Ga naar inhoud

HenryZ3

Member
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3 2.8 1997
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Etten-Leur

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

HenryZ3's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Dat vroeg me dus af, want ik las ergens anders dat deze fittingen niet meer los te bestellen waren. Zo'n glasvezel borsteltje lijkt me wel handig, ga ik eens opzoeken. Ik heb het nu met WD40 gedaan, ging ook goed.
  2. Derde remlicht issues De pakking van mijn derde remlicht was lek, dus vervangen, maar blijkbaar heeft het vocht al wat schade aangericht in de houdertjes van de lampjes. Zie foto. Van de vijf waren er al twee 'overleden', tenminste, de lampjes doen het niet meer en er zit roest op. Twee vragen: - hoe krijg ik die roest er eventueel af? Liefst zou ik ze even in een oplossing van iets leggen waardoor de roest er af gaat. Maar cola lijkt me niet echt goed? - kan je deze houdertjes nog los aanschaffen? Een nieuw derde remlicht kost gelijk aardig wat, dus ik hergebruik liever eerst waar mogelijk!
  3. HenryZ3

    Ai, dat doet pijn

    Ai, dat doet pijn Je brengt je Z4 naar de garage en dan krijg je dit. Zonde! http://feed.omroepbrabant.nl/share/2857112
  4. Dank uiteraard voor je uitgebreide uitleg, maar voor mij werkte de turtle wax set prima. Kan er weer jaren tegen.
  5. De waas die je op de foto ziet lijkt aan de binnenkant te zitten. Ik zal er een dezer dagen eens een vergrootglas bij houden. Is er nog wat aan te doen als er vocht in zit?
  6. Ik zou zeker niet alleen op het advies van één garage afgaan. Bij mij was de stand van mijn mislampen een afkeurpunt en het advies was 'de stekkertjes los te maken' (mistlampen die het helemaal niet doen is geen afkeurpunt...), terwijl er gewoon een stelschroefje naast de lampen zit. Vanmorgen goedgekeurd gelukkig, met de opgeknapte koplampen. Succes met je lampen, ik denk dat er vast wel wat aan te doen is.
  7. Ook even zitten googlen, volgens mij wip je ze er zo uit en een setje naafdoppen heb je zo online gekocht. Dus ik ga ze mooi vervangen. Dat kan er nog wel bij na die paar honderd euro n.a.v. de apk.... 🤕
  8. Ja, thanks! Weet je of je het logo ook kunt vervangen/vernieuwen? Bij de voorwielen ziet het er niet mooi meer uit.
  9. Type velgen Weet iemand hoe deze velgen heten? Zitten onder mijn Z3. Ik kan zo online nergens dezelfde vinden.
  10. Binnenkant koplampen schoonmaken APK, altijjd weer een 'leuk' moment om achter dingen te komen die blijkbaar van belang zijn voor het goedkeuren van je Z3. Naast een foute afstelling van de mistlampen (advies: haal de stekkers los, terwijl ik er zelf nu achter kom dat er gewoon stelschroefjes achter de klepjes zitten, amateurs bij die garage...) vond de keurmeester de 'licht- donkerscheiding' niet voldoende, dus heb ik met een herstelsetje van Turtle wax de buitenkant van mijn koplampen eens onderhanden genomen. Dat heeft flink geholpen, dus ik ga er vanuit dat ie nu wel door de keuring komt. Echter, zoals je op bijgaande foto kan zien, zit er aan de binnenkant ook best wat aanslag of wat het ook is. Is dit schoon te maken? Ik las dat je de koplamp open kan maken door hem even te 'bakken'. Maar heeft het zin dat allemaal te proberen? Ik vind dat namelijk nogal eng, want ik ben altijd bang meer kapot te maken dan me lief is. Afijn, is de binnenkant van deze koplamp op te knappen? Wellicht met hetzelfde spulletje als ik voor de buitenkant heb gebruikt?
  11. Ik zat even te dubben hoe ik daar achter kom, maar ik leg gewoon mijn telefoon filmend in de kofferbak. Haha. Dank voor de tip. Maar ik denk niet dat dat het is, want dan had ik dit vast wel eerder gehad. Met zo'n lampje is je accu na een paar weken wel leeg lijkt me.
  12. Met een acculader de accu weer opgeladen en doorgemeten bij het starten. Fijn, een buurman met de apparatuur en verstand van zaken. Er lijkt niets mis met de accu. Dus een stroomlek ligt voor de hand. Hij had 6 weken stil gestaan. Voortaan dus wat eerder weer een eindje rijden. Vandaag lekker naar Antwerpen en terug. Als een zonnetje!
  13. Dank voor de tip, maar ik heb een tijdje geleden een kapje gewoon via de bmw dealer gekocht. Dus dat is opgelost. Wel jammer dat mijn Z3 niet wilde starten vanmorgen... nieuwe accu nodig vrees ik.
  14. Wie weet zit ie er niet eens in dus! Ik ga vrijdag eens kijken, thanks!
  15. O, wacht even, ik heb 1 sleutel met drukknoppen, geen twee. Die EwS zit ergens achter het dashboard neem ik aan? Ik zal eens luisteren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.