Ga naar inhoud

Jasper1986

Member
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    BMW Z4 2.5
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Groningen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jasper1986's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Zie afbeelding. Goedkoop is duurkoop, dit remlicht kwam van onze oosterburen, maar past heel slecht in de kofferbak van 'mn z4. Iemand tips voor een goed passend remlicht? Dit is niet echt mooi zo.
  2. Hoi, ik heb helaas geen extra bandensetjes ligggen hier, anders was het makkelijk om het e.e.a. uit te sluiten. Of het sticky steering is vind ik ook moeilijk om zelf te beslissen. De vering is misschien wel wat af? Hoe dan ook, het voelt echt extreem onveilig om er mee te rijden momenteel. Ik zoek eigenlijk een Z4 specialist in NL die me kan helpen het e.e.a. uit te sluiten. Tips?
  3. Overgevoelig stuurgedrag E85 op hoge snelheid. Welke bandenspanning hanteren jullie? Hoi! Mijn z4 e85 voelt sinds een tijdje wat zwabberig aan. Remmerij en schijven voor zijn vervangen, de auto is sindsdien uitgelijnd en gebalanceerd, en heeft rondom 4 hankook ventus S1 evo2 banden gekregen, welke inmiddels prima zijn ingereden. Echter vroeg ik mij af welke bandenspanningen jullie hanteren. De auto voelt een beetje "overgevoelig" aan op snelwegsnelheden. Als ik maar miniscuul aan het stuur zit duikt de auto iets te gretig de stuurrichting op. Het voelt gewoon niet helemaal safe. Als ik ook heel licht aan het stuur wiebel begint de z4 direct wat te zwalken. Ik had hiervoor een TT 225pk Quattro, uiteraard een ander onderstel, maar die auto kon ik met 220kmh met open dak nog prima veilig op de weg houden, met de e85 durf ik niet relaxt harder dan 160 te rijden. Er zitten wel BBS CH velgen onder, dus er zit wat minder "wang" op de banden, wat zeker wel wat zoekerig rijgedrag met zich meebrengt (225/35ZR18 achter) maar alsnog voelt het alsof er ergen iets niet klopt. Auto laten checken vorige week, ophanging ziet er voor en achter allemaal picobello uit, kan het iets in de stuurinrichting of stuurhuis zijn? Any clues? Hoor het graag! En ook welke bandenspanning jullie aanraden! Groet!
  4. Hmm, ik heb nu 1200km in de banden zitten, en ze zijn inderdaad minder glibberig, maar er is toch echt iets raars met de auto. Traction control Lampje gaat vaak aan als ik in de bochten hard ga, en als ik in de bocht sturend rem vertoont de auto rare trekjes. DSC Lampje gaat dan aan en ik voel heel soms iets "knarsend" bij het rempedaal. De auto is echt een stuk minder veilig op de weg, ik ben echt benieuwd waar het euvel ligt. Het remblokjes alarm Lampje Brandt ook, maar de blokjes zijn vervangen. Duidelijk is iig dat de monteur dingen fout heeft gedaan, maar ik ben de komende 3 week op vakantie met de bak, dus wil 'm hier ergens laten nalopen. Mooi ruk :' (
  5. Z4 extreem zwabberig na nieuwe banden achter Hoi! Ik heb gisteren de Remmerij voor en de banden achter vervangen. Exact dezelfde Hankook ventusjes op mijn 18 inch Bbs-Ch (255/35/zr18/94Y) Inmiddels zo'n 300km op de autobahn Gereden, en de hele boel zwabbert enorm. Het stuur trilt niet, maar bij 1 mm stuurbeweging voelt het net alsof de auto gewoon als een dweil over de weg sleurt. De achterkant volgt de stuur richting heel stroperig, het voelt niet echt safe. De auto "zoekt" verder niet, is gebalanceerd. Niet uitgelijnd na de montage gister. Net tijdens het oprijden van de snelwegoprit (grote gekante bocht, die ik normaliter prima met 80 kan nemen zonder issues) bokte het stuur herhaaldelijk toen ik 'm door de bocht probeerde te slingeren en ging de traction control /DSC lamp herhaaldelijk aan. De auto glibbert dus wat, en ik geloof best dat dat kan liggen aan het feit dat het nieuwe banden zijn, maar er is nog 1 belangrijk detail: Gisteren heeft de monteur de auto gekrikt op de rear strut bar (die diagonale balk die van het midden achterkant diagonaal naar de rechterkant loopt) en ik zag dat deze enigzins verbogen raakte tijdens het krikken. Op een bepaald moment rustte het hele Gewicht van de auto alleen op die krik, en ik zag de strut bar zelf verbogen. Kan die verbogen strut de boosdoener zijn voor dit gezwabber? Ik moet nog 2000km roadtrippen, wil best de auto ergens onderweg naar een garage brengen, maar ik heb geen idee waar ik dit moet zoeken. In ieder geval zijn de nieuwe banden en de verbogen strut de enige aanknoping die ik momenteel heb. Het voelt echt alsof de auto ineens een meter is opgehoogd, zwalkt erg makkelijk. Help wordt gewaardeerd! Zie foto voor de verbogen strut. Hoe vind ik dit onderdeel?
