Ga naar inhoud

Henricus

Member
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Vught

Recente bezoekers van dit profiel

428 profielweergaven

Henricus's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Henricus

    Lekke teil

    Zelf net trotse bezitter van een Z4 2009. Zelf gehaald in Duitsland. Heb het forum goed bekeken en was dus allert op lekkage. Een minimale lekkage ontdekt doordat er wat water stond in het opbergvakje links in de achterbak. Het bleek afkomstig van het rubber aan de scharnierkant van de klep. Ik heb de twee torqschroejes eruitgedraaid en zag dat de kit waar de rubber mee vastgezet was verhard en uitgedroogd was. Oude kit verwijderd en er even wat zuurvrije siliconen kit in gedaan. De rubber verder met vaseline in gesmeerd (de aansluiting met de carrosserie). Nu nog even op zoek naar de juiste kit.
  2. Hij maakt het desbetreffende onderdeel helemaal schoon, oude vet eruit en dan opnieuw voorzien van een hittebestendig vet. Ik kreeg zeker de indruk dat hij wist waar hij het over had. Voor mij klinkt het ook volstrekt logisch. Komt het ooit terug, dan weet ik waar ik zijn moet in Helmond. Voor ca € 250 het proberen mer dan waart zeg ik.
  3. Sinds 2 weken trotse bezitter van een prachtige Z4. Zelf ingevoerd maar wel met de boekjes erbij. De auto heeft ca 1,5 jaar stilgestaan en guess: bij de eerste 200 km "sticky steering" Meteen op onderzoek uit en veschillende opties overwogen. Ondermeer een afspraak bij carmovement in Helmond. Na de eerste 200 km gedurende ca 500 km geen sticky steering meer gehad, ook niet tijdens de bloedhete dagen van afgelopen week. De afspraak met Carmovement toch door laten gaan en overleg besloten er toch niets aan te doen. Verklaring: door het lange stilstaan gaat het vet uitdrogen en klonteren. Heb je sticky steering dan adviseer ik je een afspraak te maken met Erwin Seijkens van Carmovement, hij heeft goede resultaten voor ca. € 200 arbijdskosten. Het risico zeker waard volgens mij.
  4. Ik heb sinds kort mijn prachtige Z4. De auto zelf geïmporteerd. Heeft ca 1 jaar stil gestaan. De eerste ca. 200 km sticky steering. Daarna zo'n 400 km niet meer. Ook niet tijdens heet weer. Voor vandaag toch maar een afspraak gemaakt met garage in Helmond, hier hebben ze ervaring met het oplossen van het probleem. Voor 200 wil ik deze oplossing wel uitproberen. Ik hou jullie op de hoogte.
  5. Bedankt voor de snelle afhandeling. Dit forum is zeer behulpzaam voor mij.
  6. Hallo, wat heb je nog aan middenconsole onderdelen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.