Ga naar inhoud

SchnitzeL

Member
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.5 E85 - Audi A4 avant TFSI
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    importBrabo

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

SchnitzeL's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

5

Reputatie

  1. All, even een update, was bij mij een hele bevalling... Uiteindelijk is afgelopen week het te lage koeltemperatuur probleem opgelost, Een nieuwe thermostaat leek even te werken. Maar na een wat langere rit klapte het expansievat... alle koelvloeistof er weer uit. en het ontluchtingsritueel teniet gedaan. Nieuw expansievat er op maar toen bleef de temperatuur oplopen. Dus ipv te koud nu te heet ! Uiteindelijk bleek koelwater naar de radiateur goed te lopen maar de doorstroming door de radiateur niet, Waterpomp en radertjes daarin waren wel o.k. Nieuwe radiateur er in en hij reageert nu beter dan ooit. Sneller dan voorheen goed op temperatuur en metertje komt daarna niet meer van zijn juiste plek ! Wel veel werk .... na elke poging heeeel veel werk om te ontluchten, Wel een keer of 3-4 is die hele ontluchtingssessie gedaan. Ergens in dit verhaal ook nog voor de zekerheid de net nieuwe aftermarket thermostaat weer vervangen door een nieuwe BMW origineel.. Ook getest op lekke koppakking maar dat was gelukkig niet aan de orde. Maar... doet het weer als nieuw nu. Even de thermostaat werd dus 2x de thermostaat, én een radiateur én een expansievat én vele uren ontluchten.. En de originele thermostaat..... is denk ik nooit iets mis mee geweest maar vanaf het begin de radiateur Bij koud weer te weinig doorstroming waardoor de temperatuur terugliep omdat het koelwater te veel koelde en niet doorliep en bij warm weer te weinig doorstroming waardoor de temperatuur niet snel genoeg koelde Doet het weer allemaal, Snel vergeten en hoe warm het ook wordt bij de Limbo rit komend weekend, die van mij koelt wel !
  2. Advies (her)montage aero spoiler achter All, 2 weken werd ik voor de tweede keer in een jaar... geraakt door een vrachtwagen. Langzaam rolde hij achterop mij bij een stoplicht, Niet hard maar bumpers kunnen daar niet tegen, moest een nieuwe op.. Nu is hij afgelopen week bij het schadebedrijf geweest maar ik vind de earo spoiler er erg lelijk op zitten. Ruimte er tussen, lijkt of ik tape zie zitten. Nu naar paar dagen gaat er ook rommel tussen zitten. Hij gaat deze week terug maar weet nog of het dan beter gaat worden. Wie heeft er wel eens zo'n ding gemonteerd en heeft er tips voor ??
  3. Het dak gaat er weer af hier ! (en dan niet voor Carnaval..) Toch wel een maandje eerder dan gedacht, Best veel mooi weer de laatste tijd en ook de verwachting is o..k. Winterbandjes nog maar even wachten
  4. Bij deze ook de aanmelding voor: SchnitzeL 2x alleen lunch Alina & Jeroen Past nog net voor we naar Frankrijk vertrekken, Helaas zonder BMW want die mag geen 1500 kilo trekken..Mag helemaal niks trekken trouwens,.....
  5. All, bedankt voor de feedback. Binnen een minuut op temperatuur is uiteraard niet na een koude start.... maar nadat de rijwind gestopt is. Hij moet volgende week voor de apk en beurt, denk dat maar direct de thermostaat laat doen idd, wel snel, die is als gezegd dan precies een jaartje oud ;-( Sludge is idd minimaal, olie en koelvloeistof lijken netjes. De auto is sinds 2 maanden gedegradeerd tot 2e ipv 3e auto en rijdt iets meer kortere ritten..
