Ga naar inhoud

Mauriceb

Member
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.5i 2004
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Pijnacker

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Mauriceb's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

1

Reputatie

  1. Ja idd, ik zou ook niet weten hoe die uit te schakelen tijdens het rijden, anders dan een zekering te trekken evt. Beek racing constateerde het zo... Motor aan en dan rustig heen en weer, hoor je wel wat geklak, maar voel je geen echte speling. Maar met de motor uit, en dus ook de EPS uit, zodra je er kracht op zet voel je echt een behoorlijk speling tussen links en rechts. Wat opvalt is dat het onderstel niet of nauwelijks reageert op die speling (in het geval van stuuruitslag). Vandaar hun constatering, stuurkolom is niet goed, uitlijnen heeft geen zin op deze manier. Ik heb het zelf ook even gefilmd, om het te verduidelijken. Vervelend is nu dat ik tussen meerdere experts in zit, die allemaal zo hun bevindingen hebben, maar ik met een auto rond rijdt die niet goed stuurt al 7 maanden. Dt geklak in het stuurkolom is ook te horen als je een scherpe drempel of richel pakt btw.
  2. Aanvulling op bovenstaande. De BMW specialist uit Pijnacker is er 2 weken terug mee naar de Z4 specialist gereden in Reeuwijk, bevindingen blijven hetzelfde. De auto spoort niet goed, inderdaad en tevens af en toe trillen in het stuur. Devies was, nogmaals een keer uit laten lijnen. Wel vreemd, want dat is inmiddels denk ik een keer of 5 gebeurd. Gisteren is de auto een dag bij Beek Racing in Den Haag geweest voor onderzoek. Na een rondje rijden zeggen ook zij, klopt, auto spoort niet goed en trilt in het stuur. Na controle alles aan de onderzijde OK bevonden, maar wat niet goed was, was de stuurkolom zeiden ze. Daar zit veel te veel speling op, dat uitlijnen ook geen zin heeft. Dit is de reden van de speling (stuurbekrachtiging reageert hier ook op) en het is de reden dat ie links en rechts van de baan af loopt. Enfin, wordt vervolgd..
  3. Ik heb er een Dension BT pro ingezet met een 4 kanaal versterker (achter het dashboard). Muziek streamen (iPhone) en handsfree bellen geen probleem nu. Ik heb dit trouwens bij Car Dynamics in Nootdorp laten doen voor niet teveel geld.
  4. Bij mijn Z4 hetzelfde probleem, sticky steering bij warm weer. Met de centreerringfix was het niet op te lossen (werd erger). Uiteindelijk stuurkolomrevisie door Auto Elect bood soelaas.
  5. Ik heb hetzelfde gehad en het slotje/motortje eruit gehaald, opgelost. Echter hij kan niet meer op slot, dat niet.
  6. Misschien dit topic toch maar weer omhoogplaatsen. Ik heb nl. een vergelijkbaar probleem met mijnZ4 wat er niet uit te krijgen is. De trillingen zijn te voelen in de hele auto. Soms is het even weg, soms komt het weer, bij constante snelheid. Bij regen en kou is het erger (lijkt het). Voelbaar vanaf 60km/h tot zeker 130+. De auto trekt ook naar rechts als je het stuur loslaat. Tevens, bij het aantikken van de rem, tikt het stuur ook naar rechts. Nu bij de lokale bmw specialist hebben ze het volgende al gedaan: Draagarmrubbers vervangen Remschijven + blokken voorzijde vervangen (na vastgelopen remschijf) Stuurkolomrevisie i.v.m. sticky steering door Auto-Elect Stuurhuisrevisie op aanraden Auto Elect Nieuwe banden (zomer) bridgestone potenza 225/17 r45 op de originele Style 103 velgen Nieuwe velgen 17inch (ATS) Nieuwe banden (winter) Khumo wintergrip 225/17 r45 op de nieuwe ATS velgen Wielnaven gecontroleerd Draagarmen voorzijde vervangen Stuurkolom nogmaals gecalibreerd Uiteraard is de wagen al tig keer gecontroleerd, gebalanceerd (3D en roadforce) en uitgelijnd. Echter het euvel blijft bestaan. Met de originele wielen, zomerbanden, winterbanden, nieuwe velgen etc. Het maakt allemaal geen verschil. Nu gaat de lokale BMW specialist er volgende week mee naar Reeuwijk als het goed is om verder te zoeken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.