Ga naar inhoud

Bossie

Member
  • Items

    59
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3 1,8 (2010) Z3 2,8 (2011)
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Noord Brabant

Contact Informatie

Bossie's prestaties

1.9 member

1.9 member (2/12)

0

Reputatie

  1. Verlenging: heb je zeker gelijk in. Eigenlijk is er maar 1 feit dat telt: wat keert een verzekering uit bij totall loss... Restwaarde of taxatiewaarde. Hierop zul je een verzekering moeten beoordelen. Anders ben je echt een dief van je eigen portemonnaie.
  2. Ja... hoe kom je anders aan die waarde....
  3. Ik mag geen reclame maken, dat ga ik dan ook niet doen. zie reactie hieronder... 'Veranderd door 2.5si, 17 December 2014 - 10:09. Zie openingspost: we zouden hier geen reclame voor specifieke bedrijven doen, zou per PM met Roy gaan.....' en werk voor geen enkele maatschappij, krijg geen premiereductie / voordeeltje / of wat dan ook, maar... ik gun jullie wel een erg interessante verzekering.... en wil mijn ERVARING met jullie delen... SNELHEID is nu eenmaal geboden... Het einde van het jaar komt er aan en dat betekent misschien weer premieverhoging. Degenen die nog snel een prima verzekering willen hebben op basis van taxatiewaarde, kan ik op weg helpen. Waar je op moet letten zijn de dagwaardes die de diverse verzekeringen uitkeren. Kijk niet als doorslaggevend naar je premie, maar naar de schadeuitkering. Schrik niet... Als voorbeeld: dagwaarde van een Z3 2.8 1998 is momenteel € 2589,-. Daar kun je dan wel een lage premie voor rekenen als verzekeringsmaatschappij. Snap ik... De mijne is nu voor € 12.500,- taxatiewaarde verzekerd, tegen praktisch dezelfde verzekeringspremie. Ik moest alleen wel een alarm inbouwen en laten taxeren. Dat zijn dan de extra kosten. Zie verder eerdere berichten van mij. De ervaring die ik inmiddels heb is prima (gerenommeerde verzekeringsmaatschappij), de getaxeerde waarde ook. Note: let op... iedereen mag zich taxateur noemen. Er is er op dit moment maar 1 die werkelijk beëdigd is en waar bij ellende rekening mee wordt gehouden. Werkt ook voor justitie / politie. Ik zie jullie PM berichten wel tegemoet. Alvast fijne feestdagen en een gezond en probleemloos 2015!
  4. Bossie

