Ga naar inhoud

rudolfb

Member
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    z3
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Steenwwijk

Recente bezoekers van dit profiel

411 profielweergaven

rudolfb's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Allemaal bedankt voor de reacties... Het is dus nog een heel vraagstuk, de meningen lopen uiteen... Op een ander forum las ik ook verschillende theorieën over overstuur en onderstuur. Daar kwamen ze tot de conclusie dat ervaren en beginnende bestuurders anders op een slip reageren, en de beginnende bestuurders hierom de beste banden voor konden zetten. Ik kan trouwens niet meer terug, de Hancooks had ik al aangeschaft voordat ik dit bericht plaatste. Ik snap natuurlijk dat duurdere banden in het algemeen beter zijn, maar ik ben maar een arme student die een te dure auto heeft gekocht
  2. Bedankt voor je tijd. Over je vragen: Het A-merk is: ContiPremium 2 (+/- 170 euro p/s geloof ik) Het C-merk is: Hankook Ventus Prime 2 K115 (+/- 80 euro p/s) En met economisch bedoel ik de gemiddeld laagste slijtage in euro's per km. Misschien is het wel een te lastige vraag om zomaar te bantwoorden, ik hoopte eigenlijk dat iemand een onderzoekje had gedaan oid.
  3. Beste forumleden, Aanstaande vrijdag laat ik 2 banden van mijn z3 vervangen. Dan heb ik beschikking over: 2 dure A-merk banden (ongeveer 5.000 km mee gereden)2 goedkope C-merk banden (0 km mee gereden).Op internet heb ik verschillende theorieën gelezen over de plaatsing van de banden. Maar ik vroeg me af wat de beste plaatsing is van deze banden (uit economisch oogpunt), specifiek voor de z3 met achterwielaandrijving en camberstand (http://www.adkusters.dsmynas.com)? Het gaat echt puur om economisch oogpunt, zaken als grip kom ik snel genoeg achter :+) Alvast bedankt!
  4. Bedankt voor de snelle reacties ;-) Ben er vandaag mee naar de garage geweest. Die heeft er even goed naar gekeken en stukje meegereden. Maar alles zag er goed uit volgens hem en hij vond geen rare dingen. Dus het zat vast tussen mijn oren, gelukkig.
  5. Hallo allemaal, Alweer een tijdje geleden dat ik wat heb gepost, maar ik heb inmiddels een ZZZ gekocht Maar ik heb een klein probleempje en hopelijk kan iemand me ermee helpen. Het zit namelijk zo: Het toerental valt wat langzaam terug. Tijdens het rijden zelf heb ik er niet echt last van. Maar als hij stationair loopt en je geeft even gas dan valt het duidelijk op. Ook tijdens het achteruit rijden is het soms irritant, omdat het wat moeilijker wordt om met het gas en de koppeling te spelen. Dus als iemand weet wat er aan de hand zou kunnen zijn hoor ik dat graag. Als ik weet in welke richting ik moet zoeken kom ik misschien al een heel eind.
  6. Dat is de bedoeling! Ik zie trouwens dat ze het op die website hebben over E36, klopt het dat dit de fabrieksnaam is voor de z3?
  7. Oké ik heb dit dus niet kunnen vinden. A.s. zaterdag koop ik namelijk z3, die een onderhoudsboekje heeft tot 90.000 km, en nu heeft hij ongeveer 115.000 km gelopen. Heb online wel naar onderhoudsboekjes gezocht, maar dit is dus precies wat ik zocht. Bedankt
  8. Weet iemand waar ik een onderhoudsintervalschema kan vinden van een z3? Heel vreemd, maar het staat volgens mij niet in de gebruikershandleiding. Gaat over een 2.0, bouwjaar 200x
  9. Zaterdag hoop de gemiddelde leeftijd hier een beetje naar beneden te trekken met mijn 21 jaren.
  10. Toen ik dat schreef waren we nog aan het overleggen wat het zou worden, helaas heb ik die discussie verloren
  11. Deze heb ik op het oog, leek een mooie prijs zo op de foto's. Omdat er ook een hardtop en onderhoudsboekje bij zit. http://link.marktplaats.nl/678998757 Maar is helaas een vier cilinder. Omdat ik de auto niet alleen betaal, moet het een 6 cilinder worden. Dus toen kwam ik deze tegen, wat op zich ook een goede deal lijkt in eerste instantie. Helaas zonder hardtop. http://www.autowereld.nl/bmw/z3/2-0-6-cylinder-leder-etc-5890295/details.html Hoe zit het met de waarde vastheid en de verkoopbaarheid van die auto's, zit er verschil tussen 4 en 6 cilinders?
  12. Hoe doen jullie dat dan? Regelen jullie dat met de verkoper dat jullie daar langs rijden met de auto?
  13. Hallo allemaal. Ik heb even snel een vraagje, want aanstaande zaterdag ben ik van plan om langs een altijd garages te rijden die een z3 hebben staan. Nu zag ik op het forum een lijstje met aankoop tips en punten waar je op moet letten: Maar nu vraag ik me af, wat zijn nou echt punten die echt veel geld kunnen gaan kosten als het fout zit? Ik zoek een z3 (1.9 of 2.0) rond het bj. 2000 en met een een km.stand rond de 100.000-120.000. Bij een mx-5 weet ik bijvoorbeeld dat de distributieriem vervangen moest worden rond die kilometerstand (Dat heeft een z3 dus niet ;-)). En het afvoergootje van het dak kon aan de onderkant verstoppen en snel roesten. Dat leverde ook een reparatie op van een paar honderd euro heb ik mij laten vertellen. Dus ik vroeg me af wat de vergelijkbare punten zijn bij een z3 en waar je bijvoorbeeld op moet letten tijdens een proefrit? Kan 'zoekerig gedrag' bijvoorbeeld snel erger worden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.