Ga naar inhoud

casanova72

Member
  • Items

    135
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    bmwz4
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    45
  • Interesse(s)
    autos,reizen,liveyourlife

Recente bezoekers van dit profiel

1,071 profielweergaven

casanova72's prestaties

2.0 member

2.0 member (3/12)

2

Reputatie

  1. Nou, om nog maar eens terug te komen op mijn probleem met dat van links naar rechts trekken van het stuur. Hij is helemaal doorgelicht nog eens extra uitgelijnd, wielen van achter naar voor gewisseld, en gebalanceerd. Bij bmw zelf geven ze me de optie om het stuurhuis oid te vervangen, kosten 1200 euro. En geen garantie dat het dan weg is. Ik moet wel zeggen dat na het nog een keer extra uitlijnen het probleem een stuk minder is geworden eerst was het tussen 100 en 140 kmpu. en nu tussen 110 en 130kmpu. erg vreemd. Ik weet dus niet meer waar te zoeken, en de dealer kan me ook niks wijzer maken. Word me nog gevraagd of het echt zo erg is, en of het me die 1200 euro waard is. Tja ik wil gewoon zeker weten dat het veilig is. Maar voor 1200?
  2. Zoals ik al zei is dat zogenaamd spoorzoekend stuur onstaan meteen na het vervangen van de draagarmrubbers. Ik rij weg met de nieuwe draagarmrubbers en merkte meteen dat van links naar rechts getrek van het stuur. Met de oude rubbers had ik dat probleem niet.
  3. Ik heb nooit op rft's gereden. Het probleem is niet zozeer trillen, maar een iets van spoorzoekend stuur.
  4. Nou hier ben ik weer na een tijdje. De auto is uitgelijnd. Ik moest wel nieuwe spoorstangen laten monteren om uit te lijnen, omdat de orginele muurvast zaten en dus niet ongeschonden gedemonteerd konden worden. Ik zit nu dus nog steeds met een soort van spoorzoekend stuur, minimalistische trekjes van links naar rechts vanaf zo'n 100 kmpu tot 140 kmpu. Wat ik er nu bij heb is, dat het stuur vanaf, 120 kmpu ook een beetje trilt, het rare is dat hij dit niet altijd doet. De helft van de tijd niet zeg maar. Ik heb dus nieuwe spoorstangen, hij is uitgelijnd, en nieuwe draagarmrubbers voor. Ik en sinds ik deze, er nieuw op heb is dat zogenaamde spoorzoeken begonnen. Het is wel ongeveer 30/40% minder geworden sinds het uitlijnen. Ik maar toch is t probleem er nog. Ik iemand die me kan zeggen waar ik het moet zoeken? Groetjes Michel
  5. Hallo, is al even geleden. Ik heb dus een al een tijd geleden een herprogramering gedaan bij de bmw dealer voor 120 euro. Het probleem met de foutmeldingen was meteen opgelost. Tot nog toe geen probleem meer geweest. Groet Michel
  6. Wegdek is optimaal, de speling op de voorwielen is ook helemaal weg, bandenspanning is oké. Ik heb geen run flats, maar het is raar dat hij dat doet na vervangen van de rubbers en alleen maar op die snelheid. Wanneer ik een lichte bocht maak valt het bewegen ook weg.
  7. Stuur beweegt van links naar rechts Hallo, ik heb net de draagarm rubbers van mijn e85 2.5i laten vervangen(speling op de voorwielen). Na deze reparatie merk ik dat bij een snelheid van ongeveer tussen de 110kmpu en 140kmpu het stuur snel opeenvolgende lichte bewegingen van links naar rechts maakt. Ik lees her en der dat je na vervangen van deze rubbers niet hoeft uit te lijnen (als het hier al wat mee te maken heeft). Wat kan dit bewegen van het stuur zijn?
  8. Dme/ecu herprogrameren Hallo, ik heb een 28b2 foutcode in m'n bmw e85 z4 m54. Dit probleem zou met een (error) te maken hebben in de DME. De dealer kan voor 120 euro een herprogramering doen. Geen garantie dat 't dan opgelost is, maar een nieuwe kost 1300 euro. Dus 't proberen waard. Heeft iemand ervaring met het herprogrameren van een dme?
