Ga naar inhoud

Kes

Member
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Kes won de laatste dag op 3 september

Kes had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Altena
  • Interesse(s)
    Hardlopen, skiën, tennissen, motorrijden, autorijden, bierdrinken en de Z3

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Kes's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

5

Reputatie

  1. Het is niet zo heel vreemd. Achter zekering 46 zitten diverse stroomafnemers. Het is de geschakelde voeding voor (indien aanwezig) cruise control, board computer, maar ook het instrumentenpaneel en het remlicht.
  2. Om zelf het antwoord maar te geven. Uiteindelijk bleek er een kabelbreuk te zitten in de kabel die naar de kofferklep loopt. Daar waren een aantal draden gebroken en de draad naar het derde remlicht maakte sluiting.
  3. Na even geparkeerd te hebben wil ik wegrijden en zie dat mijn kleine meters het niet meer doen. De brandstofmeter staat zo laag dat ook het reservelampje gaat branden. De tank zit vol en ook is de motor warm. Al snel dacht ik de dader gevonden te hebben, zekering 46 was gesprongen en die heb ik vervangen. Helaas was de pret maar van korte duur, na een paar seconden was de storing weer terug en de zekering opnieuw gesprongen. Ik heb op het forum gezocht, om te kijken of dit een bekende klacht is, maar helaas. Vandaar een nieuw topic, en misschien is er iemand die deze fout herkend of hints kan geven om dit op te lossen voordat ik naar de garage ga. Ik heb het elektrisch schema bekeken, maar daar kom ik niet verder mee. Het betreft een Z3 met 1.8 motor uit 1997.
  4. Ik heb de Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB al weer 1,5 jaar in de mijn Z3. Ziet er echt super goed uit en werkt ook goed. De kleur kun je aanpassen en die komt 100% overeen met de rest. Alleen de bediening is niet geweldig met dat kleine scherm. Ondertussen is de zie ik dat er nieuwe radio is, de Frankfurt RCM 82 DAB. Als ik nu zou moeten kiezen zou ik die nemen. Voor het aansluiten van de antenne heb ik artikel gebruikt wat MadMarky doorgeeft. De speakers zijn vervangen door een specialist hier in de buurt en die heeft Gladen speakers geplaatst.
  5. Toen ik begin dit jaar eigenaar werd van een Z3 uit 1998 zat daar een lelijke Pioneer in en dito speakers. Ik heb meteen de radio unit vervangen voor een Blaupunkt met wat meer vermogen. Dat maakte voor het geluid niet veel uit, maar daarna zijn de voorspeakers (en de tweeters) vervangen voor Gladen speakers. Ondanks het kleine formaat komt daar nog een redelijke bas uit. Voor mij voldoende, maar als iemand een goed idee heeft voor het onzichtbaar inbouwen van een Sub hou ik me aanbevolen.
  6. Wat leuk, voor mij (nog af te leveren) "nieuwe" Z3. Ik heb daar wel interesse in. Stuur je een PB. Groeten, Erik
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.