Ga naar inhoud

leufje

Member
  • Items

    71
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    z3 :m: US SPEC
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Voorburg

Contact Informatie

Recente bezoekers van dit profiel

917 profielweergaven

leufje's prestaties

1.9 member

1.9 member (2/12)

0

Reputatie

  1. leufje

    Per Knudsen

    Ben wel weer eens toe aan een updateje van dit zwaar verslavende dagboek...
  2. Volgens mij heb ik ooit een tweede exemplaar gratis gekregen van de dealer... zal eens nakijken...
  3. Zo, de HK rear speakers (4") vervangen door een setje pioneers. Wat een heerlijk verschil! Nu begin ik pas echt te genieten van het geluid in mn auto. Natuurlijk merk je dan ook gelijk weer het volgende (en hopelijk laatste op audio gebied). Er zit een lelijke trilling aan de bijrijderskant in het plastic rondom de front speakers bij het voeteneind. Iemand tips hoe je dat het beste eruit kunt halen? Ik lees wel eens iets over een speciaal wol of rubber?? Tips weer welkom!
  4. Dat maakt het plaatje toch anders dan in mijn want daar worden alle speakers aangestuurd door een amp. De subwoofer wordt ook nog eens apart aangestuurd. Volgens mij maakt de impedantie dan weer wel uit, toch?!
  5. Dank je Loek! Maar heeft JBL dan 3 Ohm speakers??? Heb jij ook de HK set (en van welk bouwjaar, want ik heb de set van na 08-1999 en toen is de diameter van de achterspeakers vergroot van 3" naar 4", en is de versterker opstelling veranderd)
  6. Nu het subwooferprobleem is opgelost, zit ik nog met 1 speaker achter de bijrijdersstoel die het niet doet. Het is ook een Harman Kardon speaker, 10cm (4") mid range met een impedantie van 3 Ohm. Weet iemand hier een alternatief voor? Ik kan alleen vinden: soundstream Rubicon rbt 402, maar die kan ik weer nergens in Nederland vinden...
  7. Tenzij je een US S52 M hebt (jaja, ik weet het.. volgens velen mag je dat geen M noemen. Nou BMW doet het ook , dus ik ook ). Die hebben vanaf het begin af aan ASC gehad...
  8. Ok, gisteravond even wat meer getest. De GAL stond op 1, dus die even op 6 gezet en die werkt inderdaad prima. Dus eigenlijk werkt alles op audiogebied nu naar behoren!
  9. Ja, er komt wel geluid uit de sub (niet megaveel, maar voldoende) Klopt, wel wijzigen, maar zelfs vol open volgens mij geen verschil... test het straks nog een keer... Heeft het altijd wel gedaan, dus ga ervan uit dat ik stekker 10 niet hoef te controleren..
  10. Ik heb er vanmiddag in gereden.. het was toch mooi weer.. en ik moet zeggen dat het geluid eigenlijk ook best wel mee valt. Ben natuurlijk ook niets gewend in die auto, en dan ook letterlijk: niets! De bas is niet dat je zegt fantastisch, maar eerlijk gezegd boeit me dat nu even niets. Wel ben ik idd benieuwd wat er nu mee aan de hand is. De GAL doet het idd niet meer, maar dat had ik ook niet echt meer verwacht.
  11. ;) :groupwave: Vanmiddag even in de kofferbak van mijn gevlogen... Er zit inderdaad maar 1 stekker aan de HK Hifi amp. Daar zat natuurlijk ook de zwart-witte draad in. Onmogelijk om te verwijderen, omdat de halve stekkerkop wordt afgedekt door de vorm van de stekker. Maar gelukkig leek het alsof de zwart-witte draad toch wat langer was , dus even op een cm of 10 van de stekker een klein lusje gemaakt en het draad doorgeknipt en geisoleerd. Terug in de gestapt... gestart... gaan rijden... GEEN GEBROM MEER!!! (nog wel de ellendige geluidskwaliteit van de HK set, maar goed, ik kan weer radio luisteren!!!) Alle dank, credits, lof, eer gaat in deze natuurlijk naar BART! Fantastisch hoe je het probleem stukje bij beetje hebt afgebakend. Niets dan dank. Als ik je ooit tegenkom op een meeting ofzo, dan gooi ik nog wel een krat bier of een fles champagne in je kofferbak (al naar gelang je voorkeur!) Nog wel even een afrondende vraag. Waar ligt dit nou aan? Ik bedoel, het is nu provisorisch opgelost, maar het moet natuurlijk gewoon werken. Wat kan dit nou veroorzaken?
  12. Will check today! Maar merkwaardig is het niet. Het is de standaard configuratie (misschien alleen voor de US M?) RealOem US S52 M roadster HK setup Hier zie je de "oude" opstelling, maar wel in de onderdelenlijst de amps per 08-1999...
  13. Ok, ik had het even mis. Aan de bestuurderskant in de kofferbak zit de versterker voor de Subwoofer. BMW part nr: 65126902838 (is wel zoals afgebeeld op de foto die jij hebt bijgevoegd) Aan de bijrijderskant zit de HK Hifi Amp en die heeft BMW part nr: 65126902840 (is niet gelijk aan de HIFI amp foto die jij hebt bijgevoegd. Ook deze heeft slechts 1 stekkerblok die erin gaat...)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.