Ga naar inhoud

peters54

Member
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.5i 2004
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Rotterdam

Recente bezoekers van dit profiel

410 profielweergaven

peters54's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Na controle is toch gebleken dat het stadslicht aan dezelfde kant het niet goed doet. Ik ga deze vervangen en post dan een update, dank voor de hulp zover!
  2. Oef, ik heb xenon - geldt dat dan ook daarvoor? Die doen het trouwens beiden nog.. UPDATE: Als ik de auto uitschakel, contact uit - lampje blijft branden - en daarna weer kort aan; dan gaat het lampje uit! Maar als ik de auto weer start gaat ie weer aan
  3. Hoi Lightning87, Yep - zoals bovenstaand ook vermeld - ik heb als eerste de zekeringenkast opgezocht (inderdaad handschoenenkastje) en daar de zekeringen uit gehaald waarvan het kaartje zei dat ze met belichting te maken hadden. Ik kon alleen de juiste niet vinden... Iemand enig idee welke zekering het is (nummer?) en / of waar het knipperlichtrelais zich bevindt?
  4. Hallo CorvH, Daar dacht ik ook aan - parkeerstand. Maar is het niet zo dan dat ook het achterlicht (links) blijft branden dan?
  5. Hallo, Ik heb het volgende probleem: Mijn knipperlicht (links) op mijn ZZZZ blijft hangen, hij blijft aan staan, ook nadat het contact uit is. Het systeem geeft een 'error' lampje op het dashboard. Wat heb ik er zelf al aan gedaan: - proberen of de knipperlichten/alarmlichten het doen, die doen het. Dus mijn linker knipperlicht knippert dan netjes mee en dan blijft hij weer branden - alle relevante zekeringen eruit gehaald en bekeken. Volgens het boekje waren dat de zekeringen die voor het licht noodzakelijk waren. Helaas ging hierdoor niet het licht uit, ik denk dus dat ik niet de juiste zekering heb. - de accu ontkoppeld en daarna weer aangesloten; gevolg: licht was uit(!) maar bij de eerst inschakeling door knipperlicht linksaf aan te zetten bleef hij weer branden. Vragen: - welke zekering is voor de knipperlichten? - wat denken jullie, anders dan zekeringen, wat het kan zijn? - Ik heb gegoogled en gezien dat het nog wel eens het knipperlichtrelais kan zijn, waar zit deze op een Z4? Wellicht zit er een draadje los of een kortsluitinkje na het wassen van de auto? Dank voor de hulp!
  6. Vervolg: Ik heb de auto een nacht op de oprit laten staan toen ik ergens aan het logeren was, normaliter staat hij altijd in een ondergrondse parkeergarage. De dag erop stap ik in de auto en geeft ie het noorden aan met de pijl (daarvoor was het een pijl met een vraagteken; ofwel geen bereik). Dus nu kan ik weer navigeren, pikt hij de GPS sattelieten goed op en kan ik zelfs een nieuwe kalibratierit uitvoeren. Dus: mocht je dit probleem hebben - een nacht de auto buiten laten staan kan dus wonderen doen. Er mag een slotje op en dank voor de aandacht
  7. Hallo, ik heb sinds aanschaf in de auto een Becker (BMW branded) Indianapolis radio/navigatie zitten. Originele DVD's aanwezig. Wat mij opviel is dat de fix met sattelieten erg lang duurde, en eenmaal een fix hebbend wilde hij best vaak die fix weer verliezen. Ergens vorige maand heb ik een vastloper gehad en heb toen de unit gereset (1e en 3e knopje, samen met TP knop). Daarna DVD erin en de software/taal opnieuw geladen. Omdat alles gewist werd, moet je een nieuwe calibratierit uitvoeren. Ik ben naar het menu gegaan voor navi, heb de kalibratiegegevens gewist en drukte kalibratierit in. Sindsdien bestaat het probleem dat het systeem geen fix meer wil krijgen, maar wel ziet dat er 11 sattelieten zijn (en teruglopend naar 10 en 9 als ik tussen hoge gebouwen rijd). Ook de gegevens van de wielen etc komen netjes binnen. E.e.a. laten rusten (ook even een half uur met contact erin aan laten staan om misschien toch een fix te krijgen). Nu heb ik laatst de unit uit zijn "huisje" gehaald om te kijken of alle stekkers wel goed aangesloten waren. Alle stekkers losgehaald, een voor een weer aangesloten, en daarna de unit weer aangezet. Na het ingeven van de passcode kreeg ik de melding "GPS Antenna error". Dat heb ik genegeerd en ben toen weer het bovenstaande gaan uitvoeren. Weer zelfde situatie (wel sattelieten, geen fix). Ik zit te denken aan: - gps antenne is stuk? - nieuwe software erop zetten ? - andere reden? Wie kan mij helpen; ook misschien een tip om hem weer helemaal te resetten is welkom (dus geen soft reset zoals hierboven genoemd, maar echt dat ie weer vraagt om de software)
