Ga naar inhoud

iliefde

Member
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

iliefde won de laatste dag op 16 juni 2021

iliefde had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 35i
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Houten
  • Interesse(s)
    Techniek, design, F1, reizen, genieten. Veelal autogerelateerd 😉

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

iliefde's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

2

Reputatie

  1. Bedankt voor de tip. Vanwege het feit dat er ook al een plastic bracket gebroken was en er geen losse onderdelen te koop zijn, uiteindelijk voor de dure oplossing gekozen en een nieuw mechanisme laten monteren.
  2. Dank je wel voor je reactie. De kabeltjes zijn al een keer gerepareerd maar ik ga ze toch nog maar een keer controleren. BMW verkoopt de microswitches (uiteraard) niet los 😤. €600 voor een nieuw slotmechanisme is mij iets te gortig 😬
  3. Ik heb nu 2x gehad dat de achterklep wel in het slot valt maar de softclose hem niet verder dicht trekt. Het lijkt alleen bij (erg) warm weer te gebeuren. Als het koeler is, werkt de softclose wel. Bij het uitlezen van de foutcodes komt code A6A2 (error request of the SCA) naar boven. Enig idee wat de oorzaak is en hoe dit te verhelpen is?
  4. Update: resetten van de ramen gaf weinig soelaas. Uiteindelijk bleek bleek de FRM module de boosdoener. Deze is door Gijsbertsen gerepareerd. Werkt nu weer zoals het hoort 😊.
  5. Zijramen niet automatisch naar beneden bij openen dak Het mooiweer seizoen is weer begonnen dus de kap kan weer naar beneden. Bij het bedienen van de kap gaan de voorste zijramen echter niet meer automatisch naar beneden bij het starten van de cyclus dak openen of dak sluiten. Als ik de zijramen met de raamschakelaar naar beneden heb gedaan, gaat het dak wel gewoon open en dicht. Aan het einde van de cyclus gaan de achterste (kleine) zijramen wel weer omhoog maar de voorste niet. Iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn en of ik dit zelf op kan lossen?
  6. 👍🏻. Bij mij de oorzaak nog niet gevonden. De auto heeft een dag bij Thommy gestaan en daar uiteraard geen kuren vertoond 😬. Meest irritante is dat er geen specifieke storing in het geheugen opgeslagen wordt wanneer het een keer voor komt. Ik kom alleen een algemene canbus storing E2C4 tegen.
  7. Bedankt voor de tip! Afspraak bij Thommy gemaakt.
  8. Ik krijg kort een foutmelding in het display (het rode dak symbool). Mijn vermoeden is dat het inderdaad een aankomende kabelbreuk of sensorprobleem is. Ik zoek iemand die op korte termijn een diagnose en eventueel reparatie kan doen. Ik wil er graag eind juni mee op vakantie. Mijn eigen BMW specialist in Odijk heeft het erg druk de komende weken 😬.
  9. Lampje “storing dak” even aan tijdens openen/sluiten Het lampje “storing dak” gaat de laatste tijd af en toe aan tijdens het openen en/of sluiten van de kap. De beweging van de kap wordt echter niet onderbroken. Het lampje gaat ook weer uit tijdens het open/sluit proces. Bij de garage geweest voor een diagnose maar geen foutcode in het geheugen gevonden. Iemand ervaring met deze storing en de mogelijke oorzaak?
  10. De bedrading is destijds wel aangepast om de gekochte spiegel werkend te krijgen maar de spiegel zelf bleek niet te werken. Uiteindelijk is de aangelegde bedrading gebruikt om een dashcam aan te sluiten. Programmeren is volgens mij niet nodig omdat de spiegel zelfstandig reageert op basis van lichtintensiteit.
  11. Nieuwe achterlichten laten monteren bij Gijsbertsen. Maar geen risico genomen en voor originele onderdelen gegaan. Hopelijk hiermee het probleem definitief opgelost en geen ellende met de pomp in de toekomst.
  12. @Blackwwz3 Bedankt voor je tip. Ik rij normaal gesproken dagelijks lange afstanden met de auto. Die 2 weken stilstaan is een uitzondering maar ga wel controleren wat de leeftijd van de accu is. Ik kwam nieuwe achterlichten van Van Wezel tegen. Ervaringen daarmee? Scheelt aardig qua kosten maar heb geen idee of alle benodigde modificaties doorgevoerd zijn en of de pasvorm correct is.
  13. Ik zat bij Ekris op de site te kijken naar de prijzen voor de achterlichten. Niet iets om heel vrolijk van te worden. Heeft iemand enig idee wat PuMA maatregel 31209902 betekent? Dat staat als opmerking bij het bestelnummer. Googlen leverde niet veel op.
  14. Een lang onderzoek was niet nodig. Er zit condens in beide achterlichten 😬. Vooralsnog geen vocht gevonden in de cabine of de accubak 😅.
  15. Bedankt voor de tips. Ik ga op onderzoek uit. Wat mij vooral bevreemdt is dat de storing in beide achterlichten ineens op hetzelfde moment op komt zetten. Daarnaast heb ik recent ook al eens een melding van een motorstoring gehad die aangaf dat beide katalysatoren niet meer functioneerden (bekende P0420 en P0430 melding). Omdat ik dat niet vertrouwde, 2 kats die in parallel werken op hetzelfde moment defect, heb ik er nog even niets aan laten doen. Daarom ben ik een beetje argwanend over de melding van de storingen in de achterlichten. Het lijkt er eerder op dat de computer problemen heeft, wellicht door het vocht. Daar moet ik in ieder geval achter aan. De auto staat (helaas) altijd buiten. Ik heb echter in het kleine jaartje dat ik er nu mee rij, nog niet eerder vochtproblemen gehad.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.