Ga naar inhoud

Erz3

Member
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Epe
  • Interesse(s)
    Mijn BMW Z3

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Erz3's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Ik zie bij autodoc geventileerde schijven staan bij de 2.2 versie. Het zou dus optie kunnen zijn of modeljaar? Ik ga eens navragen bij bmw specialist
  2. Hallo mede zetters, Afgelopen zomer ben ik met de ZZZ in het zwarte woud heerlijk wezen touren op soms smalle erg steile weggetjes. Op de motor afremmen ging niet lukken dus moest (te) vaak remmen om het veilig te houden. De remmen werden logischerwijs dus bloedheet. Geventileerde schijven en mogelijk wat dikker zou naar mijn idee een goede upgrade kunnen zijn. Kan ik remklauwen en schijven van een 2.2 bv zonder al te grote ingrepen plaatsen?
  3. Erz3

    deur gaat niet open

    Soms lukt het wel als je deur iets aandrukt tijdens het openen. Bij mij was het slotdeel aan de carrosserie versleten. Dit ging nog tijd goed door daar een beetje WD-40 op te spuiten.
  4. Airbag lampje gaat vaker branden bij loshalen accu. Een reset verhelpt dit probleem. Vorig jaar wou mijn kap na winter ook niet meer open. Heb toen van de schakelaar de stekker eraf en er weer op gedaan en ook dat probleem was toen verholpen. Rest van seizoen geen problemen gehad. (Wel rem ingetrapt?)
  5. Was het enige wat overbleef. Garage Klaassen in Apeldoorn heeft nog uitgelezen en geen storingen gelezen. Toch vreemd. Maar logischer wijs is krukassensor het enige wat verband heeft met cilinders 1 en 4. (Zelfde positie krukas)
  6. Het probleem is opgelost. Het was toch de krukassensor.
  7. Weer acties ondernomen. Compressietest gedaan. Cilinders 1 TM 4 allemaal gelijke druk van 220 psi. Injectierail losgehaald. Alle injectoren sproeien met gelijk beeld. Nu timing van ontsteking gecontroleerd met stroboscoop. Cilinder 2 toont voorontsteking van ongeveer 12 graden. Cilinder 1 toont een voorontsteking van 24 graden. Lijkt mij een beetje veel. Klopt het dat het sensorwiel voor de krukassensor nat van de olie is? Het signaal van de krukassensor ziet er onregelmatig uit in amplitude en frequentie. Op de foto's zijn 3 stukken van in totaal 56 pulsen zichtbaar. Helaas niet helemaal scherp.
  8. Ik zag later op het plaatje idd een afwijking van cilinders 1 en 2. Het vreemde is dat het loskoppelen van injectoren 1 en 4 geen afwijkingen in het draaien van de motor veroorzaakt. Bij het loskoppelen van 2 of 3 slaat motor af. Ik heb zojuist (betere) inpa software (met E36 sp-daten) geïnstalleerd. Morgen hier maar eens mee meten. Onderstaande link bevat volgens mij alles wat ik nodig heb. https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1126314 Alleen de E46 map vervangen door E36.
  9. Weer terug van vakantie en zojuist de auto aan de laptop gehad. Zie op pc ook dat cilinders 1&4 niet meewerken. Ook de total air consumption HLM en needed air i.s. controler geven (te) hoge waarden aan. Als de motor niet loopt geeft de total air consumption HLM zelfs een waarde van 45 aan. (Op schaal van max 20). Als bijlage stuur ik schermafdrukken. De compressie heb ik overigens nog niet gemeten.
  10. Dank je voor de tip. Ik kijk ernaar als ik terug ben van vakantie
  11. Ik heb deze besteld: http://s.aliexpress.com/y2auENFf?fromSns=WhatsApp hopelijk werkt de link.
  12. Helemaal gelijk. Meten is weten. Ik heb zojuist compressiemeter besteld. Verder is auto in garage uitgelezen (hoe en wat weet ik niet) maar ze zagen geen bijzonderheden. Wel hebben ze de bougiekabels vervangen, vervolgens bobine. Ik heb hem daar opgehaald omdat ik de prijs (500,-) al lekker zag oplopen. Zelf heb ik net een OBD meter aangeschaft en kan daar veel op zien maar moet nog lezen hoe dat allemaal moet. Vanavond heb ik de DME weer teruggeplaatst en, zoals verwacht, geen verandering. Nu eerst op vakantie. Zonder Z. Grrrrrrrrrr. Op 1 augustus kan ik weer verder met de auto. Hopelijk vind ik dan snel het probleem en kan ik er nog van genieten dit jaar. Ik houd jullie op de hoogte.
  13. GuidoK, Ik had al laten weten (in 3e bericht) dat ik vastgesteld had dat het om cilinders 1&4 gaat door het loshalen van de connectoren naar de injectoren. Bij het loshalen van connectoren 1&4 was er geen verschil in het lopen van de motor. Bij het loshalen van 2 of 3 slaat motor direct af. Bougies van cilinders 1 en 4 worden wel nat van benzine. Ik heb één keer foutcode p0130 gehad. Vandaar heb ik lamdasonde vervangen. Maar dat is een beetje kip-ei verhaal. Storing door slecht lopen of slecht lopen door storing. Het was helaas het eerste dus nog steeds niet goed. Als krukas of nokkenas sensor niet goed zou zijn, is probleem dan niet aanwezig op alle cilinders? De compressiemeter heeft vrij lange "stiften". Is dit normaal en kan ik die zonder problemen in de bougiegaten draaien? Zie foto
  14. Klinkt goed en hoopvol. Zag in andere posts ook dat DME getest/gerepareerd kan worden. https://www.amt.nl/werkplaats-onderhoud/nieuws/2014/02/video-actronics-en-7-tips-voor-een-goede-diagnose-10117452 misschien daar nog heen brengen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.