Ga naar inhoud

sytze

Member
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male

sytze's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. sytze

    Aanschaf Z3

    Beste Z3 forumgenoten. Hier dan de eerste tekst van Sytze zélf! Remco en Ik (Sytze) zijn dus bij de Z3 wezen kijken. Het ding zag er fantastisch uit en had duidelijk niet veel geleden. Aanvankelijk was ik teleurgesteld omdat de kap niet electrisch open ging maar na zelf de kap met de hand open en dicht gedaan te hebben viel dat gevoel al snel weg. Het is een auto van voor 2000 en had niet de looks van die erna maar ik bleef hem mooi vinden. Ik ga ook kijken naar een van na 2000 te zien wat mijn beleving zal zijn. Na de stoel verschoven te hebben en ik de knopjes van de spiegel geprobeerd had startte de motor niet meer. (Demonstratie-pech zo leek me). Nadat ik de stoel gesteld had voelde ik me snel thuis en wildde de showroom uitrijden maar daar was niet op gerekend. Veel kofferruimte was er niet en misschien maar goed dat er niet geen ruimte opgeofferd is aan een motortje voor de kap. Het geluid was niet wat ik verwachtte maar ik de showroom ga ja dan ook het pedaal niet helemaal indrukken. Ik had wat meer gegrom verwacht maar dat komen door een ritje met een Z4 dat Remco vorig jaar een x geregeld had. (Die ervaring is me goed bijgebleven). Kortom ik kijk nog even verder. Jullie (en Remco ook) bedankt voor de snelle reacties. Erg tof voor de spontane aanbiedingen om te komen kijken. Graag zou ik een keertje met een van jullie meerijden om het verschil voor of na 200, 1.8 of 2.8 te "ondervinden".... Maar dat ik er straks een heb staat vast...en dat gaat niet te lang duren... Een ander merk hoeft niet meer. :thumbsup:
  2. sytze

    Aanschaf Z3

    Ah Cor Z3, dat hebben we al besproken en iedereen is het weer met elkaar eens dat een Z3 überhaupt het leukste is Maar jij hebt dus (denk ik, aan de hand van je reactie) een minder 'schreeuwerig' voertuig? Bewust voor gekozen? Wat waren jouw afwegingen? Wil een beetje ieders ervaring meten, dus ben natuurlijk ook benieuwd naar de jouwe! [edit]Om nog even terug te komen op dat toeren... Dat kan niet beter benadrukt worden dan op dit moment geloof ik. Ik had om 08:00 uur met mijn vader afgesproken en het is nu 08:11. [/edit]
  3. sytze

    Aanschaf Z3

    Dat zijn ook een aantal mooie plaatjes zeg! Ben alleen bang dat mijn vader dat iets té vindt Even nog een snelle samenvatting van alles wat in de afgelopen dagen is gepost: Volgens zijn er nog niet echt vaste punten bij een Z3 waarop je moet letten. Geen standaard roestplekken of onderdelen die niet zo lang meegaan. Over de motor heb ik al goede dingen gehoord, die kan wel een paar tonnetjes aan. Da's natuurlijk altijd goed. Morgen staat de wekker vroeg en gaan we op pad. Ik heb een aantal van jullie reacties uitgeprint en die ga ik in de auto met m'n vader behandelen. Ik heb ook m'n fototoestel bij me, dus zal een paar foto's maken. Die staan er alleen pas begin volgende week op, want dit weekend ben ik niet achter de computer Ik ga morgenmiddag even naar Utrecht (voor pleasure, geen business ;)) op een manier die jullie waarschijnlijk vervloeken: met het openbaar vervoer! ;) Haha, ach wat moet je in het centrum van Utrecht met een auto. (wil niemand op de tenen trappen, maar als je niet bekend daar bent, dan ga je liever niet zoeken naar parkeerruimte. Gewoon lekker makkelijk zo.)
  4. sytze

    Aanschaf Z3

    Hahaha! Nee, ik heb geen Z3. Was het maar zo'n feest Dat topic mag je best openen hoor! Ik vind de Z3 hoe meer ik 'm zo zie, wel steeds mooier worden. En de prijs van een leuk tweede hands modelletje valt best mee. Maar voor ik een auto koop, moet ik er wel eerst echt verliefd op zijn. Ik wil (net zoals iedereen hier denk ik ;)) naar m'n auto lopen en denken 'JUIST, da's de mijne!'. Dat zou ik best bij een Z3 kunnen hebben hoor, maar nu gaat mijn voorkeur uit naar een Z4. Ik heb daar eerder in gereden en dat was wel zo fenomenaal... Gewaagde combinatie van strakke lijnen en ronde vormen. En een sensatie... Er was iets met die auto gedaan hoor. Er zat een andere uitlaat op geloof ik, want de sensatie was wel zo absurd! Maarja.. ander prijskaartje ;) Net even zitten zoeken en ik heb de uitlaat gevonden hoor! Een Sebring voor de Z4 3.0i 2003 Roadster. Hier staat 'ie; link Aan de ene kant vind ik wel dat een auto van zichzélf zo'n geluid moet geven, maar vooruit. Ik laat me helemaal meeslepen! Antwoord op je vraag: Nee, heb geen Z3! ;) Joah! Ook een goeie! Maar dan in de zomer wel komen zeuren om zijn cabrio ;)
  5. sytze