    Z3 Alarm

    Hallo allemaal, Ik wil even een erg goede ervaring kwijt. Omdat ik, zoals jullie weten, mijn auto op basis van taxatiewaarde heb verzekerd, heb ik een alarm laten plaatsen. De kwaliteit is erg goed. Ook is er een remote control ingebouwd, omdat de ZZZ niet standaard van afstandbediening was voorzien. De jongens hebben het super gedaan en ik ben erg tevreden. Zowel over de inbouw als over de afstelling en functies. Een tip voor diegenen die dit nog van plan zijn. Erg goede kwaliteit / prijs verhouding. Het bedrijf heet Fleet Access. Inbouw vindt in alle regio's plaats.
  5. OK, ik hoor het wel. De informatie deel ik graag met jullie. Waar het uiteindelijk om gaat is, dat we dit erfgoed zo lang mogelijk en mooi op de weg houden! De Young-timer leeftijd is hierbij natuurlijk van belang. Deze verzekering geldt vanaf 8 jaar.
  6. Goedemorgen allemaal, Afgelopen maand heb ik een en ander meegemaakt,dat zeker de moeite van het vertellen waard is: Nadat ik een alarm klasse lll had laten inbouwen, hetgeen mijn eigen keus was, belde ik mijn verzekering op, met de vraag wat voor voordeel mij dat zou geven vwb de premie. Tot mijn verbazing was dat 0. Daardoor werd ik wakkergeschud en ging ik op zoek naar restwaarde van mijn prachtige Z3 2.8 uit 1998.... Wat dacht je: 2.589 euro... Maakt niet uit in wat voor staat... (in dit geval dus een plaatje...) Dan loopt zo'n verzekering ook verder geen risico en dat beetje restwaarde kunnen ze wel bij schade uitkeren... Maar bij diefstal of total loss kan ik zo'n plaatje niet terugkopen voor dit geld.. Dus ik besloot verder te gaan zoeken. En ja, ik heb een antwoord gevonden waar wij allemaal iets aan zouden kunnen hebben: een verzekeringsmaatschappij die young-timers verzekert op basis van taxatiewaarde. Ik heb een taxateur gevonden, de enige in Nederland die is beëdigd en ook voor justitie en politie werkt. Hij heeft de Z3 getaxeerd op 12.500 euro, als zijnde in prima staat van onderhoud inclusief de waarde van de mooie 'toeters en bellen'. Deze waarde wordt, bij volledige vernietiging van de Z3, waar ik niet aan wil denken, gegarandeerd uitgekeerd en kan ik zo'n mooi exemplaar toch weer terugkopen. Dit geeft mij wat meer rust. Als jullie willen weten welke maatschappij en welke taxateur hierin de hoofdrol spelen, stuur me dan even een bericht. Dan zet ik je op het spoor. En de premie? Voor 53 euro per maand, volledig casco, is dat niet teveel betaald. Mijn oude premie was 38 euro. Laten we zuinig zijn op wat we hebben en op alle Z3's die er nog rondrijden. Op deze manier kan dat nog een poos zo blijven ook... En de taxateur? Zijn kosten meer dan waard.(Verbaas je maar over de prijs van zo'n rapport) Wat je in ieder geval zou kunnen doen nav dit bericht: check je eigen verzekering eens en kijk ook eens naar de eventuele uitkering bij het volledig tenietgaan van je mooie Z3...
  7. Gisteren bij Roodkapje op de brug geweest. Mijn Z3, 2.8 uit 1998, moet eind maart APK gekeurd zijn. Daarnaast was de inspectie II nodig. Km stand: 145.000. Ruud heeft mij veel laten zien en heeft veel verteld over de techniek die ons omringt. Ook een aantal tips over klein onderhoud gehad en het gebruik van soorten olie en benzine. Daarnaast heeft hij de inspectie II uitgevoerd. Alle denkbare filters vervangen. Op het benzinefilter, dat 1 x per 4 jaar moet worden vervangen, volgens BMW, stond 'keurig' het jaartal 1998.Dit schijnt nogal eens vergeten te worden door menige onderhoudsspecialist... Naast de inspectie II heeft hij ook twee banden vervangen die daar aan toe waren. Dat was: gelijk bestellen en monteren. Super.Ook een prima zet gedaan ivm de wegligging: de Z3 spoorde nogal wat, dus heeft Ruud een wat smallere band (205) voor gemonteerd en achter nu de 'oude' voorbanden (225) die nog meer dan goed waren. Het resultaat is prima. Een merkbaar betere wegligging! Remblokken achter werden ook gelijk besteld en vervangen. Na de inspectie II, het vervangen van een dashboardlampje en een nieuwe antennevoet (was afgebroken) heeft Ruud de Z3 ook nog een MAP tuning gegeven. Het resultaat hiervan is ook erg goed. Er zou nu zo'n 210 pk uit het blok komen. De Z3 rijdt vloeiender en loopt nog mooier door in de versnellingen. Lijkt rustiger maar is direkter op het gas. Nogmaals mijn dank! Jullie wisten het allemaal waarschijnlijk al, maar nu ook namens mij: op de brug bij Roodkapje: een echte aanrader. Uploaded with ImageShack.us
