Ga naar inhoud

Erwin B.

Member
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3 1.9

Erwin B.'s prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Die 1 op 10 heb ik niet uit de boordcomputer, maar door te kijken naar het aantal liters per tankbeurt i.c.m. de dagteller. Dat gemeten over 3 tankbeurten. De boordcomputer wijkt daar overigens niet veel vanaf. Aerodynamica lijkt me een logische verklaring: het zijn vooral de snelweg kilometers die erg onzuinig zijn. En van 130 naar 150 km/u lijkt aan het gesuis te horen de luchtweerstand zo ongeveer te verdubbelen. Wat me vooral opviel is dat het verbruik niet gek veel lager ligt dan een Porsche Boxster die ik eerder had (2.5l, 6 cil.) P.S. De foto volgt nog :-)
  2. Ik heb een paar weken terug een Z3 1.9 gekocht (december 2002, 77.000 op de teller, 4 cil.). Deze heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 10, zelfs met een normale rijstijl. Bij 150 km/u loopt het verbruik volgens de boordcomputer zelfs op tot 12 l/100km. Zijn dit normale waarden voor deze motor? Volgens de specificaties zou hij een verbuik van 5,9 op buitenwegen moeten halen. Scheelt nogal een 'slok'. P.S. Hij valt nog binnen de (bovag) garantie...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.