    Aanschaf Z3

    Ik vind het prachtig!! Toen ik het bericht van Ben en Carin las, was ik even bang dat het uit de hand zou lopen. Dat was niet de bedoeling van mijn post! Maar gelukkig zag ik dat het heel goed werd opgepakt! Ik denk dat het bericht van Zzazkia het het beste omschrijft: Zo is het gewoon! En dat is ook de sfeer die ik hier proef! En ik ben nieuw, dus ik kan het objectief zeggen: iedereen weet hier dat z'n eigen auto het beste is, maar men weet ook dat een ander dat van z'n eigen auto vindt. En logisch; daarom tref je elkaar hier, om het over je (bijna?) liefste te hebben ;) Alleen fanatici dragen actief bij aan een forum, dus ze delen één passie, een Z3. Okee, genoeg! Even nog iets recht zetten: mijn váder heet Sytze. Mijn naam is Remco. Ik heb dit account voor 'm aangemaakt en heb hier alvast wat informatie ingewonnen. Morgen laat ik 'm alles lezen (nee, hij weet nog niks van dit forum) en zal 'm dan uitleggen hoe een/dit forum werkt. Hij kan dan zelf aan de slag. Nu heeft 'ie alvast een ingangetje. In elk geval iedereen hartelijk bedankt voor jullie ervaringen, tips en suggesties die overgoten zijn met passie, verslaving en een lichte vorm van narcisme ;) rondom dat briljante fenomeen dat BMW in de jaren tussen 1996 - 2002 van de band heeft laten rollen en dat zelfs een rolletje had in de James Bond film Goldeneye uit 1995; de Z3. Zo. genoeg poëzie! ;)
  6. sytze

    Aanschaf Z3

    Houten! Laat ik nou net vakantievrienden daar hebben wonen! Die wonen achter Hessink (als we het dan toch over auto's hebben...) Oh wacht.. ze zijn verhuisd naar Maarssen, ach dat is d'r toch ook om de hoek. Als er Nijmegenaren dit toevallig lezen en net zo sympathiek zijn als de mensen die eerder gereageerd hebben, hoor ik het graag!
  7. sytze

    Aanschaf Z3

    Jeetje, wat zijn jullie allemaal sympathiek zeg! Echt super! Wij wonen in de omgeving van Nijmegen, dus écht dicht in de buurt is het meestal niet. Hilversum in ieder geval niet, Davids Z3 , wat niet wegneemt dat ik je aanbod bijzonder waardeer en er met álle vormen van plezier gebruik van zou maken. Hoewel... mijn vader is nog regelmatig in het westen, dus misschien dat 'ie wel eens een ommetje wilt maken. Voor een sportautootje maakt 'ie volgens mij vást wel een uitzondering
  8. sytze

    Aanschaf Z3

    Dat doen we zeker wel. Hebben ook een proefrit gepland in een Z4. Budgettair een héél ander segment, maar dat maakt het niet minder leuk! Of het morgen van een Z3 proefrit komt weet ik niet, oprécht niet. Ik ben bang dat mijn vader spontaan verliefd, zwak en week wordt als hij ziet hoe dichtbij een aankoop is. Weet dus niet of het zo verstandig is om erin te gaan rijden Aan de andere kant... boeie! Ik pak z'n portemonnee wel af..
  9. sytze

    Aanschaf Z3

    Jajajaja, die grijns ken ik. Hij heeft ooit eens als proefrit bij me in een Nissan 350z cabrio gereden en daar heeft hij het nog steeds over. En over dat duwtje in de rug... Ja, eens in een 3.0 Z4 gereden en dat deed ook érg goed!! Dus de 2.8 heeft ook nog betere looks zeg je hè? Aangezien we voor de looks gaan, zou een 2.8 dan ook een leuke optie zijn. Klopt! Gewoon rustig rijden, maar wel dat beetje extra vermogen hebben om even een lange neus te kunnen trekken naar trage voorliggers. Een goed advies, dat over proefrijden in een 1.9 en daarna in een 2.8. Aan tijd schort het ons een beetje, maar ik zal het zeer zeker onthouden en even opperen. Dank voor je tip!
  10. sytze

