Ga naar inhoud

Janb

Member
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.5i
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    NB

Contact Informatie

Recente bezoekers van dit profiel

463 profielweergaven
  • Ace

Janb's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Ik heb een tijd geleden mijn hydro unit vervangen en dacht een soort van hall sensoren / magneet schakelaars te zien zitten. Wellicht dat die defect is / zijn en de kap daarom niks doet of maar gedeeltelijk werkt?
  2. Ik heb hetzelfde probleem gehad 2 weken terug. Dak ging langzaam en laatst ontgrendelde hij alleen nog maar. Ik heb zelf mijn hydrauliek unit vervangen en was voor 520 euro en een weekend sleutelen klaar. Heb gelijk de drains goed schoongemaakt en de kunststof box waar de unit inzit afgekit aan de bestuurders zijde ( deze kwam tegen de zijwand van de afvoer bak)
  3. Ik had je advertentie gezien Sander, ziet er inderdaad netjes uit en voor een goede prijs. Ik ben alleen nogal een bezige bij en vind niks mooier dan het hobbyen aan auto's. Vandaar dat ik heb gekozen voor de ht uit München, niet om iemand te passeren of te misgunnen Sander. Ik zie gewoon voor niet veel centjes een mooie uitdaging liggen en dat gaat dan toch kriebelen zegmaar;)
  4. Janb

