Ga naar inhoud

PHZ2000

Member
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 3.0 Si
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Bussum

PHZ2000's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Hi Ad, Waar koop je voor 100 euro een aftermarket radiateur voor de z3 2.0. Ik zie alleen prijzen van 300 euro plus? Ik heb het pijpje zeven jaar geleden gelijmd met bison twee componenten lijm. Nu kan ik dat natuurlijk weer doen, maar dacht zal vast niet de enige zijn met dit probleem. Wellicht heeft iemand een goede tip welke lijm het best te gebruiken. Maar als ik voor 100 euro ergens een goed alternatief kan kopen is dat ook een oplossing.
  2. Hallo, Ik heb een Z3 2.0 uit 2000 met dubbel vanos. Daar zit de aansluiting van het expansivat aan de radiateur met een een klein zwart pijpje met een koperen binnenkant. Nu is bij met het zwarte kunststof gebroken waardoor het pijpje los is gekomen. Heeft iemand dit ook gehad en misschien een tip hoe dit te fiksen, lijm? Epoxy lijm vloeibaar metaal? Ik hoop dat iemand een goede tip heeft. De radiateur is namelijk nog prima verder.
  3. PHZ2000

    Verwarming

    Zo eindelijk tijd gehad om de bowden kabels te testen en die werken helaas allemaal goed. Bij volledig warm hoor ik de klep tegen de aanslag komen. Blijft denk ik alleen nog de optie over een nieuw kachelregelventiel te kopen om te zien of het dan werkt. Ik heb de mijne al wel eens vervangen door eentje van een sloper (2x) dat gaf totaal geen verschil.
  4. PHZ2000

    Verwarming

    ik ga dat van het weekend eens bekijken, ik vind de middenconsole van de Z3 niet erg toegankelijk..
  5. PHZ2000

    Verwarming

    Verwarming blijft toch slecht werken. Ik heb de thermostaat vervangen en drie verschillende regelkleppen geprobeerd. Koelvloeistof op pijl. De koelfan koppeling draait bij koude motor gewoon soepel Auto komt normaal op temperatuur, naald keurig in het midden. Schommelt ook totaal niet. Als ik de warmte knop op vol warm zet en ventilatie op stand 1 dan komt er lauw warme lucht uit de roosters. Knop op stand 2 dan wordt het wel warmer. Als ik de draaiknop naar het midden draai komt er al snel alleen koude lucht. Wat kan dit zijn defecte kachel? Ik heb ook het voltage gemeten op de regelklep, dit is bij volledig koud 12 volt en bij warm nul volt, dit schijnt te kloppen. Ik snap de werking van de kachel niet goed. Is er iemand die hetzlfde probleem ondervind met zijn kachel of heft iemand een idee waar nu te zoeken?
  6. PHZ2000

    Verwarming

    Ik heb gisteren nog eens gekeken, lijkt erop dat het nu wel goed werkt. Dus na vervangen thermostaat en regelventiel. Misschien dat er nog wat lucht in het systeem zat. Bedankt voor het meedenken!
  7. PHZ2000

    Verwarming

    , Ik heb gelijk deze keer een nieuwe thermostaat geplaatst. Koelvloeistof is ook nieuw en op peil. IK begin me af te vragen of het niet in de knop zit in het dashboard. Werkt die knop dat met een regelbare weerstand? Zijn de waardes die je daar moet meten ergens op te zoeken?
  8. PHZ2000

    Verwarming

    Kachelweerstand heb ik over gelezen, maar wat ik eruit opmaak is dat dan de fan alleen nog werkt op bvb stand 3 of 4? Of heb ik dat verkeerd begrepen?
  9. PHZ2000

    Verwarming

    Ik heb vorige week mijn regelklep weer eens vervangen. Probleem blijft dat de temperatuur slecht te regelen blijft. Komt geen warme lucht uit de ventilatie, pas op driekwart van de schaalverdeling komt er warme lucht. Het regelbereik tussen een beetje warm en maximaal verwarmen is ongeveer 1,5 cm. Heeft iemand een idee wat daar de oorzaak van is en hoe ik dit kan verhelpen?
  10. Hi Mirage, ik wil ook graag een plaatje bij je bestellen. Groet, Peter
  11. PHZ2000

    Verwarming

    Ik ben benieuwd of het vervangen van de regelklep voor anderen de oplossing was van de slecht in te stellen verwarming. ik heb een tijd terug een andere regelklep van ebay gekocht , dit maakte bij mij geen verschil. Kan natuurlijk pech hebben gehad en precies een klep gebruikt hebben die ook defect was.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.