebben, dat er daarom minimale verschillen ontstaan die het TPMS opmerkt? Klopt het daarnaast dat het TPMS werkt door middel van de ABS, ik remde namelijk zeker weten niet op het moment dat het lampje ging branden, reed 110 op de cruisecontrol. Bedankt alvast, Mauritz
  8. Ik heb een automatische 6 traps transmissie, waar kan ik vinden welke olie hier in moet. En waar zit de vulopening van de bak, heeft iemand een handleiding beschikbaar voor dit klusje?
  9. Mauritz

    Remschijf achter

    Goede tip, ik ga dat voortaan ook doen!
  10. Mauritz

    Remschijf achter

    @lightning87 Precies wat ik zocht! Ik heb het onderdeelnr wat uit realoem.com gehaald en deze vervolgens ingevoerd in misterauto! Ik krijg nu een heel ander artikel dan dat ik besteld had en volgens mij komt deze diepte wel overeen! bedankt!
  11. Mauritz

    Remschijf achter

    Beste ZZZZ-ers, Ik heb een tijdje geleden achterremschijven besteld voor mijn 08' z4 coupe op mister auto. Ik heb hier gekozen voor deze schijven http://www.mister-auto.nl/fl/remschijven-achteras/bolk-bol-d011531_g900008_a999BOL-D011531.html. Afgelopen weekend had ik de tijd om deze te installeren, alleen bleken de originele remschijven een andere diepte (ET-waarde?) te hebben de diameter komt wel overeen. Ik heb het partnr opgeschreven echter googlen hierop levert 0 resultaten op: 6766219 BMW 4093080208A. Kan iemand mij vertellen welk schijven ik moet hebben? Ik ben daarnaast ook nog van plan om de voorremschijven te vervangen weten jullie naast de achterremschijven ook de juiste voor remschijven? Enorm bedankt alvast! Mauritz
  12. Mauritz

    Motorstoring

    Ik heb nog een off topic vraag, zit er een distributie riem in de auto en wanneer moet deze vervangen worden? of gaat dit middels een ketting?
  13. Mauritz

    Motorstoring

    Ik durfde het vandaag niet aan om naar Reeuwijk te rijden dus ik ben naar een garage in hilversum geweest. Bij de garage hebben ze de auto uitgelezen en er kwam naar voren dat het Vanos kleppen systeem een fout gegenereerd had. Ze hebben de fout eruit gehaald en vandaag heb ik zo'n 200 km ''foutloos'' gereden. Ik hoop dat het hiermee klaar is. Heeft een van jullie een idee of dit het begin van het einde is (van vanos) de auto heeft nu 100000 km gelopen.
  14. Mauritz

    Motorstoring

    Top bedankt, ik zal morgen contact opnemen met Van Vuuren. Zouden jullie het nog wel aandurven om van hilversum naar reeuwijk te rijden, is het niet beter om wat dichterbij huis te zoeken? Ik las net het andere motorstoring topic waarbij iemand een stukje afgebroken bougie had rond slingeren in zijn cilinder. al denk ik niet dat het zo ernstig is aangezien de motor gewoon mooi loopt.
  15. Mauritz

    Motorstoring

    Dankjewel, ik vond ook een ander topic op dit forum met mensen met hetzelfde probleem. Het oliepijl is goed, die kan ik elektronisch uitlezen, de koelvloeistof gechecked deze is ook op pijl, het palletje komt 3a4 cm omhoog. de remvloeistof heb ik niet gechecked maar hij remt nog uitstekend. Heb je toevallig ook de contactgegevens van het bedrijf in reeuwijk? Bedankt voor de super snelle reactie!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.