Ga naar inhoud

lennart

Member
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    BMW Z3, BMW E46 320D Touring
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    Zeewolde
  • Interesse(s)
    BMW

lennart's prestaties

1.8 member

1.8 member (1/12)

0

Reputatie

  1. Denk even aan een zuignap om de spiegel te verwijderen, ik had die van mij vakkundig gebroken Echter via eBay blauw getinte glaasjes besteld, die staan heel chique, alleen weer een karwei om die er goed op te krijgen vanwege het ontbreken van de goede grondplaat. Die heb ik met veel geduld van de oude spiegels gehaald.
  2. Hoi Guido, Super goede tips. Ik had nooit verwacht dat er een brug-verhuur garage zo dicht bij zou zijn, en al helemaal niet in Zeewolde. Inmiddels heb ik contact gehad met auto-fix, en ik kan daar nog steeds een brug huren. Ik ben het helemaal eens dat het onder de auto liggen geen optie is, dit zou ideaal zijn. Dus, de onderdelen besteld en nu een dag plannen met auto-fix! To be continued en nogmaals dank !
  3. Hallo allemaal, Het druklager van mijn Z3 maakt enorm lawaai. De koppeling werkt verder prima, maar het geluid is wel storend. Nu heb ik wat offertes gevraagd voor het vervangen van de koppeling, en krijg ik bedragen van rond de 1100 euro te horen. En dat voor een geluidje......... Mijn Z3 heeft 160.000 KM gereden, en er zijn garages die gelijk het massatwee vliegwiel willen vervangen, en dan wordt het allemaal erg prijzig. Overigens wist ik niet dat de 1.8 een massatwee vliegwiel heeft. Om een lang verhaal kort te maken: Is het te doen om zonder brug de koppeling te vervangen? Ik kan namelijk een nieuwe complete LUK koppeling set krijgen voor 130 euro, en beschik over gereedschap en ruimte, echter geen brug. Daarnaast ben ik handig genoeg, ik heb de koppakking zelf vervangen en dat is een lastiger klus volgens mij. Ik heb DIY's gevonden, maar hoop eigenlijk een antwoord te krijgen van iemand die het zonder brug geprobeerd of succesvol gedaan heeft. Alvast dank voor je reactie.
  4. Weet iemand hoe ik snel aan een rechter buitenspiegel kom? Ik kan er nergens een vinden voor een goede prijs. Een hele set m-spiegels zou beter zijn, maar ook die kan ik nergens vinden voor een goede prijs. En nu staat ie bij de spuiter met een gebroken spiegel.....
  5. Hey Roy, Ja, oud dametje knalde van de stoep af de weg op met haar auto en daar reed ik. En aangezien de Z sowieso achter gespoten moest worden gaat het nu allemaal ineens gebeuren. Het opknappen gaat zo wel heeel wat sneller dan in de planning stond haha.
  6. Nee, geen knopje. En v.w.b. de stekker, die wil ik niet lostrekken maar terugstoppen Ik denk namelijk dat men het alarm "ergens" heeft los getrokken. Omdat het alarm niet werkt, en het lampje niet knippert ga ik er vanuit dat er ergens iets losgetrokken is dat het alarm en het lampje aanstuurt.
  7. Helaas kunnen wij er niet bij zijn. De Z3 gaat a.s. maandag naar het schade bedrijf en blijft daar tenminste twee weken. De kont wordt gedemonteerd en gespoten, net als beide zijkanten. Hopelijk kan ik hem de eerst volgende ontmoeting showen. Veel plezier allemaal!
  8. Het lampje heb ik inmiddels gevonden. Zit gewoon in de knoppen rij in het console, maar aangezien hij het nooit heeft gedaan wist ik niet dat ie er zat Weet iemand of je het alarm gewoon kunt los koppelen? Dus b.v. door een stekker los te trekken?
  9. Ik heb nooit van ze gehoord. Zelf bestel ik altijd bij mister-auto. Daar heb ik goede ervaringen mee. Misschien kan je de prijzen van een onderdeel vergelijken met die twee? Op zich zijn de Duitsers, in mijn ervaring althans, altijd erg netjes met het leveren van spullen. V.w.b. de Letten.....geen idee, kan interessant zijn!
