Ga naar inhoud

Vinzzz

Member
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Vinzzz won de laatste dag op 23 april

Vinzzz had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Alpina Roadster S, BMW 330i (G20), Alpina B3 Allrad (E92)
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Overijssel

Recente bezoekers van dit profiel

626 profielweergaven

Vinzzz's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

6

Reputatie

  1. En ze zijn ook nog eens redelijk waardevast, voorzichtig gezegd😄. In Dld (BMW Cuntz, Speyer) staat ook een fraai exemplaar te koop. Zou een mooie aanwinst kunnen zijn voor het straatbeeld hier!
  2. Ben het met je eens. Ik zou ook niet weten wat een (ana)logische opvolger voor m'n Roadster S zou zijn. Een Z4M en Roadster S hebben nog net dat beetje old school dat in nieuwere modellen niet meer te vinden is.
  3. Het blijft hoe dan ook vreemde eend in de bijt. Het is - op basis van steekproef - de enige met een bij de RDW registreerde cataloguswaarde. Hoe men aan die waarde (62K) komt is mij ook een raadsel.
  4. Het blijft lastig bij invoer omdat de RS nooit in Nederland af fabriek is geleverd. Bij import (obv afschrijvingstabel) stemmen de meesten e.e.a. af met de fiscus. Soms wordt daarbij de Z4 3.0 voor de tabel gebruikt. Wellicht dat dit de verschillen in BPM verklaart.
  5. Ik was al niet van plan hem ooit weg te gaan doen, maar met dergelijke berichten al helemaal niet meer))) 60K ex BTW lijkt me in eerste instantie wat veel (voorzichtig gezegd), maar in Japan durft men ook wel eens (omgerekend in Euro's) 50K of meer te vragen. Of men dat uiteindelijk ook realiseert bij verkoop, vraag ik mij af. Iemand enig idee hoeveel er momenteel in NLD rijden? Ik schat een stuk of 13/14?
  6. Mocht iemand enthousiast zijn geworden van het filmpje en lentekriebels hebben gekregen: er staat eindelijk weer eens een fraai exemplaar te koop in Zwitserland bij Horsepower-Cars! Alpina-Blau II, nummer 008 (pers exemplaar).
  7. Staat nu online! Leuk fimpje. Auto staat er trouwens kek bij! Quaife sd lijkt me een aardige upgrade!
  8. Veel plezier met de aankoop. Dat de motor stationair niet mooi (=onrustig) loopt is volgens mij enigszins inherent aan het blok. Die van mij heeft het ook iets. Na het vervangen van de koppakking verbeterde het wel.
  9. Vinzzz

    Sticky Steering

    Mijn vorige Z4 is ook bij Rothschenk & Hofmann geweest in Mönchengladbach. Kosten rond de 600 Euro. Probleem opgelost.
  10. Het heeft bij mij ook langere tijd geduurd om de ideale positie te vinden in de e85 met normale stoelen, niet elektrisch verstelbaar. Ik ben zelf 1.88 lang. Zat aanvankelijk zo ver mogelijk naar achteren en leuning vrij schuin. Dit zit voor korte ritten goed maar tijdens lange ritten levert dat (bij mij) druk op in de onderrug. Voor mij was het beste om dichter bij het stuur te zitten (net voldoende ruimte voor de knie bij het stuurslot) en de leuning niet al te schuin te zetten. Stoel wel in de laagste stand. Uiteindelijk probleemloos op en neer naar Zuid Frankrijk. In mijn beleving is het echt fine-tuning. Het kan even duren voordat je de goede houding hebt gevonden. M sportstoelen zou ik ook goed testen, zeker als het de elektrische zijn. Je zit dan fractioneel hoger. Ik moest daar erg aan wennen in het begin, maar ik zit nu prima in m'n RS.
  11. Na de zomer, nieuwe RFT's (Bridgestones) achterop laten zetten. Weglegging nog beter dan voorheen, maar deze auto heb ik inmiddels verkocht. Nu in het bezit van een Alpina Roadster S die rondom op Michelin Pilot Super Sport staat. Uiteraard is de Alpina op vele fronten (inclusief onderstel) een andere auto dan een reguliere E85, maar de grip van deze Michelins is ongekend. Zou ter bevestiging van wat 2.5si hierboven schreef zo maar eens de beste keuze kunnen zijn. Kost wat, maar dan heb je ook wat))).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.