Ga naar inhoud

Casper355

Member
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    13

Casper355 won de laatste dag op 15 januari

Casper355 had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 3.0si en S40 2.4
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Oss
  • Interesse(s)
    Auto's & sport

Recente bezoekers van dit profiel

715 profielweergaven

Casper355's prestaties

2.0 member

2.0 member (3/12)

25

Reputatie

  1. Het laatste wat @Maurits vermeld speelt inderdaad ook een belangrijke rol. Met mijn winterbanden (225/45/17) ligt de Z4 beduidend lager dan met mijn zomerbanden (225/35/19). Met mijn winterbanden kan ik de brug in de garage niet op zonder blokken onder de rijplaten en met de zomerbanden wel. 😅 Wil je echt de hoogte meten van de verlaging is het eigenlijk beter om de afstand van zijscherm tot hart naaf te pakken. Nu dit zo zeggende ben ik wel benieuwd wat de afstand tussen de voorbumper en de weg van mijn roadster is. Met Bilstein B8 en Eibach veren schraap ik toch geregeld over een drempel. 🙄
  2. Coderen Z4 E85 met NCSexpert Goedenavond allen, Ik zou graag met iemand in contact komen welke NCSexpert + OBD kabel heeft, en ervaring heeft met het aan- uitzetten van opties voor de Z4. Gaat om een E85 LCI van 2006. Gaat om opties als: - 3x knipperen bij gebruik richtingaanwijzer - Geluid bij vergrendelen uitzetten - Piep bij gordel los uitzetten Wellicht zijn er nog meer leuke features om aan te passen. Op amerikaanse forums had ik gelezen dat deze opties in ieder geval aan te passen zijn. Ik heb zelf een poging gewaagd om het programma te installeren maar dit is mij helaas niet gelukt. Mocht iemand hier veel ervaring mee hebben en de juiste software is hiervoor hulp ook welkom. Ik ben al in het bezit van een KDcan kabel maar geen idee of deze werkt. Een stukje rijden is geen probleem voor de juiste kennis, kom zelf uit de regio Oss (Noord-Brabant).
  3. Dat is wel echt balen! Hopelijk wordt hij nog terug gevonden... Eerlijk gezegd ook verbaasd dat ze een relatief oude cabrio stelen.
  4. Het bandenspanningsysteem bij dit model Z4 (E85) gaat niet via druksensoren in de wielen. De bandenspanning wordt berekend aan de hand van het ABS/DSC systeem. Wanneer de banden op de juiste spanning staan even een reset laten uitvoeren door iemand met een uitleesapparaat en dan zou de melding na een tijdje vanzelf verdwijnen. Misschien dat de melding vanzelf wel verdwijnt als je even rijdt, geen idee.
  5. Een prima oplossing! Dat soort fietsen wegen niet zoveel. Kennis van mij rijdt al langere tijd rond met deze zuignappen voor een BMX fiets. Hier ook mee naar Italië geweest zonder problemen. Zie het wel vaker voorbij komen op coupe's / sportwagens. En anders een trekhaak monteren. 🤪
  6. Geen idee of dit iets is dat je kunt coderen? Had er bij mijn Z4 ook last van nadat de accu een tijdje los was geweest. Het volgende werktte voor mij: Raam helemaal open doen en schakelaar 5 seconden vasthouden, daarna raam dichtdoen en als hij helemaal bovenaan is de schakelaar loslaten. Kwam deze procedure op internet tegen: https://z4-forum.com/forum/viewtopic.php?t=196#:~:text=Push the open window button,Same procedure for both windows.
  7. Ondanks dat de Z4 nog zonder versnellingsbak buiten staat de volgende update al gekocht. Liep op marktplaats tegen een in nieuwstaat verkerende set eibach veren aan. Kon het niet laten. 😀 Binnenkort een stukje dichterbij de grond.
  8. Casper355

    Stuurhuis e85

    De accuspanning van 12.3 V is meer dan prima, ervanuitgaand dat de motor niet loopt. Als ik het goed begrijp heb je helemaal geen klachten? Alleen het lampje en 2 foutcodes?
  9. Strak plan! Benieuwd of je er morgen nog hetzelfde over denkt. 🤪
  10. Belachelijk voor zo'n klein dopje. En dan mag je nog van geluk spreken als je de zwarte dopjes moet hebben. Zag dat beige en grijs niet eens meer leverbaar is. Heb afgelopen week wat andere onderdelen bij Hubauer in Duitsland bestelt, daar zijn ze iets goedkoper maar ook minimaal 10 stuks voor EUR 1.97 p.s. en helaas ook daar komt er nog bijna EUR 8 aan verzendkosten bij. Erg jammer dat er al zoveel producten niet meer leverbaar zijn, vooral de leuke goodies zoals verlichte instaplijsten en aero side skirts...
  11. Misschien verstandig om toch een (bmw) specialist op te zoeken. Klinkt alsof je een duidelijk probleem hebt dat te vinden moet zijn.
  12. Via het dashboardkastje, zit als het goed is op de achterkant van de zekeringhouder of daar ergens in de buurt. Zie ook de foto op realoem.
  13. Dan denk ik dat de brandstoftoevoer wordt gestopt, anders zou hij meestal stotterend uitvallen als er sprake is van slechte ontsteking. Aangezien je ook helemaal geen foutcodes hebt is het lastig zoeken. Je zegt dat je iets hoort klikken rechts in de buurt van het dashboard als hij uitvalt, dan gok ik op een relais wat niet goed werkt. Heb even op realoem gekeken en het relais van de brandstofpomp en de mistlampen zijn hetzelfde, wissel deze anders eens om. https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BT11-EUR-03-2004-E85-BMW-Z4_22i&diagId=61_4108 https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=BT11-EUR-03-2004-E85-BMW-Z4_22i&diagId=61_4110
  14. Hoe gaat het uitvallen? Loopt de auto van te voren goed stationair en valt dan plotseling dood of gaat het stil vallen gepaard met stotteren?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.