Ga naar inhoud

caroden

Member
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

caroden won de laatste dag op 16 maart 2023

caroden had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 E89 23i automaat, Citroën ë-C4, Citroën C1, Hymer B654 camper
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Delft

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

caroden's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

4

Reputatie

  1. Ik heb veel gezocht op het WWW maar helaas geen resultaat gevonden.
  2. Ik vraag me af of je kunt instellen (of coderen) dat het navigatiescherm in de Z4 altijd open blijft staan. Dat steeds sluiten en weer openen is voor mij niet nodig, voor mij mag het open blijven staan. Iemand een idee?
  3. Bedankt voor de tip, Ewout. Ik ben zoiets tegengekomen op Bol.com. Kosten heel weinig dus zeker het proberen waard. Ik zag ook wel dat je modules kunt laten inbouwen maar dat kan altijd nog. Eerst maar eens met zo'n doosje proberen 👍
  4. Dat heb ik nou altijd hahaha😁
  5. Bedankt voor je reactie! Het klopt wat je zegt: de USB aansluiting ondersteunt alleen een stick met muziek. Daarmee kun je ook muziek op de harde schijf zetten. Ik heb dat een paar jaar geleden ook gedaan met onze F09 535i, bedenk ik me nu ineens. Bluetooth zit er wel op maar alleen voor bellen. Vreemde opties altijd bij BMW 🙂
  6. Wij hebben zojuist onze E85 ingeruild op een 2010 E89 met CIC systeem. Volgens M-Decoder heeft de auto een USB/Audio interface. Onder de armsteun vind ik dan ook een AUX en een USB-aansluiting. We hebben tijdens de testrit met een originele Apple kabel mijn iPhone aangesloten op de USB aansluiting in de hoop Spotify te kunnen afspelen. Helaas werkt dit niet. In het iDrive menu, onder multimedia, zien we wel de USB-aansluiting. Op het moment dat we de telefoon inpluggen komt er 'reading' te staan maar vervolgens gebeurt er niets. De AUX aansluiting zie ik in dit menu ook en dat is wit op het scherm. USB is een beetje lichtgrijs, alsof het er niet op zit of niet herkend wordt. Weet iemand hoe ik dit aan de praat kan krijgen? Of mis ik bepaalde optie's op de auto waardoor afspelen van Spotify niet gaat werken? Ik las hier op het forum over een interface om Apple Carplay op het CIC scherm te kunnen krijgen. Dat topic is uit 2019, iemand enig idee of dat nog actueel is? Of zijn er ondertussen nieuwere systemen?
  7. Ah, oke, dus het is vanzelf verdwenen! Daar hoop ik dan ook maar op. Heb het eerlijk gezegd niet meer geprobeerd want de afgelopen dagen was het lekker zonnig ☀️
  8. @rene1969: is het wel opgelost uiteindelijk?
  9. Hmm, ja dat moet ik dan maar gaan (laten) proberen . Misschien is het puur toeval maar het probleem is ontstaan nadat ik de binnenverlichting voorzien heb van LED lampjes. Die heb ik er nu weer uitgehaald en de originele weer teruggezet in de hoop dat die LED's misschien iets van de regensensor heeft getriggerd? Na terugzetten van de lampjes is het probleem overigens niet opgelost...
  10. Even een oude topic naar boven halen 😄 Sinds vandaag doen mijn ruitenwissers ineens raar. Als ik ze in de auto-stand zet of alleen 1x kort wil wisser door de hendel naar beneden te drukken blijven de wissers aan. Wat ik ook doe met de hendel, de wissers blijven gaan. Alleen contact uit zorgt ervoor dat ze stoppen. Maar laat ik ze aan dan stoppen ze uiteindelijk vanzelf in een willekeurig stand. Kan dit ook veroorzaakt worden door vet in de ruitenwissermotor? Zou weghalen ervan helpen? Iemand ervaring mee? Ik ben niet zo'n sleutelaar dus ben een beetje voorzichtig met zomaar van alles te gaan demonteren.
  11. Dank voor de tip! Ik was er nog niet aan begonnen 😁
  12. caroden

    Dak 'piept'

    Even een update over mijn piepende dak. Het tape ging natuurlijk loslaten maar was eigenijk ook een noodoplossing om te kijken of dat nu echt het probleem was. Ik heb uiteindelijk het geheel met die plaatjes/pinnetjes eraf geschroefd. En daarnaast heb ik het slot (wat je met de knop tussen de stoelen bedient) eruit gehaald. Nu is het dak vrij van bijgeluiden. Heerlijk!!
  13. caroden

    Dak 'piept'

    Opgelost! Het gepiep kwam van de 2 stalen 'pinnetjes' die op het metalen 'slot' (in het midden) rusten als de kap open is. Op dat slot zat af-fabriek een hard kunststof (om het metaal). Dat was deels weggesleten. Voor nu heb ik daar stevig zwart plastic tape omheen gewikkeld. Ook die 2 pinnetjes heb ik daarmee omwikkeld. En weg is het gepiep. Mocht dit zwarte tape niet houden dan verzin ik iets duurzamers maar ik weet in ieder geval waar het vandaan komt. En nu heerlijk genieten van het uitlaatgeluid!
  14. caroden

    Dak 'piept'

    De dopje zitten er bij mij nog netjes dus dat is niet het probleem....helaas. Verder op onderzoek uit, dan maar😉
  15. caroden

    Dak 'piept'

    @Maurits het is inderdaad een piep zoals een muis. Heel vervelend. Goede tip, ik ga direct dat dopje checken! Hopelijk is het zo simpel (maar niet simpel om te achterhalen als je niet weet waar je het moet zoeken 😁). Dank!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.