  6. all, Temperatuurverloop blijft een vreemde,... de thermostaat lijkt wel goed te openen. Bij rijden ong. op "10 uur", stilstaan binnen een minuut op normale bedrijfstemperatuur "12 uur",, Na weer rijden op de snelweg weer naar beneden, enz, enz.. Kachel goed heet. Het was buiten 5 graden zondag, niet extreem koud. Toch heb ik hem niet eerder zo zien zakken.bij het rijden. Klein beetje sludge aan de oliedop maar olie verder mooi helder aan de peilstok. Toch de thermostaat ?? .
  7. all, ik heb sinds afgelopen week hetzelfde, na altijd stabiel in het midden temperatuur nu niet verder dan 1/4. Maar de thermostaat is nog geen jaar/4000 km geleden vervangen, Zou toch weer een klein autoleven mee moeten gaan toch ? Kan een thermostaat er na een jaar weer mee op houden ??
  8. Leuk, vlakbij dus ik ga denk ik zondag kijiken "watikallemaalhadmoetenkopenenopslaantoenzegeendrolmeerkostten" Als je toch terugdenkt aan de tijd dat je bepaalde porsches, bmw's etc voor weinig kon krijgen..... 🤔
  9. Deukjesdag van CB verzekering vandaag in Den Bosch, en ik was niet de enige daar !! 2 dagen de hele dag een hal vol tientallen auto's max 3 gratis "zonderspuitendeukjes" er uit. Ik had een vreemde "kuil" in de balk achter de kap. Die is er echt netjes uitgehaald, Met lijm een tijdelijk haakje er op geplakt en er uit getrokken met een trekstang. Wonderlijke methode als je er geen verstand van hebt maar een mooie oplossing en kostte alleen een dik half uur wachttijd
  10. Hier gelukt vandaag, set style 236 17inch aangeschaft. uiteraard met andere banden dan op de foto 😉 winterbanden 225 Inderdaad echt heel andere uitstraling dan de 19inch, en de reactie die ik thuis kreeg was dan ook alles zeggend.: ."ja mooi, de auto is veel vrouwelijker zo"... aaahhhh 😲 Alles voor de veiligheid Dat het maar snel weer voorjaar mag worden !
  11. Onderhoud softtop voor of na de winter (met hardtop) All,, vraagje Binnenkort zet ik de hardtop op mijn Z4. Nu wil ik de softtop behandelen (RaggTopp achtig iets) voor hij opgeborgen wordt. Is dat zinvol of heeft hij daar opgeborgen zo weinig te lijden dat het net zo goed in het voorjaar kan als hij weer tevoorschijn komt ? kap is netjes schoon nu.
  12. Ik ga denk ik voor verstandig (en aanbod/prijs) dus zal wel een set 17 inch en 225 worden. Krijg je wel echt een andere auto van. Rijdt wellicht wel wat beter.
  13. All, Ik zit met dezelfde puzzel, wilde ook op mijn breedset 19inch winterbanden laten leggen maar ben er achter dat 19inch winterbanden extreem veel duurder zijn dan 17 of 18..!! Dus nu maar op zoek naar een set, denk 18 inch anders zo'n andere uitstraling van de auto ineens denk ik bij 16 of 17 inch waar wat meer aanbod marktplaats in zit.. Maar ik neem bovenstaande kennis mee in gedachten, Maar waarom niet gewoon 2 verschllende maten winterbanden. aanschaffen die in lijn zijn met de huidige breedset ?.. Wie kan mij vertellen of de E89 velgen ook op een E85 passen ??
  14. Als ik het zo lees geen handen op elkaar voor het inbouwframe. Moet ook zeggen dat ik de standaard radio er wel mooi passend bij vindt vergeleken met een radiio die je in gebakje tegenkomt. Maar soms is gebruiksgemak toch ook wel praktisch,de Z4 wordt gepromoveerd/gedegradeerd wat je wil van 3e naar 2e auto. Upgrade voor mijn vrouw met 4 extra cilinders en ong 120pk extra 😉 Navigatie/telefoon/iets meer dan CD toch wel makkelijk. Monitor voor de roosters inderdaad lastig, en er komt een partij hete lucht uit de kachel ! Goede tip om idd te zoeken naar een radio met instelbare lichtkleur oranje Eens over nadenken.... bedankt in ieder geval voor de reacties en stof tot nadenken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.