Ga naar inhoud

phma

Member
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

phma won de laatste dag op 22 oktober 2015

phma had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3 1.9 1999
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Voorhout
  • Interesse(s)
    BMW Z3 1.9 1999 in zo goed mogelijke staat krijgen en houden.
    Mercedes C180 Kompressor Coupé 2004 in zo goed mogelijke staat krijgen en houden.

Recente bezoekers van dit profiel

764 profielweergaven

phma's prestaties

1.9 member

1.9 member (2/12)

3

Reputatie

  1. Er mag een slotje op dit bericht. De auto is verkocht. Ik heb toch enigszins geëmotioneerd afscheid genomen toen de auto de straat uitreed, maar gelukkig gaat deze geweldige auto naar nieuwe eigenaren uit Zwolle. Ik weet zeker dat ze er nog heel veel plezier aan gaan beleven.
  2. Prijs aangepast. Gezien de ontvangen reacties had ik die te hoog ingezet.
  3. BMW Z3 1.9 140 pk uit jan. 1999. 267.000 km, vraagprijs € 3.999 inclusief BTW Youngtimer, heel geschikt voor zakelijk gebruik. Verkoop uit mijn bedrijf, vraagprijs is incl. BTW! De auto is in zeer goede staat. James Bond uitvoering. Alleen heb ik de standaard beige leren stoelen vervangen door zwarte leren sportstoelen. Goed werkende stoelverwarming en elektrische stoelverstelling. Verder voorzien van nieuw bekleed leren sportstuur, nieuwe korte leren versnellingspook en nieuwe leren pookhoes. Incl. hardtop met achterruitverwarming. Ik heb er een beschermhoes bij en een karretje om de hardtop te kunnen bewaren. Incl. afdekking voor neergeklapte softtop (door mij nooit gebruikt. Incl. korte antenne. Ik heb de originele langere antenne nog. Incl. witte achterlichtunits. Ik heb de originele oranje achterlichtunits nog. Incl. winterbanden (225-50-16) op de originele lichtmetalen velgen. Deze winter vervangen (Bridgestone). Nieuwe zomerbanden achter (Vredestein Ultrac Satin - 225-50-16). Nog goede zomerbanden voor (Michelin Primacy HP - 225-50-16). Velgen 16". Incl. Alpine radio met Bluetooth. Incl. Cruise Control van John Gold. Met drie te programmeren snelheden. Incl. steun voor montage van houder voor telefoon. Incl. middenarmsteun, zwart leer. Incl. cupholder. Incl. nieuwe automatten. Ik heb de auto ruim twee jaar geleden aangeschaft en er 60.000 km mee gereden. De auto is nu in technisch betere staat dan toen ik deze kocht. Grote beurt in december 2015 bij Z3-specialist Autobedrijf Ruud van Vuuren uit Reeuwijk. Kleine beurt in december 2016 bij lokale garage. APK tot januari 2018. De centrale vergrendeling doet het niet lekker. Dat is een bekende kwaal. Ik heb dit een jaar geleden laten repareren, maar het krijgt nu toch weer kuren. Lichte steenslag op de motorkap. Ook een klein beginnend roestplekje naast de nieren (zie foto).
  4. Sorry voor mijn late reactie. Ik heb de reacties gelezen en ik wil Mark bedanken voor de uitgebreide reactie. Ik durf het niet aan het zelf te doen, maar ik begrijp in ieder geval dat het geen heel raar probleem is dat nooit voorkomt. Op dit moment treden er ook nog wat andere kleine onhebbelijkheden op aan de auto, dus even prioriteiten stellen.
