Ga naar inhoud

jerr

Member
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 3.0Si
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Zuid Holland

Recente bezoekers van dit profiel

696 profielweergaven

jerr's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

2

Reputatie

  1. Goed punt...heb onlangs een portable DAB+ radio gekocht voor bij hardlopen, en de kwaliteit en gebruiksgemak beviel me wel, vandaar dat ik er eens naar ging zoeken. Carphonics zegt niets over DAB+, alleen DAB, dus als dat zo is misschien niet echt futureproof..
  2. Bedankt voor alle reacties. Ik ga ze maar vervangen voor de Bosch exemplaren, en daarna af en toe de mistlampen aan zetten. De zwarte afdekplaatjes had ik ook al eens gezien maar die vind ik niet zo knap als een stel mistlampen. De licht module is misschien leuk om later nog eens over na te denken ;-)
  3. Ik wil de mistlampen van mijn Z4 eens vervangen omdat die ook last hebben van de bekende kwaal: vochtig en daardoor verroest van binnen. Normaal gebruik ik alleen originele BMW onderdelen op de auto, maar omdat voor zover ik begrijp de originele BMW mistlampen nog steeds hetzelfde zijn als toen hij uit de fabriek kwam, vroeg ik mij af of iemand misschien ervaring heeft met aftermarket mistlampen? Blijven die wel condens-vrij? Ik zie op de onderstaande sites bijvoorbeeld mistlampen van Bosch en Magneti Marelli, zijn ook nog eens goedkoper dan de originele. Daarnaast gebruik ik de mistlampen eigenlijk nooit, maar de huidige staat van de mistlampen doet een beetje afbreuk aan de staat van de auto http://www.mijnautoonderdelen.nl/bmw/z4/63418/63425/mistlamp
  4. Ik kwam deze upgrade toevallig tegen, kent iemand hem toevallig? http://www.carphonics.co.uk/digitaltv.htm Carphonics past de originele BMW (analoge) tv tuner aan zodat deze digitaal en DAB kan ontvangen. De duurste versie (400 pond) integreerd volledig met de MK4 dus bedienbaar met de normale knoppen. Dit zou toch ook gewoon op de Z4 moeten werken, of mis ik iets?
  5. Duurde even voor ik het onderdeel in huis had, maar heb hem inmiddels vervangen. In de tussentijd dat het alarm losgekoppeld is geweest heb ik geen last meer gehad, en sinds gisteren met de nieuwe sensor erin, en een koude nacht ook geen last. Tot nu toe gaat het goed dus.... Hieronder wat foto's hoe te vervangen. Om bij de schroeven te kunnen komen moet het achterpaneel deels los, zodat je een paar centimeter speling hebt om bij de schroeven van de sensor te kunnen komen. (PS. bovenaan de binnenkant van het opbergvakje/navigatie-dvd-speler zitten twee plastic schroeven, niet zeker of deze ook los moeten, staan niet op de foto's hieronder. Had ze zelf wel los gehaald.) Eerst een foto van de sensor los, uit het vakje gehaald (dus eindresultaat) Schroef verwijderen, aan beide kanten (en in het groen ook nog de locatie van de sensor, onder het plastic dus) Bakje verwijderen, deze zat bij mij muurvast..opliften vanaf de rood gemarkeerde zijde. Twee torx schroeven verwijderen, als je het deurtje halverwege laat zakken kun je er net bij. Zit nog een zwart afdekplaatje voor wat je eerst moet verwijderen. Als alles los is kun je het paneel voorzichtig een paar centimeter bewegen, zo kun je net aan bij de twee schroeven waarmee de sensor bevestigd is. Al met al valt het reuze mee, en als je het vaker hebt gedaan is nog geen kwartier werk.
  6. Bedankt voor het meedenken in ieder geval. Toch wel vreemd dat in jouw geval de interieursensor aangewezen werd terwijl het lag aan de sensor in de motorkap. Ik heb de sensor in de motorkap al wel eens losgekoppeld, maar het probleem bleef. Samen met de uitgelezen melding leek het mij 100% zeker aan de interieur sensor te liggen, maar zo betrouwbaar is dat dus nog niet. Als ik de motorkap sensor heb losgekoppeld, en het probleem blijft, neem ik aan dat ik wel kan uitsluiten dat het daaraan ligt?
  7. Bedoel je deze melding? Die verwijst toch naar de interieur sensor lijkt me. De sensor van de motorkap had ik al eens eerder gecheckt (losgekoppeld) en het probleem bleef.
  8. Ben er nog niet eerder aan toegekomen, maar de afgelopen tijd is het weer raak geweest en nu maar meteen even aan de slag gegaan. Aan de hand van je tips (Ruud) heb ik hem gevonden, maar moet zeggen dat hij toch wel goed verstopt was (en was nog even bang dat hij bij het facelift model natuurlijk net weer ergens anders moest zitten toen ik hem niet kon vinden). Zodra ik de vervangende sensor terug ga plaatsen zal ik nog wat foto's maken voor anderen die met dit probleem aan de slag willen gaan.
  9. Ben ik weer...alarm ging afgelopen week weer af. Hele zomer geen last gehad, en nu het weer wat kouder begint te worden meteen weer raak. Heb maar weer even uitgezocht hoe ik INPA weer draaiend krijg en heb het geheugen uitgelezen, ik zie daar de volgende fout: Lijkt dus inderdaad toch de interieur sensor te zijn. Blijf het wel vreemd vinden dat het met de temperatuur te maken lijkt te hebben. @Ruud_19: Heb jij ooit nog een how-to in elkaar geknutseld hoe jij deze toen hebt vervangen? Of misschien de foto's nog? Ik vind op internet een handleiding waarbij de hele midden center console los gehaald moet worden, zou leuk zijn als het ook makkelijker kan...
  10. jerr

