Ga naar inhoud

DT2

Member
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.0i 2007
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Leiden

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DT2's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

2

Reputatie

  1. DT2

    All season banden

    Geen idee eigenlijk, heb alleen gezocht naar 225/45 R17 want die had ik nodig. Volgens mij hadden ze ook R18 maar geen idee tot welke breedte.
  2. DT2

    All season banden

    Deze band heeft een 3PMSF (3 Peak Mountain SnowFlake) certificering dus dat is volgens de Duitse regels een volwaardige winterband.
  3. DT2

    All season banden

    Ja, verbaasde mij ook enorm, ik ging er ook van uit dat all seasons het slechtste van zomer en winter combineerden maar het lijkt er op alsof dat niet meer altijd zo is. En goed om te lezen dat ze een jaar later nog steeds bevallen. Mijn situatie is hetzelfde, ga er de bergen niet mee in maar rij wel het hele jaar door met de Z4 dus ze moeten zeker tegen wat sneeuw kunnen.
  4. DT2

    All season banden

    All season banden Twee weken geleden ontdekt dat de combinatie van 10 jaar oude zomerbanden en sneeuw toch niet zo best samen gaan, kwam de parkeerplaats niet eens meer af. Dus maar eens in gaan lezen en advies gaan vragen over de verschillende opties. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op Michelin CrossClimate Plus 225/45 R17’s die gisteren gemonteerd zijn. Deze banden gedragen zich in de zomer vrijwel hetzelfde als een normale zomerband maar voldoen ook na 1 januari in Duitsland nog aan de strengere eisen die ze aan winterbanden stellen. Kan natuurlijk nog niet zeggen hoe ze zich in de sneeuw gedragen maar was wel erg verbaasd door het enorm veranderde weggedrag tov de run flats die er af kwamen. Alsof het een andere auto is, veel meer comfort en totaal geen last meer van het gevoel op rails te rijden als je langs/over een witte streep of een groef in de weg rijdt. Tot nu toe in ieder geval erg tevreden met deze keus.
  5. Even terug naar de afwatering 😉 Na de enorme regenbuien 2 weken geleden hoorde ik opeens water klotsen als ik optrok en remde. Met behulp van de tips hier de afwatering gevonden (overigens gewoon op gevoel via het gat voor de achterwielen) en met een stukje electriciteitskabel de boel doorgeprikt en weer stromend gekregen. Eerst veel zwarte rotzooi en daarna behoorlijk wat water. Daarna getest met een gieter en alles liep weer perfect door. Vervolgens ging ik rijden en hoorde ik nog steeds veel water, voor m'n gevoel in de kokerbalk aan de linker kant. Uiteindelijk ergens op een Engels forum de oplossing gevonden. Onder de auto zitten vierkante blokken op de krik-punten. Pak die vast en probeer ze heen en weer te bewegen. Daardoor begon er vrijwel meteen water te stromen. En niet weinig, ging bijna 10 minuten door! Ik denk dat door de verstopte afwatering in combinatie met de enorme hoeveelheid regen de bak in de wielkast over is gelopen en het water de kokerbalk in is gekomen. Sindsdien in ieder geval nergens meer last van.
  6. Bij mij ook een probleem met m'n spiegel maar niet door slechte lijm. Denk dat iemand vond dat 'ie er meer recht op had dan ik want zo trof ik m'n auto net aan :-( Ik heb dus meer nodig dan alleen de spiegel want de achterplaat is ook weg. Zou dit item op eBay voldoende zijn om het op te lossen of heb ik nog meer nodig? http://www.ebay.nl/itm/Spiegelglas-fur-BMW-Z4-E85-E86-2002-2008-links-aspharisch-beheizbar-elektrisch-/401402100101?hash=item5d756df985:g:WyQAAOSwm-pZteRh
  7. Als net nieuw lid van dit forum, en nog zoekende naar de juiste auto zit ik midden in dit selectieproces. Heb in het verleden (10+ jaar terug) een Porsche 924 en 944 gereden. Vervolgens heel wat zakelijke leasebakken maar nu wordt het weer tijd voor wat leuks. Uitgangspunten: - daily driver - leuk om te rijden - coupe of roadster - rond de 15K Euro, tot zo'n 100K op de teller Longlist: Alfa Spider: mooie auto maar binnen mijn prijsklasse kom je op de GM 2.2 motor terecht en die auto wil je eigenlijk met een echt Alfa blok Porsche Boxster: ook mooi maar tot 10 jaar ouder dan andere opties bij gelijke prijs/km stand Audi TT: ongetwijfeld heel goed, valt qua budget prima in de range maar ik kan er niet warm van worden. Mazda MX-5: zelfde verhaal. Zal zeker een geweldige auto zijn maar ik zie me er niet in rijden. Peugeot RCZ: erg mooi van lijn (ondanks het merk ?) maar de motor heeft een heel slechte reputatie. Vriend van me heeft er een en het rijdt echt zeer goed. Maar hij is al aan z'n derde motor toe... BMW Z4: helemaal goed, mooie auto, prima motoren en binnen mijn prijsrange voldoende keus met een redelijke km stand en leeftijd. En ook niet onbelangrijk, een actieve liefhebbersgroep. Vond dat met m'n Porsches ook altijd erg leuk, tips van elkaar krijgen en af en toe eens een tochtje, technische middag of circuitdag. Dus hier zeker een liefhebber maar niet op basis van de badge op de motorkap maar omdat wat mij betreft de Z4 precies de juiste combinatie van uitstraling, looks, techniek en prijs heeft.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.