  8. Uploaded with ImageShack.us Fijne Kerstdagen en een Gelukkig 2012 met veel mooie kilometers!
  9. Goeie tip. Tnx! Binnenkort gaat 'ie toch ook op de brug bij Ruud, kan ik mooi het één en ander combineren. Werkt dat alarm ook ultrasoon?
  10. Ik ben op zoek naar een goed bruikbaar alarmsysteem voor mijn Z3 2.8, 1998. Mij is geadviseerd een 'SCM goedgekeurd systeem' te kopen. Een klasse III met ultrasoon lijkt me de beste optie. Ik heb gezien dat er heel veel prijsverschil is v.w.b. aankoop / inbouw. Wie heeft hier ervaringen mee, of tips waar op te letten? Ook reacties n.a.v. ervaringen (kwaliteit / inbouw / aanschafprijs / degelijkheid / betrouwbaarheid / vals alarm) zijn uiteraard meer dan welkom! Natuurlijk ben ik ook geïnteresseerd in alternatieven. Alvast bedankt voor de reacties!
  11. Prijs: € 27,- incl. verzending.
  12. Wat dachten jullie een Z3 van kristal?.... En voor nog geen 30 euries incl. verzending? Vandaag binnengekregen. Zeker de moeite waard! Interesse? Laat even weten! (hoe zet ik die foto ook al weer op het forum.... ik leer het nooit.... ) Of was het... zo? : http://imageshack.us/photo/my-images/197/i...1111181941.jpg/ Of zo... :
  13. Wij komen net terug van een heerlijke vakantie. Ruim 5000 km gereden met onze Z3 2.8, waarvan zeker 4.500 km met open kap! Het was weer een verrukkelijke ervaring! Omdat we iets hebben meegemaakt, dat ons nog nooit eerder is overkomen, wil ik dit als waarschuwing en tip met jullie delen: De 2.8 hebben we eind maart 2011 gekocht. Een prachtig exemplaar, met 128.000 km op de teller. Regelmatig mee gereden en nu er dan mee naar Frankrijk / Spanje. Na ruim 3000 km gereden te hebben, was ie wel toe aan een wasbeurtje. Toen ik bij de linkerachterband aankwam, leek het erop dat er luchtbelletjes bij het ventiel verschenen. Toen ik het ventiel aanraakte, schoot dat letterlijk als een kogel uit de band! (?????) Gelijk weer teruggedrukt en de band weer opgepompt, maar het ventiel had dus gewoon losgelaten van binnenuit! Na controle van de andere ventielen bleek dat er uiteindelijk 3 banden hetzelfde euvel hadden (?!) en één ventiel was licht gescheurd. Hierop heb ik tyraps om de ventielen heengetrokken en ze heel stevig aangetrokken, zodat ze niet meer uit de band konden schieten (!!) Banden opgepompt en direkt naar een bandenservicebedrijf gereden en daar moesten alle 4 de ventielen worden vervangen. Een klusje dat alles bij elkaar 20 euro's kostte, dus niks bijzonders, maar.... wat hebben wij een GIGA geluk gehad dat tijdens de lange rit, van ook regelmatig behoorlijke snelheid, de ventielen niet uit de band zijn gesprongen! Je moet er niet aan denken... Dan had ik dit stukje nu niet meer kunnen schrijven vrees ik. Vandaar een tip naar jullie: controleer je ventielen, door er zeepsop op te doen en ze even omhoog te duwen. Zo weet je zeker dat ze goed zijn en veilig. Doordat auto's lange tijd stilstaan (wat de onze waarschijnlijk in het verleden heeft meegemaakt) is het dus mogelijk dat ventielen van binnenuit loslaten!!! Het betreft hier Michelinbanden, dus ook geen geringe kwaliteit... Doen jullie er alsjeblieft je voordeel mee. Voorkomen is beter dan genezen, als dat al zou kunnen.... Ons engeltje op de schouder heeft ons veilig thuisgebracht. Daar zijn we zeker van overtuigd. Hoeveel geluk kan een mens hebben.... Een gewaarschuwd mens telt in ieder geval voor twee. Voor een ieder die nog op vakantie gaat: veel plezier en veilige kilometers!
  14. Misschien zijn er leden die het leuk vinden om bij dit bijzondere evenement aanwezig te zijn of mee te rijden? http://www.gowheels.nl/content/
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.