Ga naar inhoud

Guido

Member
  • Items

    483
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Guido won de laatste dag op 19 november 2014

Guido had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    BMW Z3; Reihe; Rood; 1895cc; '99
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Moordrecht
  • Interesse(s)
    Marketing, Hartfunctie, Anatomie, Science; Astrofysica, Darwinism, Sociobiologie

Recente bezoekers van dit profiel

1,073 profielweergaven

Guido's prestaties

2.2 member

2.2 member (4/12)

14

Reputatie

  1. Voor een nieuwe kap adviseer ik Cabrioservice Memelink ;) stukje rijden maar wel goed.
  2. Helaas zat er een reparatie van 1300 euro aan te komen. De koper was een monteur dus die kon dat evt goedkoper. ABS pomp en Draagarm.
  3. Helaas de eerste keer ivm ouderdom. Tweede keer was het reservoir geklapt na een verhitte motor rondom de periferique in t mooie Parijs, nadat de koelvloeistof niet goed werd rondgepompt 8-)
  4. Ja klopt, had hierbij al de afschrijving bijgerekend zo te zien 8-) namelijk 6890,-. zal dat ff aanpassen.
  5. Hi Henk, Bestond vooral uit vervangen uitgedroogde/verteerde rubbers dat zorgde voor lekkage van olie en koelvloeistof. Daarnaast de draagarmen en tweemaal de radiateur(2014-2016). 1x de luchtmassameter en een lambdasonde. Zomerbanden en winterbanden tellen natuurlijk ook flink bij en de cabriokap kostte ook wel wat. Daarbij 2x autobeurt per jaar. Ongeveer 40.000km pjaar gereden. Lijkt misschien een hoop geld, is het ook, maar ik heb er veel mee gereden waarbij de gemiddelde kosten per km van een kleine auto volgens de anwb al 0,31 euro zijn. Er mankeerde regelmatig wat aan de auto helaas, puur de ouderdom.
  6. Beste Z leden, Eind deze week zal mijn bmw worden opgehaald, om naar een nieuwe enthousiaste eigenaar te gaan. Graag wil ik nog even delen wat nu mijn gemaakte kosten per kilometer zijn. Zo kunnen potentiele kopers van de Z een schatting maken. Bij deze: Koopsom 8890,- Verkoopsom 2000,- Afschrijving: -6890,- Onderhoud: -11.124,- Jaar 2012: 763,- Jaar 2013: 2225,- Jaar 2014: 3371,- Jaar 2015: 1569,- Jaar 2016: 3196,- Benzinekosten over 155.000km: 19.840,- Namelijk 70.000km tot 225.000km. Verzekering en wegenbelasting: 5400,- Kosten per kilometer: 0,28 euro. Bedankt voor de info op het forum. Groete *in de berekening zitten alle kosten incl nieuwe kap 2013 en cruise control.
  7. Yes hij blijft :D ook alweer flink in de file gestaan in de warmte maar alles bleef koel.
  8. Het was geen lekke koppakking maar een verkeerde diagnose. Lekkage van koelvloeistof door een broos geworden rubberen aansluiting. Sensor voor de ventilator is ook vervangen. Afgelopen dagen ging alles weer goed!
  9. Langsgaan is lastig want de auto is per vrachtwagen vervoerd naar mijn eigen garage 8-) ik krijg morgen meer nieuws.
  10. Ah zo, als ik een andere aanschaf moet er een vierzitter voor terugkomen, dat is makkelijker bij gezinsuitbreiding in de toekomst 8-) auto hoeft overigens nog niet erg groot. Heb zelf al rondgekeken en vond een Suzuki Swift Sport wel leuk, of een Fiesta met een leuke motorisering.. Dat is eerder een leuke auto dan een mooie auto. Zeg pakweg rond de 9000 euro voor iets anders, dat was mijn Z ook destijds.
  11. Een andere auto kopen, hoogstwaarschijnlijk niet zo leuk als een Z
  12. Beste leden, Ik heb erg veel genoten van mijn Z3 de afgelopen 4 jaren, waarbij ik tijdens mijn laatste beurt 4 nieuwe banden op de Z heb laten zetten, omdat ik in de veronderstelling was dat ik er nog wel even door mee zou rijden. Ooit met 70.000 gekocht en nu 210.000 aangetikt, gebeurde er iets vervelends. Een oververhitting van de motor met daarbij een kapotte radiateur en een kapot koelreservoir. Auto toen zo snel mogelijk aan de kant gezet, helaas ging die wit roken en dat was dus het reservoir met koelvloeistof. Dit is uiteindelijk gereperareerd. Echte issues zijn er misschien hierdoor bijgekomen, er zijn twee koelvloeistoflekkages verholpen, alleen nog een koppakking. Helaas is dit op twee locaties in Frankrijk gebeurd. De laatste garage merkte aan het einde pas op dat de koppakking ook vervangen moet worden door lekkage. Dat doen ze niet in Frankrijk, dus dat in Nederland. Ik heb ongeveer 1200 aan reparatie gehad en hik nu tegen een nog onbekende prijs van een koppakking vervanging aan te kijken. Aangezien ik vanuit Parijs naar de Pyreneeen heb gereden met dus waarschijnlijk een lekke koppakking, zal de motor misschien ook nog schoongemaakt moeten worden (of gebeurt dat standaard al?). Groot probleem is dat ik niet weet of mijn geliefde Z het nog waard is om gerepareerd te worden. Volgens verscheidene bronnen kan zo'n dergelijke reparatie tussen de 1000 en 2000 liggen als er evt. ook nog bijkomende zaken zijn. Desondanks is de Z nu ook niet veel meer waard in deze staat 8-) Graag hoor ik jullie mening.
  13. Misschien je reservewiel dat rammelt? Dat was bij mij eerst zo.
  14. Rij hem warm en trek m door naar 6000 toeren en het klinkt sportiever.
  15. Moet de koper maar gewoon een keuring laten uitvoeren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.