Ga naar inhoud

airbag lampje blijft branden


zonnewille

Aanbevolen berichten

Hallo Allemaal,

Ik ben na een SLK avontuur bijna zover weer een Z3 uit 2000 te kopen, echter het lampje v/d airbag blijft bij deze auto branden.

En de Z3 heeft 157000 gelopen is dat redelijk voor een 2,8 liter die zijn beurten heeft gehad?

Hoe weet ik wat dit maximaal aan reparatie gaat kosten en welke zijde het betreft?

groeten,

rené

Link naar reactie
  • Reacties 8
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat het lampje van de airbag blijft branden is een vaak voorkomend probleem, meestal ligt dit aan een defecte censor mat in de bijrijdersstoel zit, als er een passagier op de stoel zit wordt door deze sensor mat de airbag actief geschakeld, als de mat defect is gaat het lampje branden.

De oplossing is of een nieuwe mat plaatsen of voor een paar euro op Ebay een simulatie stekker kopen, deze kun je eenvoudig monteren en sluit dan het circuit kort daardoor wordt er gesimuleerd of er iemand op de stoel zit, het enige nadeel is dat de airbag nu altijd actief is. :rolleyes:

suces Theo

Link naar reactie

Bij mij brand dat ook regelmatig maar ik schenk daar geen aandacht meer aan,kan volgens mij niet veel kwaad tenzij je een ongeval krijgt dan zou de airbag misschien niet open gaan. :rolleyes:

Link naar reactie

Ik kan uit (misschien...) vergelijkbare ervaring spreken: ik heb ongeveer een jaar terug een 2.8 gekocht met 150K op de teller én permanent brandend airbaglampje.

De Beertjes/Edwin hebben het gras al voor m'n voeten weggemaaid: een aankoopkeuring is hoe dan ook verstandig!!

Zorg dat bij zo'n keuring de foutcodes van de auto worden uitgelezen, deze kunnen 'vertellen' waar de oorzaak van het airbaglampje 'm inzit.

Mogelijke oorzaken, en een 'educacted guess' voor de kosten die dat oplevert:

- goedbedoelende knutselaar die bijvoorbeeld stuur of stoel heeft losgekoppeld zónder de accu af te koppelen. Leidt tot een interne foutregistratie die airbaglampje laat branden. Spotgoedkope remedie: foutcodes resetten. De dealer zal hier behoorlijk wat voor vragen, een universele garage (óf de forum 'huisdokter', Roodkapje, ook een goed adres voor aankoopkeuring) rekent daar niet al te veel voor...

- defecte sensor(-en) in stoel, zie post van De Beertjes. Remedie kost een paar tientjes hooguit.

- defecte airbag (kans is relatief klein); een gebruikte goed werkende airbag is voor rond EUR 100 wel te vinden.

- defecte gordelspanner. Dat bleek 't bij de mijne te zijn, een nieuwe gordelspanner kost +/- EUR 100; inbouw is een fluitje van een cent!

In het slechtste geval (ook die kans is niet al te groot) is het de computer zelf, geen idee van een prijskaartje, maar ik vrees dat "een boel" dan een veilige inschatting is... :rolleyes:

Wat betreft die 157K op de teller: voor een 6-cilinder die goed onderhouden is, is dat niet schokkend. Je kan overwegen om in het kader van 'zekerheid voor alles' te investeren in een 'XXL beurt': motor-/versnellingsbak-/differentieel-/remolie vervangen, lucht-/olie-/brandstoffilters vervangen, nieuwe bougies, nieuwe multiriem.

Daarna loopt-ie vrijwel zeker mooier dan nu én heb je de zekerheid dat je een hele tijd geen ondrhoud voor je kiezen krijgt!

Als ik me niet vergis heeft de 2.8 van 2000 een M52TU motorblok en dus dubbel Vanos (variabele kleptiming), hiervan zijn de afdichtringen slijtagegevoelig. Zelfs áls deze versleten zijn is dat niet het einde van de wereld, maar 't kan geen kwaad ze te laten checken...

Als je de onderhoudshistorie niet helemaal vertrouwt, kan het geen kwaad met 'preventief onderhoud' rekening te houden in je prijsonderhandelingen!

succes met je zoektocht... :rolleyes:

Link naar reactie

Hallo beste reply-ers,

Ontzettend bedankt voor de reacties, ik ga de verkoper vragen het te laten resetten c.q. uitlezen bij de dealer.

Hij zet me een beetje inder druk dat ik dat zelf moet regelen en dat hij anders door gaat naar "de handel".

Er zit echte naast hem een bmw dealer dus lijkt me géén probleem...

Dan heb ik in ieder geval zekerheid dat het niet in de papieren loopt..

groten,

René

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.