Ga naar inhoud

TonvanB

Member
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

TonvanB won de laatste dag op 30 december 2018

TonvanB had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z8
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Leiden

Recente bezoekers van dit profiel

1,054 profielweergaven

TonvanB's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

19

Reputatie

  1. Een leuke gelegenheid om de Z8 weer eens uit te laten, komt te weinig buiten!
  2. Het klopt dat je de auto aan EU regels moet laat aanpassen: de praktijk leert dat het van de keurende instantie afhangt. RDW en TUV zijn strenger dan de instanties in andere landen. Er doet zich een groter probleem voor met de aanpassing via de officiële kanalen. BMW stopt er mee/is ermee gestopt omdat met name de aanpassing van het software gedeelte nog al eens aansprakelijkheidsproblemen geeft. De onderdelen van de Z8 zijn niet veel kostbaarder dan van een andere BMW, tenzij we praten over specifieke onderdelen zoals koplampen an achterlichten. Vwb de koplampen uit de warme staten van de US komt het nog al eens voor dat de coating IN de lampen door hitte verdampt en neerslaat op het glas waardoor je een melkachtige aanslag krijgt: vervangen!
  3. Net op de terugweg van de "Bayerische Traume" rit van de Roadsterclub....volgend jaar beter!
  4. Hoe gaat het "roadbook printen " in zijn werk? Gebeurt dit vanuit een van de bestanden of heb ik ergens een PDF over het hoofd gezien?
  5. Update: Zondag wordt de warmste dag met naar verwachting 28 à 29 graden in Limburg Het moet niet gekker worden!
  6. Meteo Limburg: De kans is vrij groot dat het in het eerste juniweekeinde droog en behoorlijk warm wordt met temperaturen die oplopen richting de zomerse waarde van 25 graden en meer.
  7. Ik ken verschillende eigenaren die hem als daily driver gebruiken en ook 2 tot 3 ton op de teller hebben. Deze recente poll op het US forum laat zien hoe het gebruik is
  8. Je hebt gelijk! De 2 problemen zijn beide het gevolg van innovatie vs kleine oplage. De Z8 was de eerste " moderne" BMW, die voor 99% uit aluminium bestaat. De impact die slechte straten (m.n. in de US), stoepranden e.d. in combinatie met hoge snelheden kan hebben op de voortrein is dan ook onderschat. Daarbij is de auto vanaf het "go" van de Vorstand in 2 jaar ontwikkeld....vrij kort dus.
  9. Zelfs 20 jaar 🙂 (We hebben in september een verjaardagsfeestje in München). Letterlijk misschien niet, maar als mensen op latere leeftijd kunnen we toch ook nog kinderziektes als mazelen en rode hond krijgen? 🙂
  10. Dat klopt! Bijna iedere eigenaar heeft wel eens een achterlicht moeten vervangen. Het sneuvelen van veel lichten heeft niet zozeer met veroudering te maken als wel met een ontwerpfout in het schakelgedeelte. Er zijn eigenaren geweest die jaren lang niet met de auto hebben kunnen rijden (APK afgekeurd) maar sinds vorig jaar zijn er voldoende - nieuw ontworpen- units beschikbaar. Met montage mee komt dat op ongeveer 2000 euro per unit 😫 BMW heeft vorig jaar een eenmalige coulance actie gevoerd waarbij (buiten de US) lichten -die op dat moment kapot waren- kosteloos vervangen zijn. Deze neonlichten en vervormingen van de voortrein zijn de enige kinderziekten van de auto.
  11. Ik let ook altijd op helicopters 😉
  12. TonvanB

    Beschrijving

    Dank je wel, we genieten alweer volop!
  13. De Alpina werd in de eurotijd verkocht, maar als je het omrekent klopt dat inderdaad
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.