  5. Bij mijn Z3 uit 1999 zit geen afstandbediening voor de centrale vergrendeling. Dat vind ik bij een oudere auto niet zo'n bezwaar, want wat er niet op zit, kan ook niet kapot. Helaas is dat bij de centrale vergrendeling niet helemaal waar. Sinds een tijdje heb ik last van een haperende centrale vergrendeling. In eerste instantie ging de vergrendeling van de rechterdeur niet altijd mee open, als ik met de sleutel de linkerdeur of kofferdeksel open draaide. Dat is lastig, maar niet onoverkomelijk. Bij afsluiten ging de rechterdeur wel altijd netjes mee. Nu wordt het alleen steeds erger. Als ik de linker- of rechterportier of kofferdeksel met de sleutel afsluit, dan gaat niet altijd meer de rest mee op slot. Dat betekent dat ik niet meer zeker weet of ook de kofferdeksel goed afgesloten is. Daarmee is nu voor mij het punt bereikt dat het kleine probleem nu irritant is geworden. Graag hoor ik of dit een vaker voorkomend probleem is, wat de oorzaak ervan is en hoe dit op te lossen is. Ook interessant is of reparatie hiervan een duur geintje wordt.
  6. Bosch Aerotwin AR532S. Bosch bestelnummer is: 3 397 118 986. Als je een beetje zoekt zijn ze te vinden voor 20 tot 30 euro. Deze info heb ik trouwens gevonden op deze site. Kwestie van zoeken...
  7. Gekocht in Amerika (Leatherz.com), een armleuning van beige leer. Kostte 100 dollar, plus 60 dollar verzendkosten en moet op bekerhouder gemonteerd worden. Deze bekerhouder kan in NL onder andere bij BMWProducts gekocht worden. Ik doe deze weg omdat ik zwarte stoelen heb gekocht en daarom ook een zwarte armleuning heb besteld. De eerste twee foto's zijn van mijn eigen armleuning in mijn auto. De laatste twee foto's komen van de Amerikaanse site. Vraagprijs 100 euro.
  8. Hier kan een slotje op. Stoelen zijn verkocht.
  9. Ik heb van meer mensen gehoord dat ze er succesvol zelf een hebben gemaakt. Niet makkelijk, maar inderdaad wel precies zoals je het zelf wilt. Succes ermee, en ik zie de foto's graag tegemoet!
  10. Ik heb er een van leatherz.com uit Amerika. Kost 100 dollar plus verzendkosten. Zie foto. Om de armsteun te monteren heb je ook de bekerhouder nog nodig. Deze kun je beter bij een nederlandse online shop of de stealer kopen. Ik heb mijn stoelen vervangen door zwarte stoelen, dus eventueel zou ik bereid zijn deze armsteun aan je te verkopen voor 90 euro. Dan koop ik zelf een zwarte bij leatherz.com.
  11. Hier kan een slotje op. Verkocht via Marktplaats.
  12. Dit was de mijne in december. De auto was er voor een grote beurt, maar er waren wat onverwachte problemen (o.a. kapotte kleppendekselpakking) waardoor de beurt wat langer duurde dan vooraf gepland. Voordeel van de Roodkapje-behandeling is wel dat ik nu nog steeds vol vertrouwen mijn zakelijke kilometers maak.
  13. Originele beige lederen BMW stoelen (nog de originele bekleding) te koop. Het leer heeft de gebruikelijke slijtplekken voor een auto met 242.000 km, en op de linkerzijwang van de bestuurdersstoel is het leer over een cm doorgesleten. Ik heb de stoelen ook op Marktplaats te koop staan voor 300 euro. Voor liefhebbers hier op het forum kan ik wel zeggen dat ik echt wel wat onderhandelingsruimte heb. Maar aan de andere kant, als de biedingen te laag blijven dan kies ik ervoor de stoelen op te slaan, zodat ik de auto later weer in originele staat kan brengen.
  14. Schopje. Alles is nog beschikbaar, maar ik adverteer ook niet op MP/Ebay, etc. Het ligt niet in de weg, maar mocht iemand er met de zomervakantie in aantocht belangstelling voor hebben, dan hoor ik het graag. Over de vraag die eerder gesteld is: er zit geen leren binnentas bij.
  15. Passen deze stoelen ook in een Z3 van voor de facelift?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.