Ga naar inhoud

RoelZ3

Member
  • Items

    254
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Auto(s):
    Z3 roadster 2.8
  • Geslacht
    Male
  • Locatie
    leidschendam

Contact Informatie

RoelZ3's prestaties

2.2 member

2.2 member (4/12)

1

Reputatie

  1. conclusie na dit alles gelezen te hebben: velgen kunnen roesten, beschadigen, gaan lekken (bij meer-delige velgen), maar slijten doen ze vrijwel niet, mits de bandenspanning op peil gehouden wordt. Ze kunnen dus heel erg lang mee. In tegenstelling tot banden.
  2. Een beetje transparante siliconenkit werkt ook prima. hittebestendig tot 150 graden celsuis, blijvend flexibel en ook vochtbestendig. Kan je met een plamuurmes de stof er tussen prutsen of met een pinpas of met iets anders dat plat en dun is. Pas wel op dat de siliconenkit niet komt waar het niet hoort, want het gaat er niet zo gemakelijk meer vanaf. In elk geval: bij mij heeft siliconenkit prima geholpen, het zit al een jaar of 2. Hoef ik niet helemaal naar Naarden voor een klusje van 10 min.
  3. Los van persoonlijke voorkeuren is het een feit dat een auto met dak minder torsiegevoelig is dan een auto zonder dak. Met andere woorden het hele ding buigt een beetje tijdens het rijden. Die mindere torsiestijfheid van een cabrio vertaalt zich in meer piepjes/kraakjes/rammeltjes/etc bij rijden op slechte wegen. Een nadeel van een cabrio dus. Dat er ook voordelen zijn hoef ik niet uit te leggen. Oplossingen voor het probleem waarmee het topic begon: alleen op goede wegen rijden of: auto met dak kopen of: cabrio op 15 of 16 inch velgen zetten en de dan nog resterende piepjes voor lief nemen. Overiges heb ik de indruk dat de Z3 nog een redelijk stvige cabrio is, mede door de korte wielbasis.
  4. expert wil ik mezelf niet noemen, maar het lijkt me dat de banden slijten en de velgen niet. die kunnen vast nog wel 16 jaar mee.
  5. succes! overigens heeft de Z3 wielbouten, geen moeren.
  6. RoelZ3

    Vraagje

    en ook nog even on topic: niet altijd dezelfde zonnebril dragen helpt ook, worden de wit/bruin randjes niet zo scherp.
  7. Beste Wesp uitbalanceren zeggen we in Nederand ook, maar banden steken zeggen we niet. Meestal praten/schrijven we dan over banden monteren. Maar als wesp kun je het natuurlijk best steken noemen..... Overigens is er al heel wat geschreven over banden, goede en slechte. Van syron heb ik nog nooit gehoord, dus het zal inderdaad wel een rommelmerk zijn. Als je een auto koopt en ze zitten er op, ga je ze inderdaad niet meteen vervangen alleen omdat je het merk niet kent. Succes met de banden perikelen!!!
  8. er zijn wat aston martins gemaakt in shooting brake uitvoering, zoals deze: http://www.astonmartins.com/virage/virage_shooting_break.htm
  9. Dat is goedkoop! ik zit bij Nationale Nederlanden omdat ik daar 20% personeelskorting krijg. Met 75% no claim betaal ik nu 49,12 pm all risks. Is bij die Z3 club 31 en een paar centen. Wachten op de vervaldatum, want daar weet ik geen trucs voor, en dan overstappen lijkt mij. Bedankt voor de tip!
  10. ZZZonde hoor! Sterkte met het verwerken van deze klap. Ik voel me nu nog veiliger in mijn Zetje, in de wetenschap dat je er na z'on klap nog heelhuids uit kunt stappen
  11. RoelZ3

    Ik ben rijk

    amateurs! ze zijn vergeten je credit card nummer te vragen
  12. Ook al heeft ie veel PK's, het blijft een Opel / Vauxhall / Holden (doorhalen wat niet van toepassing is).
  13. Ruud, bedankt voor de organisatie! het was erg geslaagd. De auto ziet er schitterend uit, zowel open als dicht. Persoonlijk zou ik een andere kleur kiezen, maar dat is een kwestie van smaak. Enige tegenvaller vind ik de bagageruimte met kap open. Niet alleen kan er weinig in, maar je moet het ook door een klein gaatje er in/uit proppen. Daar heb ik dus maar geen foto van gemaakt. EDIT: pardon, nu hen ik ook gezien dat er een reactietopic is :D :notworthy:
  14. nog een site met tests: http://www.imaging-resource.com/TIPS/TESTS/TESTS.HTM zeer veel info. Qua merk zou ik voor een Canon of een Nikon gaan. Dat waren al de toppers in het Pre-Digi tijdperk en dat is nog steeds zo. succes met de keuze, er is zoooooo veel te koop!
  15. RoelZ3

    Online BMW TIS

    heb deze nog niet eerder gezien, maar dat zegt niet alles. in elk geval een hele nuttige link! bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.