    Aanschaf Z3

    Dag Didimon, Je hebt in ieder geval al meer recht van spreken dan ik, want ik ben nog niet eens 24uur geregistreerd Bedankt voor je uitgebreide reactie. Jouw verhaal klinkt een beetje zoals het er bij ons aan toegaat. (vooral die passage over: "ik... eh... mijn vrouw en ik " Wat je zegt zit inderdaad wel wat in, over lang stilstaan enzo. In de berichten zie ik een aantal mensen die zeggen dat 11k erg veel is voor een 96er, maar ik zie ook mensen die zeggen dat de prijs meevalt. Hey David Z3! Hoezo te duur dan? Waar klopt de combinatie niet? Wat verwacht je voor 11.000? Of andersom, wat voor prijs verwacht je van de specs zoals ze in mijn openingspost staan? Voor de anderen die gereageerd hebben op de kleine motor die erin zit; Mijn pa wil alleen maar toeren. Hij is iets voorbij de 55 maar heeft nog een aardige bos haar. Hij wilt die haren graag houden en niet eraf laten blazen door het vermogen van een 2.8 Hij zoekt echt alleen een good-looking. Alle gesprekken over het aantal cylinders en de inhoud ervan maken niet zoveel indruk van hem. (noot: bij mij wel () dus als een liefhebber een briljante Z3 heeft die heerlijk onderhouden is, met een prachtig interieur, een dikke motor én 11.000, laat het weten! :D) Dankjewel Maik!! Daar hebben we wat aan! Echt bedankt! Dat hij oldtimers had staan had ik al gezien op de website. Heel gevaarlijk, want mijn pa heeft een onmetelijke zwak voor klassiekers. Ik ben bang dat we nog láng bij deze dealer rondlopen ;) Hey Edwin, jij ook bedankt voor je reactie. Dus het rijdt soepeler. Dat is wat we zoeken. Juist ook lage toeren gaan benut worden denk ik. Mijn pa rijdt graag op een mooie zondagochtend even naar de dijk om daar daar de lucht op te snuiven en weer weg te rijden met de zon in de rug, die verder opkomt... Voel je 'm? Bij dat beeld hoor je geen hoge toeren ;)
  11. sytze

    Aanschaf Z3

    Dank voor je enthousiaste reactie Eric! Hier staat overigens de occasion Het volgende zit erop: ABS, airconditioning, alarmsysteem, boordcomputer, bumpers in carrosseriekleur, centr. deurvergrendeling afst.bed., dubbele airbag, elektr. ramen voor, elektr. buitenspiegels, getint glas, lederen bekleding, lichtmetalen velgen , mistlampen, startonderbreker, stuurbekrachtiging, stuur hoogte verstelb., voorstoel(en) elektr. verstelbaar, zij-airbags. Bouwjaar: 04-1996 Km-stand: 80.182 Prijs: € 11.450 Is dit een vreemd bedrag voor een tien jaar oude 1.8? En Eric (of iemand anders) heb je nog punten waarop ik onderuit zou kunnen gaan? Zijn er geen bekende slijtageplekken ofzo?
  12. sytze

    Aanschaf Z3

    Heeeeyy Bluezzz Brother, bedankt voor je reactie! Ja, dat zou ik ook graag zien. :D Maar zitten daar nog andere voordelen aan vast, dan alleen de sensatie? Want zoals ik al zei... hij richt zich meer op uiterlijk, dan op innerlijk..
  13. sytze

    Aanschaf Z3

    Dag allemaal, Even voorstellen; ik ben de zoon van een ontzettende cabrio liefhebber die nog nét iets te lang op z’n pensioen moet wachten. Naast Triumphs, Auston Healeys en ander klassiek geschut, heeft hij nu ook modernere bolides zoals de Z3 ontdekt. Om de wachttijd tot z’n pensioen wat te veraangenamen, zit hij nu serieus te denken aan een Z3 aanschaf. Omdat ik hem een beetje netjes wil helpen bij z’n aankoop, heb ik me hier geregistreerd. Hij is zelf niet zó heel handig met forums, dus daar kan ik een helpende hand toesteken. Ik hoop dat de liefhebbers die hier zitten een beetje kunnen meedenken. Ik heb de search al gebruikt om wat adviezen in te winnen, maar de antwoorden zijn vaak erg technisch en gaan met (type?)nummers, en daarin ben ik niet zo thuis. Een basic tipje zoals waar kunnen roestplekjes zitten, slijtage aan het dakmechanisme of iets van die aard is al genoeg. Okee, over de wens Motorinhoud en specs maken hem niet zoveel uit, hij gaat meer voor de looks. Z’n absolute droom is een lichtblauwe met witlederen interieur, zoiets als hier: autotelegraaf.nl/z3 Maar op korte termijn: Zaterdag gaan we kijken (kijken kijken; niet kopen) bij een autodealer die een Roadster 1.8 heeft staan. De link staat hier: autotrack.nl/z3 Wat voor kleine tips kunnen jullie meegeven om op te letten? Alvast bedankt voor jullie reacties, ik zal na zaterdag berichten hoe het gegaan is!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.