  6. Hoi, In dit geval gaat het ook om een aerodynamic bumper, dus niet de standaard z4 bumper. Ik ga 'm er deze week eens helemaal afhalen als de tijd daar is 🙂 Er moet vást wel iets aan te doen zijn!
  7. Heb ik geprobeerd, deed 't 'm niet! Wellicht dat ik onder de middelste 3 torx wat spacers ga proberen te plaatsen 🙂
  8. Motorkap / bumper positie aanpassen? Hoi, ik heb een Z4 E85 waarvan de bumper net niet helemaal mooi aan sluit met de motorkap in het midden, ter hoogte van het bmw Logo. Zie foto. Het middenstuk is net iets hoger. Ik vermoed dat ik het kan aanpassen door de beschroefdrade "clamp" (aan de motorkapzijde) iets dieper in de motorkap te draaien, maar als ik dat doe, sluit de motorkap niet meer goed, dan klikt ie niet dicht. Moet ik nog iets anders afstellen? Tips zijn welkom! Is hier al een guide voor? Ik kan al googlend het niet vinden. Zie foto voor het euvel, ik heb de bumpertorxjes al losgehad, maar dat deed niet veel.
  9. Ik kom er toch niet helemaal uit 😕 De olie die ik zoek moet LL-01 spec zijn, maar ik kan dat bij't Googlen moeilijk vinden. Is dat echt heel erg belangrijk? Ik wil even zeker weten dat ik de juiste olie er in gooi 🙂
  10. Ik heb er even mee lopen pielen, ik vind de geluidskwaliteit best aardig. Ik weet niet of ik de standaard of tussenvariant heb eigenlijk, er zitten best wat speakers in de auto en ik heb de "business CD speler". 2 speakers achter elke stoel en een paar rondom, redelijke bass. Alleen de bass is wel een beetje minder all-round dan in m'n audi tt quattro met Bose soundset. Die bass voelde wat consistenter qua frequentierespons. De BMW klinkt wel wat feller en punchy zo nu en dan, maar in bepaalde genres mist 'ie wat detail en wordt het vooral een zoemerige zee van bass. Al met al klinkt het best vet, alleen denk ik dat een underseat subje misschien de boel perfect zou maken. Maar mierenneukerij. De bluemusic doet het nu ineens wel consistent, maar geen idee waarom. Ik heb het idee dat de telefoon de bluetoothconnectie moet aangaan voordat de bmw de bluemusic als 6cd herkent. Het werkt iig!
  11. Welke olie gooien jullie in de E85 2.5i M54b25 (5w3-, 5w40, 5w60) Hoi, Ik kom er niet helemaal uit welke olie ik precies moet hebben, dus ben even benieuwd of iemand me hier verder kan helpen. Ik zie door de bomen het bos niet meer in olieland. Ik heb een 2.5 m54b25 uit 2003, en wil de olie gaan verversen. Naar ik begrijp gooien sommige mensen 5w40 of 5w60 in deze blokken, maar de vorige eigenaar gooide er 5w30 in. Heeft iemand uitsluitsel voor me, en idealiter met een (autodoc) link naar de juiste olie? Ik kom er nu niet helemaal uit welke olie ik nodig heb en vooral waarom ik zou moeten kiezen voor een bepaalde viscositeit. Mocht je dan toch bezig zijn; de versnellingsbak en diff olie wil ik ook gaan verversen, dus tips daarover zijn ook welkom ❤️ Alvast heel veel dank!
  12. Yes! Alle connectoren zitten goed. Soms doet ie 't ook wel, kan de vinger er nog niet helemaal op leggen. Ik druk maar op wat knoppies. Het klinkt iig beter dan de AUX module die ik had. Ik heb geen handleiding bij de radio dus ik snap ook niet alle features, maar ik las volgens mij ergens dat er ook nog wat EQ opties waren voor de radio? Iets met een Jazz of cencert preset waardoor de sound anders kan klinken? Ik zal bluemusic iig even mailen!
  13. Hmm, hij heeft het welgeteld 1 keer gedaan nadat de zekering er uit is. Ik had ff contact met de bluemusic module en hij deed het, als 6cd changer, maar na een herstart van de auto ziet ie 'm niet, en krijg ik weer "no disc" en geen 6cd optie. Heel maf, snap, 'm niet.
  14. Oooooh kijk. Die zekering ben ik vergeten. Ik ga t morgen gelijk proberen 🙂 Dank!
  15. Hey maurits, ik heb enkele issues met de bluemusic module. Geinstalleerd nu, en staat op contact: Als ik de 6 cd changer selecteer zegt ie - no disc-- en skipt ie door naar fm, en ik zie geen Bluetooth device. Als ik de 2 kabeltjes uit de achterkant van de Cd changer haal, zoals de manual beschrijft, kan ik de 6cd changer helemaal niet meer kiezen met mode select en wederom geen Bluetooth device om mee te pairen gezien. Mis ik iets?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.