Ga naar inhoud

Bmw-fan

Member
  • Items

    200
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Bmw-fan won de laatste dag op 22 maart 2015

Bmw-fan had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    BMW Z3 2.8, BMW 323ci
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Krommenie, Nederland & Schluchsee , Duitsland
  • Interesse(s)
    Voornamelijk Bmw en dan de modellen rond de eeuw wisseling

Recente bezoekers van dit profiel

1,032 profielweergaven

Bmw-fan's prestaties

2.0 member

2.0 member (3/12)

12

Reputatie

  1. Inderdaad is solderen en krimpen beter. Let bij solderen wel op dat er geen koude lassen ontstaan, dus goed stil houden bij solderen en vooral afkoelen. Neem voor de krimpkous een kous met lijm aan de binnenzijde dit geeft een goede trekontlasting en sluit bovendien waterdicht af.
  2. Hoi, Heb je een foto dat praat handiger. snap niet helemaal wat je bedoelt, wit kabeltje op het zwarte plastic? Algemeen een antenne kabel is een coax kabel met een binnenader (signaal) en een buiten mantel (afscherming) die dienen beide gereparreerd te worden, de binnenader aan elkaar en de mantel zo netjes mogelijk, ook aan elkaar er weer omheen.
  3. Hoi Tom, De eventuele antenne versterker zit bij de antenne, je hebt alleen een adapter nodig van de BMW steker naar de steker voor de Alpine, gewoon bij Conrad : https://www.conrad.de/de/antennen-adapter-iso-auf-bmwvw-371713.html Kijken welke je voor de alpine nodig heeft en welke achter de radio past.
  4. Zo zit het bij mij nu: En dan het kabeltje via de A-stijl achter het dashboard laten uitkomen.
  5. Bmw-fan

    Boordcomputer

    Ik heb in mijn Z3 een klokje vervangen door een bc (zie de how to https://www.bmwzforum.nl/index.php?/topic/14984-boordcomputer-inbouwen-z3-facelift/#entry344872) Het principe voor een voorfacelift is hetzelfde je moet een boordcomputer, knipperlicht/bc schakelaar en temperatuur voeler nodig wil je alles laten werken. Dat coderen binnen 36 uur heb je alleen mee te maken als je voor een nieuw klokje gaat die "vergendelt" zich als je niet binnen 36 uur codeerd, een gebruikte kun je dus gewoon plug & play plaatsen. Nu heb ik nog wel een paar vragen aan je want, Je hebt het display van een klokje gebruikt om het display van de boordcomputer te repareren ? Is dat geluk, dus weet je zeker dat die combinatie nu werkt? Zie je wel al iets op de boordcomputer als je die aansluit ? En als laatste is er niet een (extra) andere stekker om de boordcomputer aan te sluiten?
  6. Eventueel zou je de microfoon in het gaatje van de hardtop kunnen "verstoppen" voorwaarde is dan wel dat je nooit met een hardtop rijdt. Geluid is top als hij daar zit ook als je met +/- 100 open rijd
  7. Oke dat is inderdaad wel jammer/zonde dat die chrome rand uit de M voor rond de pookhoes er in moet want die vind ik persoonlijk ook niet zo mooi. De boordcomputer zal ik eens op meten dar weet ik of die past.
  8. Ziet er goed uit! Wil ik stiekem ook wel.... Nog wel een vraagje, ik zie op een van je eerste foto's dat je ook het M panneeltje hebt voor rond de pook. Past die in een standaard midden console en zou je daar dan je schakelaars in kunnen zetten. En zou er een ronde (facelift) boordcomputer in een van de rondjes passen zodat je bijv. Olietemperatuur - boordcomputer - oliedruk krijgt ?
  9. Die spoiler kost bij leebmann24.de 203,28 dan is hij alleen in de grondverf gespoten. in kleur worden de inderdaad niet meer geleverd.
  10. Bmw heeft ze vroeger gemaakt. Het mooiste is dus om die te vinden want die is oem. Ik heb er zelf een half jaar naar gezocht en ook gevonden. Niet de beste foto maar dit is die van bmw:
  11. Excuses, moet toch eens beter lezen....
  12. Je conclusie klopt niet helemaal. Ik heb namelijk ook een Z3 met ronde stekker, als ik daar de verloopkabel van obd1 naar obd2 op aansluit en vervolgens daarop mijn obd2 kabel aansluit kan ik gewoon de Z3 uitlezen echter omdat in mijn Z3 ook over een obd2 stekker beschikt kan ik via de obd1 alleen het motormanagement uitlezen. De rest gaat via de obd2 stekker. Maar niet alle programma's werken met die obd2 naar obd1 inpa en icarsoft wel maar bmwhat weer niet.
  13. Ik laat elke 2 jaar een airco service doen en laat hem dan ook opnieuw vullen.
  14. Dat valt zeker mee, ik had het dubbele verwacht. Maar voor die prijs moet je ze eigenlijk gewoon vervangen
  15. ^ ja daar heb je een punt, de "bmw logo toeslag" zal het wel weer een wat duurder onderdeel maken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.