Ga naar inhoud

Kry

Member
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z4 2.3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Middelburg

Recente bezoekers van dit profiel

996 profielweergaven

Kry's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Kry

    Chippen of Powerbox

    Chippen of Powerbox Hallo, Wie kan advies geven over het tunen van de Z4 1.8i E89 2013?
  2. Kry

    Lekke teil

    De reparatie duurde vijf weken, doordat het erg druk was met pech en schades, maar ook omdat er vorst was. Testen met water/tuinslang was toen geen optie, want het was gewoon te koud. Testen in de wasstraat gaf geen lekkage, maar een nachtje buiten in regen en wind wel, dus vandaar de vertraging. Al met al liep de rekening op tot € 1800, maar ontving € 700 coulance, ook omdat ik voor derde keer terugkwam voor lekkage. 18 maart terug voor APK, waarbij de ruimte in de kofferbak gecontroleerd gaat worden waar de emf-module is ingebouwd.
  3. Kry

    Lekke teil

    Vandaag, 8 februari, na bijna 5 weken wachten de Z4 weer opgehaald. Na lang zoeken bleek de Z4 te lekken aan de achterzijde van de kofferbak, dus aan de kant waar het deksel scharniert voor de cabrio-kap. Er zijn rubbers vervangen en na getest te zijn hoopt de garage dat het probleem is verholpen! Over enkele weken moet ik terug voor controle want waterlekkage is zeer lastig te bestrijden!! In de tussentijd heeft de garage een X1 2.0S 2015 in bruikleen gegeven en dat is boven verwachting een erg goede auto! Die turbo's doen wonderen en laten je de 6-cylinder van je Z4 bijna vergeten. Voor de kosten van de reparatie heeft mijn garage coulance aangevraagd bij BMW Nederlnad, want welke auto lekt er anno 2016 nu nog? Toekomstige kopers van een Z4 E89 zijn bij deze gewaarschuwd en worden geadviseerd bij aankoop de kofferruimte grondig te inspecteren. Zie onderstaand aankoopadvies en wees gewaarschuwd!!!
  4. Kry

    Lekke teil

    Ze zoeken nu al 10 dagen!?
  5. Kry

    Lekke teil

    De Z4 lekt, waardoor er in de afgelopen jaren de volgende schade is ontstaan: - water in de accubak, waardoor de motor voor de kap vervangen moest worden - water in de achterlichten, waardoor deze vervangen moesten worden - water in de kofferbak, waardoor de emf-module kapot is gegaan. Zodra deze kapot is kun je de elektromechanische handrem niet meer gebruiken. Op dit moment staat de auto al 10 dagen bij de dealer en na vervanging van enkele rubbers blijft de auto toch lekken. Wie herkent de problemen en weet een oplossing? Wie her
  6. Vandaag wederom een diagnose laten uitvoeren, waarbij het volgende bleek: Wielsensoren zijn goed; alle motoren goed. Handremsysteem werkt; echter de storing van het snelheidssignaal blokkeert de boel. EMF-module waarschijnlijk vochtig geworden; er staat water in rechterachtercompartiment. Al eerder had ik lekkage aan de linkerkant, waarbij er water bleef staan in het linkerachterlicht, waardoor de linkerrichtingaanwijzer het niet meer deed. Nu dus ook rechts lekkage, waardoor de EMF-module is gesneuveld. Dat is behoorlijk uniek, want als je Googled op Electromechanical Parking Brake zie je geen meldingen. Wie heeft er ook last van lekkages in zijn kofferbak?
  7. Vandaag wederom een diagnose laten uitvoeren, waarbij het volgende bleek: Wielsensoren zijn goed; alle motoren goed. Handremsysteem werkt; echter de storing van het snelheidssignaal blokkeert de boel. EMF-module waarschijnlijk vochtig geworden; er staat water in rechterachtercompartiment. Al eerder had ik lekkage aan de linkerkant, waarbij er water bleef staan in het linkerachterlicht, waardoor de linkerrichtingaanwijzer het niet meer deed. Nu dus ook rechts lekkage, waardoor de EMF-module is gesneuveld. Dat is behoorlijk uniek, want als je Googled op Electromechanical Parking Brake zie je geen meldingen. Wie heeft er ook last van lekkages in zijn kofferbak?
  8. De handrem van de Z4 doet het niet meer. Hij is gelukkig niet vergrendeld, maar na controle van de sensoren en het resetten/updaten van de software deed hij het één keer. De handrem vergrendelde en onrgrendelde en daarna niets meer. Wie herkent dit probleem? Hoe te repareren? Kees
  9. Uiteindelijk na een week wachten, heb ik mede dankzij het puma-formulier, voor een deel coulance gekregen. Ik moest nu slechts 40% van de kosten betalen. Het achterlicht is vernieuwd en er zijn nieuwe pakkingen aangebracht. In het derde remlicht zat ook condens, maar dit viel niet onder de regeling. Ondanks de 60% korting, was de rekening toch nog € 360. Alle dank gaat naar sandere39!!!
  10. Bedankt voor je tip. Graag ontvang ik het puma-formulier krijgercj@gmail.com
  11. Mijn linkerachterlicht is gevuld met een laagje water. Ook in het kleine opbergvakje linksachter staat water; de accubak is gelukkig wel droog. Wie weet hoe dit komt en hoe het verholpen kan worden?
  12. Kry

    Natte vloer

    Het was inderdaad de condenswaterafloopslang, die slechts € 8,24 kost. Echter kost wel wat tijd om een en ander te vervangen, waardoor de rekening toch weer opliep tot € 302,98, echter inclusief Service Airco.
  13. Kry

    Natte vloer

    Op vakantie in Normandiē bleek tijdens een lange rit bij 30 graden de vloer voor de bijrijder nat te worden. Eerst dacht ik nog aan een lekkend flesje, maar later gebeurde het nog een keer, dus mogelijk de airco. Is de waterafvooer van mijn airco verstopt? Kan ik die zelf ontstoppen? Waar zit die afvoer?
  14. Bedankt voor de tips. Die optie van Garmin ga ik eens nader onderzoeken! Ik ga een kartonnen replica maken en kijken of dat een beetje past. Kees
  15. In mijn Duitse import Z4 e89, zat helaas geen navigatie en pdc. Wie heeft er achteraf iets ingebouwd, waarbij de bestaande klep in het dashboard gebruikt kan blijven worden. Past daar bijv. een BMW docking station voor de Apple iPhone 4S in. Wie weet een goed adres waar ze netjes en goedkoop pdc kunnen inbouwen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.