Ga naar inhoud

Ricks41

Member
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Limburg
  • Interesse(s)
    Mijn BMW natuurlijk

Recente bezoekers van dit profiel

727 profielweergaven

Ricks41's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Bedankt voor de tips, hierdoor ben in iets verder gekomen. Ik schrijf dit nu ook in de hoop dat anderen er weer iets aan hebben. In heb de stoel handmatig lager gezet en merkte dat dit stroef ging. Dit ging met veel geweld gepaard ( gehamer ). Erna op alle scharnierpunten wd40 gespoten. Alles aangesloten en merkte toen dat de stoel wel mooi omhoog gaat maar moeilijk omlaag. Alles weer uitgebouwd en toen de elektrische motor los gebouwd. Dus niet meer in verbinding met wormwiel. Ik wilde obv uitsluiten bepalen of probleem in wormwiel zat, motor of schakelaar. De stoel met losgekoppelde electro motor weer aangesloten in de auto en schakelaar beide kanten op geduwd. Ik merkte dat de electro motor mooi draait in de stand gericht naar boven echter met heel veel moeite in de stand naar beneden. Gaat ook steeds langzamer draaien terwijl de schakelaar naar beneden gedrukt is. Lijkt wel op een elektromotor waarvan de batterij leeg is en de laatste energie restjes gebruikt om de motor te laten draaien. Vraag aan degene die hem kan beantwoorden: ligt dit probleem automatisch aan de elektromotor? Lijkt mij vreemd dat hij wel de andere kant kan opdraaien echter naar beneden lastig. Is toch gewoon een kwestie van stroom omdraaien???
  2. @ bigpapa: riekt naar omkoping! ;-)
  3. Ik vraag me af hoe ik bij het wormwiel kan komen? Heeft iemand daar ervaring mee?
  4. Wie kan mij helpen. Mijn z3 heeft een standaard euvel dat de bijrijdersstoel niet meer in hoogte verstelbaar is. Nu heb ik mij geïnformeerden ervan overtuigd dat ik dit probleempje effe zelf kan verhelpen. (mede dankzij dit forum: geweldig!). Ik had verhalen gelezen van mensen die geld vonden onder de stoel, wat vond ik: plastic clipje om een broodzak mee dicht te maken! ;-) Nu ben ik enthousiast aan de slag gegaan om stoel uit te bouwen om uiteindelijk het wormwieletje te kunnen vervangen. Wat blijkt, ziet mijn stoel er anders uit dan de stoelen die ik op diy voorbij zag komen. Wie kan mij helpen om te bepalen hoe ik aan wormwiel kan komen, kan dit überhaupt? (YouTube blijken met name e36 3 series te zijn en niet z3).
  5. Hahaha tsja wie zou daar nu aan denken: gewoon bellen :-) hahaha thx ga ik morgen meteen doen.
  6. Weet iemand of Roodkapje nog bereikbaar is? Internetsite is down, kan geen pb sturen en krijg geen reactie op een e-mail die ik gestuurd heb...??
  7. Lijkt mij leuk om op deze manier andere leden uit de buurt te ontmoeten! Echter zou ik het vervelend vinden als we daarmee niet-Limburgse leden uitsluiten.
  8. Hallo allemaal, Afgelopen winter heb ik wat losse uurtjes gespendeerd aan het schoonmaken onder de motorkap. Alleen het blok krijg ik niet goed schoon, gietijzer is geel geworden. Iemand tips om deze schoon te krijgen (zonder zandstralen!)? De isolatie aan de binnenkant van de motorkap is kapot (marter?) en wil deze vernieuwen, weet iemand waar ik deze kan krijgen? Ben benieuwd naar hoe schoon het onder jullie motorkap is, foto's?? Groeten rick
  9. Bedankt voor alle tips, ben weer goed op weg geholpen
  10. Bedankt voor jullie reactie, vindt ze erg mooi!!
  11. Hallo allemaal, Ik wil andere velgen kopen en kan wel advies gebruiken, welke zouden jullie hieronder leggen? Liefst wil ik dicht bij originele BMW velgen blijven
  12. Ricks41

    Rara wat is dit?

    Wie kan mij helpen? Sinds ik mijn z3 heb is dit al een raadsel voor mij. Wat zit er achter mijn voorstoelen? Met een klepje kan ik het compartiment open maken en komt de "unit" tevoorschijn. Waar dient deze "unit" voor? Er gaan kabeltjes in? Versterker? Bedankt voor er verlossende woord... Groetjes en alvast een fijne jaarwisseling gewenst!!
  13. Bedankt voor de adviezen... Gisteren lekker gaan rijden en nu ruik ik de koppelingsplaten. Ook bij het optrekken voel en hoor ik iets raars. Ik had dit al eerder aangegeven aan mijn vaste monteur maar die wimpelde het af. Wil graag iemand anders proberen. @ Ron: jij woont bij mij in de buurt, bij wie heb jij de zzz in onderhoud? Tips? Mvg rick
  14. Hallo allemaal, Wie kan mij helpen.. Ik merk dat mijn handremkabel speling heeft. Tijdens het rijden op hobbelige wegen hoor ik deze tikken tegen metaal aan. Het geluid komt van onder de auto, meer richting achterwielen. Nu heb ik vorige week dit laten verhelpen door een "verenset" ?? te laten vervangen. Volgens mij is dat de veer die de kabel op spanning houdt bij de remschijven. Ik moet zeggen dat het enorm is verminderd, echter hoor ik het nog steeds op hobbelige/onverharde wegen. Ik heb inmiddels uitgezocht hoe ik de kabels moet spannen, maar vraag me af of dit wel verstandig is. Ik kan immers niet goed controleren of hierdoor de rem niet aanloopt. Iemand ervaring hiermee? alvast bedankt voor jullie adviezen.. mvg Rick Schrijnemakers Landgraaf Z3 1996 1.9
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.