Ga naar inhoud

Dre

Member
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Goirle

Contact Informatie

Dre's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. de oude banden zijn op een bepaalde manier gesleten zodat zij goed aansluiten bij de stand waarin het onderstel staat (tenminste zo zie ik t)de nieuwe banden zullen als zij ook zo gesleten zijn net zo goed/slecht aanvoelen ,denk ik. kan best zijn dat de bridgestone banden niet lekker samenwerken met een z3,en dat een ander merk/type wel lekker "past" maar wanneer banden aan de binnenkant (te)veel weg slijten kan dat betekenen dat de uitlijning niet in orde is. het ene merk/type band is ook gevoeliger voor schuin afslijten als het andere,in mijn e21 tijdperk was het bv niet handig om vredenstijn te monteren omdat die banden destijds gewoon niet zo lekker gingen op een bmw. Ik heb altijd gedacht dat door de negatieve wielvlucht de binnenzijde altijd meer zou slijten. Maar misschien is dat niet correct, of niet in deze mate. (zie foto).
  2. De wegligging van onze Z3 heb ik nooit geweldig gevonden. Altijd een beetje 'zoekend' gedrag. Onze vorige cabrio was een Alfa Spider met zo'n lelijke zwarte band achter. Die lag een stuk beter op de weg. Dus al die jaren viel voor mij BMW wat tegen op dat punt. Maar nu lijkt het mogelijk aan de banden te kunnen liggen. Onze Z3 (1.8) staat op 225/50/R16 Voor: Kleber Dynaxer DR Achter: Bridgetown Potenza RE720 Nu waren de achterbanden aan de binnenzijde geheel glad. Dus vervangen. En omdat de RE720 er niet meer is, Dunlop SP sport 01 gemonteerd. Daarna was de auto boven de 100 km/uur nog nauwelijks op de weg te houden. Banden spanning gecontroleerd: OK Nu heeft mijn garage alles gecontroleerd: uitlijning, balancering, stangen, rubbers, de hele mikmak. Alles was OK. Wielen voor en achter gewisseld. Het probleem bleef. Toen de oude kale banden terug gelegd en het probleem was opgelost. Nu voelen de wangen van de Dunlop duidelijk soepeler aan dan de wangen van de oude Bridgetowns. Is dit een bekend probleem? Iemand een suggestie wat voor banden er op te leggen? Mijn garage heeft nog Michelin Primacy HP liggen, maar die wangen voelen ook zacht. Alvast bedankt voor het meedenken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.