  8. Overigens; voor hen die op zoek zijn naar een replacement DISA - check dit: http://www.ebay.nl/itm/110843104473?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1426.l2649#ht_500wt_1378
  9. Zo, net even mijn DISA klep van het blok afgehaald. Ik heb nog nooit zo'n schoon geheel gezien, ga bijna denken dat hij zeer recentelijk is vervangen. De in het filmpje aanbevolen luchtpijp losgemaakt, ook even de andere (rubberen) pijp gecontroleerd op scheuren (waren er niet) en dan heel makkelijk ontkoppelen en twee torx schroeven. Geen vuil, sludge of wat dan ook. Klep was helemaal in orde, geen speling. De seal zag er ook netjes uit. Gerustgesteld
  10. Nou, hier zijn ze dan. De eerste foto's. Genomen met een telefoon dus niet heel scherp - er komen met mooi weer vast nog meer foto's.
  11. Helaas, windscherm is er niet. Ik zie wel de clips op de rolbeugel en in de kofferbak zijn ook de klemmen.... wat te doen? Ebay en Marktplaats verkopen doorgaans hele systemen (die vaak ook niet passen) - BMW dealer dan maar...?
  12. Het zal dan de bijrijdster zijn die de extra kofferruimte nodig heeft Leuk, BMW heeft dus het Becker systeem rebranded - want er staat echt BMW op de unit zelf, en als ik hem opstart staat er BMW in het LCD scherm. Fijn apparaatje, geen poespas zoals je zegt inderdaad.
  13. Een dagje eerder dan gepland, de garage had gebeld dat ie er klaar voor stond dus ik ben meteen de trein in gesprongen om hem te gaan halen. Uiteraard komen er nog foto's! Navigatie is me inmiddels ook bekend; het gaat om het model "Indianapolis" van BMW zelf, uit 2005 meen ik. Prima ding - simpel maar doeltreffend. DVD zit er bij, en ik kan MP3 CD's afspelen las ik - goed! Over het windscherm, ik zie dat er wel clips zijn gemonteerd. Betekent dat dat de vorige eigenaar het windscherm daadwerkelijk zou hebben gehad, of zijn deze clips standaard? Nog iets; ik was vergeten te vertellen dat de meest "charming" optie de extra koffer (origineel Z3) inclusief montagemateriaal (op de achterklep) er ook bij zit. Voor een vakantie is dit dus ideaal, extra ruimte! Dank voor de positieve reacties, ik heb veel zin om er KM's mee te maken!
  14. Hallo, Ik stel me bij deze meteen even voor. Ik ben Kevin, 29 jaar / R'dam - en de - bijna - gelukkige bezitter van een Z4 2.5 uit 2004. Vrijdag a.s. krijg ik hem. Ik heb tot nu toe een V50 gereden, maar met een leenauto (BMW1) werd ik geinfecteerd door het BMW virus. Lang verhaal kort - ik heb op basis van het chassisnummer de volgende optielijst gekregen en had daar wat vragen over: Code Omschrijving Netto CatPrijs BTW BPM Cons.Prijs BT31 Z4 Roadster 2.5i 28985 5507 12709 47201 475 Saphirschwarz metallic 462 87 208 758 LATL Leder Oregon Traumrot/Grau 1406 267 635 2308 230 EU AG intern 0 0 0 0 302 Alarmsysteem klasse 3 (SCM/TNO) 454 86 205 745 380 Voorbereiding montage hardtop 0 0 0 0 399 Volautomatisch bediende kap 1081 205 488 1775 441 Rokers pakket 0 0 0 0 494 Verwarmde voorstoelen 345 65 155 566 508 Park Distance Control (PDC) 401 76 181 658 520 Mistlampen voor 0 0 0 0 521 Regensensor 0 0 0 0 534 Airconditioning, automatisch 541 102 244 888 540 Cruise control 0 0 0 0 662 Radio BMW Business 0 0 0 0 692 Voorbereiding voor CD wisselaar 0 0 0 0 863 Dealergids 0 0 0 0 877 AG Intern (Alarmcode) 0 0 0 0 886 Boordliteratuur Nederlands 0 0 0 0 896 Daglichtschakelaar 0 0 0 0 925 Transportbeveiliging 0 0 0 0 Totaal bedragen 33675 6395 14825 5489 Al met al een basic auto, niets speciaals - behalve PDC en automatische airco. Nu zie ik dat er BMW Business audio in zit, maar ik zag ook bij de proefrit dat er een soort basic navigatie in zit (zwart/wit schermpje). Kan iemand mij vertellen of dit hetzelfde is, of dat dit aftermarket erin gezet is, en welke het dan is (volgens mij was het wel BMW gelabelled). Daarnaast, wat zijn de volgende opties: EU Ag Intern AG intern (alarmcode) Transportbeveliging Verder ga ik nog op zoek naar een windscherm, daar kom ik zelf wel uit - maar tips zijn altijd welkom ;) Ik ga genieten van dit forum denk ik! Grt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.