  10. Hallo allemaal, Eergisteren was ik lekker aan het toeren met de Z. Ineens begon hij te bokken en kon ik nog net het terrein van een pompstation oprijden. Vervolgens probeerde ik hem te starten en met eenhoop gesputter sloeg hij steeds weer af. Op een gegeven moment sloeg de motor helemaal niet meer aan, en het leek of hij geen benzine meer kreeg. Nog geen halve minuut later probeerde ik het nog eens, en lopen alsof er nooit iets gebeurd was. Vanaf dat moment reed de Z weer als een zonnetje en is het probleem niet meer terug geweest. Nu is dat wel fijn, maar echt ontspannen rijden doe ik er op het moment niet mee. Heeft iemand dit ooit wel eens aan de hand gehad? Bougies zijn nieuw, alle slangen zijn 100% in orde of recentelijk vervangen. Ik zag geen lampje branden tijdens het gesputter. Ik weet dat ik 'm moet uitlezen, en mijn kastje daarvoor is onderweg. Maar wellicht dat iemand dit eerder heeft ervaren en alvast een hint kan geven. Overigens vielen mij wel twee dingen op: Vlak daarvoor leek het of de Z wilde afslaan als ik van b.v. 80km naar 0km afremde voor b.v. een verkeerslicht. Dan daalde hij net onder de 500 rpm om vervolgens meteen weer netjes te lopen. (Alsof je 'm bij stilstand net even niet goed ontkoppeld had.) Tijdens het gesputter en afslaan had ik de airco aan. Dit zou niet mogen uitmaken, maar die had ik uitgezet toen hij het weer besloot te doen. Rarara wat heeft hij nou weer?
  11. Kan ik dat bestandje krijgen, ga ik eens kijken of ik dat kan inlezen in Navigon op de iPhone.
  12. Wij zijn van de partij die zondag. Tenminste, ik neem aan dat er nog plek is natuurlijk! Vanwege twee tieners thuis komen we alleen rijden, dan staat er nog wat huis als wij terug zijn. Hoop ik Het geld maak ik over zodra ik weet dat ik mee mag. Groetjes, Lennart en Ellen
  13. Ik heb geen idee welke klasse het is, maar ik denk III. Ik hoor geen piepjes als ik de auto afsluit (of open), en als ik hem zonder sleutel van binnenuit probeer open te maken gaat er geen alarm af. Volgens VIN moet hij wel een alarm hebben; S302A ALARMANLAGE Alarm system Mijn vermoeden is dat hij uitgeschakeld is, waarschijnlijk vanwege een probleem met de motorkapschakelaar o.i.d. Ik heb geen led lampje die idd verteld of het alarm aanstaat of juist niet. Nog even voor de duidelijkheid, ik heb de AB dus in mijn sleutel zitten en niet los erbij. Mijn oude E36 had wel een losse AB, en dan is alles onder de kap ook makkelijk te volgen. Maar niet bij mijn Z-tje helaas. Ook heb ik geprobeerd de Z3 uit te lezen op de computer, maar dat lukt gewoon niet. Ik kan niets vinden waarmee ik OBD I kan uitlezen. Dat gezegd, ik heb dan ook alleen een wifi OBDII met OBDII software op de iPad. Als iemand weet welk type alarm ik heb en waar ik eventueel documentatie kan vinden...graag ! Ook voor eventuele foto's/plaatjes van waar wat geïnstalleerd is.
  14. HAHA, inderdaad. En nog erger, het is ook nog eens een economisch delict. Met andere woorden, olie lekkage kan letterlijk in duizenden euro's lopen qua boetes als je maar net de verkeerde gemeente ambtenaar tegen komt.............
  15. Ik heb mijn best gedaan maar kon niets vinden op het forum m.b.t. tot het originele fabrieksalarm via de sleutel. Die heb ik dus, en het werkt niet. Mijn auto gaat op afstand op slot en open met de sleutel, ik heb dus geen aparte afstandsbediening (met de rode en grijze knop). Ik heb alarm, althans, via de VIN decoder en ook zie ik vanaf de spiegel een kabel lopen. Als ik de auto op slot zet (en een poosje wacht) en dan bijvoorbeeld de motorkap lostrek terwijl de auto op slot is, gebeurd er niets. Volgens mij moet hij dan gaan schreeuwen en knipperen en roepen naar zijn rechtmatige eigenaar. Die van mij dus niet. Die vind het allemaal wel best, maar ik niet, en wil graag dat het werkt. Heeft iemand een idee waar te kijken? Ik heb gezocht naar documentatie, maar kwam alleen documentatie tegen van de achteraf ingebouwde alarmen met de losse AB met de rode en grijze knop.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.