Ga naar inhoud

magielsr

Member
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Etten-Leur
  • Interesse(s)
    Algemene interesse als nieuwe eigenaar van een 1996 Z3!

magielsr's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. De auto die er voor in de plaats komt is een Kia Soul. Ik heb de Z3 en een andere auto, Chrysler 300M, hier op ingeruild. Ik rij nauwelijks (rond de 4000 km per jaar) enm dan wordt vhet toch een dure hobby. Ik weet dat de Kia nog niet op grote afstand vabn de Z3 in de schaduw kan straan, dus bespaar me uw hoon :-)
  2. Verleden week hebben we onze met spijt in het hart Z3 (1996) van de hand gedaan. Graag wil ik alle leden cvan dit forum bedanken voor de vriendelijke hulp en assistentie op mijn vragen. Ook het bekijken van de posts van anderen heeft me veel info gegeven. Nogmaals, dank voor alles! Giel Venema
  3. Lekkage opgelost: uiteindelijk het hele 3e achterlicht kunnen demonteren, kit erop en de buien van verleden week hadden geen invloed meer op de bagaeruimte! Over naar het volgedne project: de centrale deurvergrendeling. Iedereen bedankt voor de adviezen!!!!
  4. Voor de laatste 2 schroefjes: Torq 8 of torg 10? Ik kom het allebei tegen.
  5. Inderdaad, zit links en rechts met 2 schroefjes vast (was zo in het 1996 model). Later (ik weet niet per wanneer) is de constructie enigszines gewijzigd.
  6. De oorzaak van het lek in de kofferbak blijkt toch het derde remlicht te zijn. Dus wederom een vraag over het verwijderen van het derde remlicht op onze Z3 van 1996: kunsstof beschermplaatje is met succes verwijderd, stekker is met succes van printplaat los gekomen, printplaat met succes verwijderd. De rest lukt niet, ik kan er niet bij met de schroevendraaier (Torq). Wie heeft daar een truk, handigheidje, oplossing voor?
  7. Sorry, dat had ik moeten zeggen: het is een sleutel met alleen maar een lampje er in, dus via het slot.
  8. Wat kan de oorzaak zijn dat de centrale vergrendeling het niet meer doet? OPenen niet, sluiten soms. Zekeringen zijn OK. Suggesties? Bedankt!
  9. Hallo allemaal, Na de winterstalling een aantal dingen gedaan. Eerste probleem opgelost: siliconenspray en de ruiten doen het weer prima aan beide zijden. Vervolgens het derde remlicht gedemonteerd i.v.m. opsporen lekkage kofferbak. Plastic afdekplaatje zonder probleem verwijderd, stekker zonder probleem van printplaat, printplaat zonder probleem gedemonteerd. Geen spoor van vocht, dus besloten het glas te laten zitten (ook omdat ik dat niet verder er uit kon krijgen, weliswaar heb ik Tork10, maar kon er niet bij). Terugmonteren in dezelfde volgorde en jawel, hier begint het probleem. De lampjes doen het niet meer, op eentje na. Kleine tikjes, ietsje draiaen en sommigen doen het weer, maar na monteren, ho maar. Wat kan ik hieraan doen? Enige suggesties???
  10. De Z3 gaan we binnenkort uit de winterstalling halen en dan wil ik de lekkage in de kofferbak opruimen. Een paas aanvullende vragen: ik heb de plastic ovale afdichting aan de binnenkant al eens verwijderd ebn kreeg dan de houder met lampjes te zien. Links zit een soort stekker, maar die zat aardig vast, dus vroeg ik me af of dit inderdaad een stekker is die los kan (ik ben bang door kracht te zetten iets te vernielen). Steld dat ik hem los krijg, dan kan ik het pllatje losschroeven. En dan? Watr voor soort kit? Waar moet ik dit aanbrengen? Of hoeft het plaatje helemaal niet er uit?
  11. De kofferbak van onze pas verkregen Z3 (zie even voorstellen door magielsr) is na een regenbui altijd zeer nat. De bandenboer noemde het 3e remlicht als boosdoener. Is dit zo? Zo ja, wat is er aan te doen? Rubber ziet er prima uit, ook de deksel zier er goed gecentreerd uit, dus daar ligt het waarschinlijk niet aan. Ik heb geprobeerd het forum te doorzoeken op dit probleem, niet gevonden, niet boos worden mocht het er toch opstaan!
  12. Hier is dan eindelijk de foto (hoop ik!) Groet en bedankt voor het geduld. Giel en Floor
  13. De foto uploaden is niet gelukt, de instructie van de moderator is, denk ik, verouderd. Dus graag even kijhken s.v.p., want ik wil hem graag delen!
  14. Hoe plaats ik foto's, want dat wil ik graag doen (B.t.w. hij is donker groen, maar kenners noemen dit waarschijnlijk British Racing Green?
  15. Wij (Floor en Giel) hebben sinds een paar weken een Z3 uit 1996 (uit het eerste jaar, geloof ik). Min of meer per ongeluk: een kennis had deze Z3 en Floor zei dat dit een geweldig leuke auto was. Het antwoord was dat hij te koop was en de rest is history. Het is erg leuk om mee te rijden. Een paar kleine dingen (nieuwe olie, 2 voorbanden en een radio) en we zijn er mee in onze sas! We hebben wel een paar vraagjes, maar die post ik wel apart.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.