  9. Nou, weer even een update. Het stilvallen van de motor is verholpen met de nieuwe nokkenas sensor. Maar de auto had nog een tweede probleem, en dat is dat de motor af toe in de (noodloop) stand viel. Ik dacht dat dit ook een probleem van de nokkenas sensor was, maar blijkbaar niet. De motor blijft nu in deze noodloop/veiligheidsmodus staan. (motor zaagt tussen 1000 en 1500 toeren en reageert niet op gaspedaal. Ik heb nu foutcode 28b2, onder deze code vallen meerdere foutcodes oa gaspedaal, nokkenas sensor. Dit zou een error zijn in de dme/uce. Herschrijven kost bij de dealer 120 euro, een nieuwe DME kost 1370 Euro. Alleen met dat herschrijven is er geen garantie dat het dan opgelost is. Maar voor die 120 Euro neem ik de gok wel. Nou is mijn vraag:is er iemand die ervaring heeft met het herschrijven/ programmeren van de DME en zijn er bedrijven buiten de dealer om die wat hier in gespecialiseerd zijn?
  10. Even een update hier mbt dit onderwerp. Het probleem was dus de nokkenas sensor. Door iets van een afdichting in de sensor die wat dus niet meer goed afdichte, werd er olie via de kabel richting het stekkerhuis van deze sensor geperst waardoor er kortsluiting ontstaat. Nieuwe sensor is erin gezet en de auto rijd en start wee perfect.
  11. Een kleine update: ik heb nog geen tijd gehad om de relais om te wisselen. Maar vandaag heeft mijn Vrouw hem even meegenomen, en hij is in de eerste 500 meter 4x stilgevallen en meteen weer aan door het rollen. Waarbij de auto de 4e keer eigenlijk niet stil viel, maar de motor gewoon bleef lopen en niet meer reageerde op het gaspedaal en bleef zagen tussen de 1000 en 1500 toeren. Ik heb dit een aantal weken geleden ook een keer meegemaakt met koude motor. Toen ben ik op 500 meter van huis terug kunnen komen met slippende koppeling terwijl de auto toen ook niet reageerde op het gaspedaal. Ik weet niet of dit euvel samenhangt met het plots stilvallen van de motor. Zegt dit jou misschien nog iets?
  12. Top, ik ga ns proberen deze om te wisselen, kan ik daarbij onder de motorkap? Of moet ik daar bij komen via het dashboard kastje?
  13. Rijd en start perfect. Je merkt niks. Maar met koude start en stationair draaien na een seconde of 30 valt hij zomaar uit. Start daarna meteen weer goed. Ik rij dan weg en in de eerste 500 meter valt hij opeens weer weg zonder vooraf stotteren. Maar omdat hij dan rolt, springt hij ook meteen weer aan. En dit doet hij dan een keer of 2 met koude motor. Daarna is het weg.
  14. Allereerst bedankt voor je heldere antwoord en het meedenken. Ik heb de auto vanmiddag opgehaald bij m'n garagehouder, hij heeft er een nieuwe boschaccu ingezet 74A. De oude 56A gaf te lage spanning, iets van 11,4v. De nieuwe geeft idd 13,4v dus dat is al goed.dus de dynamo is het ook niet. Het uitvallen doet hij nog steeds bij koude motor. En geeft ook geen foutcode hierop. Er is ons opgevallen dat op het moment van uitvallen ergens rechts onder het dashboard iets hoort klikken, eigenlijk een soort dubbelklik.je zou zeggen dat er ergens iets van spanning wegvalt tijdens dat klikgeluid. Zegt dit jou misschien iets? Nogmaals bedankt voor het meedenken.
  15. Dankjewel voor je antwoord, hier kan ik wel wat mee denk ik. Ik ga ns kijken of ik de dynamo kan laten testen. Moet deze hiervoor gedemonteerd worden of kan dat ook zo op een of andere manier?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.