    Condens in koplamp

    Ik heb gezien wat vocht in je koplamp kan opleveren, lees "kosten". Beter kun je daar een goeie pot vaseline voor kopen en wellicht ook nog voor andere doeleinden gebruiken:)
  5. Inderdaad en gelukkig zonder al teveel kosten te maken. Weer een lekker frisse auto en de centjes die bespaard bleven zijn gedoneerd aan onze vrienden uit München voor een mooie blauwe hardtop. Deze ga ik dan van het voorjaar strippen en sterlinggrau spuiten. Weer een mooi projectje dus!
  6. Staat op het verlanglijstje van de kerstman Guido;) ja ik had inderdaad gehoord dat je ze beter tegelijk kan vervangen dus bestel er volgende week nog 5 bij.
  7. Van de week auto weer laten uitlezen en gaf storing, ontsteking cilinder 6. Op aanraden van garagist de bobine verwisseld en het euvel is opgelost! Schijnt vaker te gebeuren dat een "kapot gaande" bobine zon appart gedrag vertoond. Anyway de auto is nu zon beetje weer in orde
  8. Auto heeft een paar dagen goed gedaan maar nu is het zover, auto begint weer te hokken en vlak daarna begint hij echt tekeer te gaan en motor lampje licht op.. Aan de kant gezet en opnieuw gestart, was het weer over. Snel naar huis en morgen uit laten lezen... Positieve is dat er nu in ieder geval IETS uit te lezen valt. Buiten dat werkt de koplamp regeling en sproeier installatie ook niet meer... En na jouw bericht Guido begin ik toch licht zenuwachtig te worden dat deze zzz op dezelfde manier gaat eindigen als de e46...
  9. Ik haal zelf ook het wiel er niet af maar de beste man ( ken hem al wat langer en las regelmatig voor hem omdat hij niet kan lassen ) kent heel dat systeem niet dus als hij niet eens fatsoenlijk kan zien wat hij doet dan krijg je dus dit resultaat.. Over die apk zal hij wel geen probleem maken, gebeurd wel meer met gesloten beurs. Desondanks blijft het minder leuk dat het gebeurd natuurlijk
  10. van die fan weghalen was ik op de hoogte. op de geposte foto zie je ook geen fan zitten namelijk ik kreeg alleen geen verlengstuk op die span poulie dus heb een torx dop genomen en met een waterpomp tang de spanner vrij getrokken alleen omdat mijn waterpomptang verrot is schoot hij terug als ik 1 hand weghaald van de tang om de riem over de poulie te zetten.. maar het is gelukt en daar gaat het om Vanavond nieuwe ballast gemonteerd en xenon gaat weer aan! gelijk maar de winterbanden eronder gezet en een stukje gereden want was natuurlijk benieuwd hoe de motor zich gedraagd en het hokken is weer over voor nu.. hopen dat dat zo blijft natuurlijk. Wat betreft dat water in mijn ballast kast is vrij simpel guido; Ik had mijn auto voor APK naar een universele garage gebracht waarbij ik hun attendeerd op een kapot gloeilampje van de stadsverlichting. Ik heb de garagist nog uitgelegd dat het klote is om bij te komen en het beste ff je wiel eraf om goed te zien en erbij te kunnen. Auto savonds weer opgehaald bij de garage lampje keurig vervangen ( denk je op eerste aanzicht ) kom ik thuis valt me op dat er nogal wat vocht ineens in de koplamp unit zit. Ik dus achter de wielkast kijken is dat luikje half open dus ik dat luikje even helemaal open gemaakt blijkt ook de afdekkap van de unit zelf open te staan.. Nu heeft bmw alle stekkers mooi waterproof gemaakt van buitenafkomend vocht maar met van binnenuit komen vocht hadden ze geen rekening gehouden Is dus het water zo in de lamp geslingerd en via de stekkeraansluiting van de ballast erin gelopen.. drama compleet zie je wel. Ga morgen naar de garage dat ik de komende 3 jaar gratis APK wil xenon kast kostte me 140 euro en APK is 45
  11. Mijn softop ging ook steeds langzamer open en dicht en aangezien ik dit gelezen had op het forum wilde ik de afvoerkanalen schoon gaan maken. Dit werd maar uitgesteld en uitgesteld totdat ik dit weekend met de auto in de garage moest om zoizo een grote beurt te doen. Ik met goede zin het dak open willen maken om bij de kanalen te kunnen komt hij niet verder dan ontgrendelen... Vanavond aan de zekeringen zitte rotzooien omdat mijn xenon lamp weer eens niks deed en ook gelijk de zekeringen van de automatisch kap eruit gehaald en gecontroleerd. Was niks mis mee en wat denk je? 10 min later doet de kap het weer op volle snelheid.. Ik ben met stomheid geslagen en hoop dat hij zo blijft draaien. wellicht iets wat te proberen valt voordat je een dure motor gaat bestellen.
  12. Vanavond weer wat stappen verder gekomen met de Zzz.. Grote beurt is klaar wat een drama om alleen die multiriem om te steken van de dynamo.. Verder de narigheid van de Xenon die niet werkt gevonden denk ik.... zie foto's hieronder. In menig zwembad gaat nog minder water dan ik aantrof in de ballast van de lamp.. Morgen gaat de nieuwe ballast erop en gaan we gelijk een test rondje rijden om te kijken hoe het met het hokken en stoten gaat verlopen
  13. De garagist zei dat als het een bobine zou zijn er toch een foutmelding in het geheugen zou moeten blijven staan?
  14. Heb de z4 uit laten lezen maar geen foutmeldingen ook niet in het geheugen. Op aanraden van de garagist heb ik de z vandaag binnen gezet en krijgt hij verse filters en nieuwe bougies. Kan ik gelijk de rest ook repareren en kijken we oké het komende week loopt met het hokken..
  15. Hallo mede bmw fanaten, Ik heb afgelopen maand al flink wat afgezien met de Z4; hetzij xenon lamp vervangen, koelsysteem lek en nu sinds een week begint de motor flink te hokken en stoten bij het optrekken in lage toeren. Vooral wanneer ik eigenlijk in een te hoge versnelling rijd begint hij flink te protesteren. Heb ook het idee dat het met een koude motor erger is dan met een warm gelopen motor? Nu heb ik al wat zitten googlen en kom de meest uiteenlopende mogelijke oplossing tegen van VANOS seals vervangen tot een simpele bobine.. Iemand ervaring met dit euvel of iemand die me de juiste richting in kan helpen? Ik heb geen motorstoring lampje of iets dergelijks branden dus geen idee waar te zoeken. Alvast bedankt voor de reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.