Ga naar inhoud

dickey

Member
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4

Recente bezoekers van dit profiel

481 profielweergaven

dickey's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. dickey

    Zonnescherm

    Ik heb wel zo'n oprolbaar ding, maar aangezien er ook op maat gemaakte varianten zijn die je niet met een zuignap aan de ruit hoeft te monteren, heb ik die liever. Maar ik kan ze nergens vinden, alleen op amerikaanse sites, maar die versturen niet naar europa.
  2. dickey

    Zonnescherm

    Ik dacht meer aan een op maat gemaakte zoals deze:
  3. dickey

    Zonnescherm

    Ik ben op zoek naar een zonnescherm voor achter de voorruit. Ik meen ooit eens gezien te hebben dat deze voor de Z4 speciaal te verkrijgen zijn, maar ik kan ze niet vinden. Iemand tips?
  4. Daar heb ik geen last van. Wel af en toe windgeruis bij de deur bij die snelheid en rammel/kraakje achter de stoelen bij lage snelheid en hobbelige weg.
  5. Sorry voor de ophef Ik ben blij dat het voor mijn auto niet hoeft zodat ik me daar niet meer druk om hoef te maken. Kan ik me weer richten op een usb aansluiting voor de muziek. En om maar even helemaal offtopic te gaan: daar heb ik nog twee alternatieven gevonden. De Dice en ehh.. nog eentje, maar die weet ik zo niet. Op Z4-forum.com. Maar ik denk dat het toch de CP600 gaat worden.
  6. Toevallig heb ik deze discussie al eerder gevoerd een aantal jaren geleden. Er zijn inderdaad momenten waarop verlichting bijdraagt aan een verbeterde zichtbaarheid, maar het is zeker niet zo dat dit altijd het geval is. Bijvoorbeeld bij normaal daglicht. De onderzoeken die ernaar uitgevoerd zijn (door het SWOV) rammelen aan alle kanten. Om even kort samen te vatten:- jaarlijks vallen x aantal doden en gewonden doordat een partij de andere niet gezien heeft - men laat proefpersonen foto's zien waarvan men de zichtbaarheid moet beoordelen - lampen aan draagt in sommige gevallen bij aan betere zichtbaarheid - conclusie: lampen aan scheelt doden Die SWOV is de W in hun naam niet waard met dit soort onderzoeken. Bovendien wordt de verminderde zichtbaarheid van fietsers en voetgangers door deze maatregel door het SWOV vrijwel genegeerd en ook de toename in CO2 uitstoot (waar de overheid anders wel altijd de mond van vol heeft) doet nu ineens niet meer ter zake. Laagstaande zon (en helemaal bij nat wegdek) is een situatie waarin het inderdaad zin heeft. Laat Zweden nu net een land zijn waar de zon het grootste deel van het jaar nogal laag staat en het daar dus alleen daarom al meer zin heeft dan hier in nederland. Maar ik ben het helaas wel met je eens dat de gemiddelde bestuurder te dom is om uit z'n ogen te kijken, dus ja... we zullen maar met z'n allen braaf ja en amen moeten zeggen. Laatste reactie: Ehh.. nee. Veiligheid gaat zeker niet boven alles. Het moet een afweging zijn van gezond verstand, anders kun je beter thuis blijven. Dat is het veiligst.
  7. Ik doe mijn licht aan als ik denk dat dat nodig is. Dus niet standaard, maar bij een grauwe dag als deze wel. Als het in de zomer gewoon licht is, heeft verlichting absoluut geen zin. Iedereen is slim genoeg om in te schatten wanneer verlichting wel of geen zin heeft. Maar goed, als ik het artikel nogmaals lees, zie ik inderdaad dat het alleen om nieuwe auto's gaat. Ben ik weer gerustgesteld.
  8. Zojuist lees ik een bericht dat vanaf volgend jaar alle auto's voorzien moeten zijn van dagrijverlichting. http://www.automotive-online.nl/internatio..._verplicht.html Los van het feit dat DRL onzinnig is, ben ik me al zorgen aan het maken hoe ik DRL netjes kan verwerken in mijn Z4 uit 2007. In de mistlampen zou kunnen, maar dan heb ik geen mistlampen meer (niet dat die nuttig zijn overigens). In de angeleyes zou misschien ook kunnen. Volgens het instructieboekje zijn er Z4's af fabriek met DRL geleverd. Weet iemand hoe dat er uitziet? Is het eventueel ook achteraf in te bouwen (liefst met originele schakelaar)? Iemand anders tips voor drl?
  9. In mijn Fiat heb ik ook een USB aansluiting aan de voorkant van de radio. Superhandig. Ondanks dat er veel op een stickje past, heb ik toch verschillende halfvolle sticks in de auto liggen die ik, wanneer ik de muziek die daarop staat beu ben, omwissel. Ik heb overigens nog op internet gezocht naar SD -> USB adaptors, maar die bestaan volgens mij niet. Wel zijn er SD kaartjes die ook een USB connector hebben. Een USB cardreader voor SD lost het ook op. Maar dan nog wil ik graag ergens in mijn dashboard of middenconsole de kaartjes steken. Als het zo verstopt zit waar de wisselaar zit, dan is het net als met een wisselaar in de kofferbak: leuk dat het kan, maar omdat het op een onhandige plaats zit, maak je er te weinig gebruik van. Zijn er ook andere plaatsen mogelijk om de CP600 in te bouwen? Voordeel van de CP600 is trouwens dat het maar 30-40 km rijden is van hieruit. Is makkelijk om eens uit te proberen. Van de Dension moet ik nog even zoeken, want die wil ik eigenlijk uitproberen. De CP600 geloof ik wel van dat ie werkt.
  10. Ik heb net gekeken. Er loopt een hele dikke rode kabel en een iets minder dikke. Daarbij in de buurt hangt een dun (nog dunner dan een dropveter) zwart kabeltje met een zwart (soort van) stekkertje aan de rechterkant. Er loopt ook nog een bruin gedraaid kabeltje en volgens mij nog wat anders, maar ik vond het te koud buiten en had geen goed licht, dus ben maar weer naar binnen gegaan. ;)
  11. Hm. CP600 had ik nog niet van gehoord. Het ziet er behoorlijk plug and play uit, dus dat is wel fijn. Alleen jammer dat het alleen met een SD kaartje werkt. SD slots heb je lang niet op iedere computer. Ook jammer dat het kaartje er op de plek van de CD wisselaar erin moet. Is niet iets wat makkelijk gaat tijdens het rijden. De prijs is goed en als de Dension niet blijkt te werken, ga ik deze zeker kopen. Bedankt voor de tip! Hoe kom ik erachter of mijn Z4 een digitale link heeft? Een dension lijkt me namelijk nog steeds de beste optie omdat je daar alles in kunt steken op een plek die je zelf kun uitkiezen (ergens in het dashboard). Ik wil echter niet een Dension kopen om er vervolgens achter te komen dat ie niet werkt.
  12. In mijn Z4 wil ik graag een USB (en eventueel aux en Ipod) aansluiting hebben. Nou dacht ik in eerste instantie gewoon een Dension Gateway aan te schaffen, maar na wat zoeken op het net kwam ik erachter dat deze niet compatible is met een radio die DSP heeft. Is er een mogelijkheid dat ik toch een USB aansluiting kan maken? Aux en Ipod heb ik nog nooit gebruikt, maar mag er ook bijzitten. Bedankt alvast.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.