    Sport knop?

    Misschien voor je portemonnee, als je er echt dagelijks mee gaat rijden denk ik wel dat je wat minder kilometers haalt per tank. Merk bij mijzelf in ieder geval altijd dat het met de sportknop aan een stuk lastiger is om je in te houden.
  11. jerr

    Sport knop?

    Ik merk wel duidelijk verschil met de sportknop ingedrukt (3.0 facelift), is een stuk feller. De stuurbekrachtiging in de sportstand vind ik ook prettiger dan normaal, maar inderdaad in de stad is het wel prettig als het wat meer ondersteund wordt (dus sportknop uit). Soft en gevoelloos zou ik het niet willen noemen, maar ik begrijp wat je bedoelt.
  12. Leon heeft me vanmiddag geweldig geholpen (of nou ja, hij heeft het werk gedaan - ik heb gekeken) en alles werkt weer perfect! Nu nog hopen op een paar zonnige dagen dit jaar. De discussie over de beste soldeermethode mogen jullie voortzetten, ik ben in ieder geval blij dat het weer werkt
  13. Ik heb een paar dagen niet gekeken, dacht dat het niet zo storm zou lopen met de reacties maar ik zie dat er een interessante discussie op gang is gekomen Ondertussen neem ik even contact op met Leon, heb er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen!
  14. Geluid is bij mij later ook weer teruggekomen. Zal eens een ander soort vet proberen.
  15. Beste Z-ers, Ik heb een dakmodule van gap-tech geïnstalleerd door middel van de bijgeleverde klemmetjes (juist..daar is het misgegaan). De module heeft in eerste instantie een hele tijd prima gewerkt. Later is hij toch wat problemen gaan geven, toen klemmetjes weer aangedrukt, maar deze zomer heeft hij vaker niet dan wel gewerkt. Daarom wil ik het graag laten solderen zodat het gewoon altijd goed werkt. Daarnaast heb ik ook een mp3-speler (CP600BMW) ingebouwd, die deels met dezelfde klemmen is gemonteerd. Deze werkt nog prima, maar lijkt me verstandig om dat ook maar even meteen te solderen. Nu heb ik een aantal garages/bedrijven benaderd maar zij lijken dit niet zo graag te willen doen. Daarom ben ik nu op zoek naar iemand die dit goed kan doen, of iemand kent die dat kan en wil doen. Uiteraard hoeft het niet voor niets en vergoed ik graag de kosten. Ik woon zelf in regio Leiden. In de buurt zou fijn zijn maar een stukje racen is geen probleem. Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.