Ga naar inhoud

defjak

Member
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    België

defjak's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Bedankt voor alle reacties ! Ik heb de airco laten bijvullen ( er zat nog 100 gram in). Eerst even vacuum laten trekken ( en 5 minuutjes gehouden) en hij hield mooi vacuum aan. Ook werd er kleurstof gezien dus werd er vroeger al eens op lekkage gezocht. Op aanraden van de koeltechnieker heb ik de airco een 20-tal minuutjes laten draaien ( de olie vult eventueel kleine lekjes). Sindsdien werkt de airco nog steeds perfect ( 2 tal weken geleden gevuld ) / Gelukkig , want in het zuiden van Frankrijk kwam die goed van pas ! mvg
  2. Beste, Sinds kort ben ik in het bezit van een bmw z3 roadster (1.9, 85 kW, bj. 2000). Dankzij dit forum heb ik de typische knelpunten van deze wagen kunnen oplossen ( kabel aan koffer versleten, lek aan ramen, antennevoetje vervangen, deurgrepen vervangen, ...). Het enige wat nu nog moet gedaan worden om de wagen terug in zijn perfecte staat te stellen is de airco herstellen. Bij het indrukken van de "airco-knop" in de wagen, begint de compressor te draaien en de koelradiator ( op laagste stand). Binnenin de wagen hoor je een kort "sissend" geluid ( verdamper ?). De airco koelt echter niet ( luchtstroom blijft even koel als zonder airco in te schakelen). De buis naar de verdamper voelt 'lauw' aan, de buis naar de condensor 'heet' . Volgens het onderhoudboekje is de airco bijgevult 4 jaar geleden ( 2011). Nu richt ik mij eerst voornamelijk op de elektrische schema's voor ik naar de koeltechnieker zal gaan om mijn gas te controleren. Op de elektrische schema's kon ik het volgende uitmaken: Bij het indrukken van de knop ( knop licht op) : - ventilator in wagen automatisch op stand 1 ( slow, nog niet getest, telkens in stand 2 geplaatst voor aansteken) - de verdamper controller ( = expansieventiel ? ) wordt aangestuurd alsook de verdamper temperatuursensor ( probleem hier ? hoe uitmeten ? ) - de compressor wordt geactiveerd ( OK) - De koelventilator (motorzijde) gaat op normale snelheid draaien ALS de Hdruk <21 bar EN Ldruk > 2,5 bar ( deze doet het, dus veronderstel ik dat er nog IETS van koelvloeistof aanwezig is en het toch minimaal moet koelen. Zou ik eerst even het expansieventiel en de verdamper temperatuursensor controleren ? Of denk ik te ver en toch gewoon even het koelgas controleren ? Alvast Bedankt !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.