Ga naar inhoud

Z3 forum kookclub


The Shrike

Aanbevolen berichten

Aangezien allerlei onderwerpen tegenwoordig hun weg vinden op dit forum :rolleyes::rolleyes: , dacht ik mijn kerstdiner vraagstuk hier neer te leggen :schater:

Ik wil een burrata gerechtje als vooraf maken (niet zo lang geleden in Wenen bij een Italiaan gehad), echter nu moet ik er wat omheen verzinnen. Doe ik er gewoon olijfolie, zout en peper bij, doe ik er tomaatjes met basilicum bij of doe ik er iets anders mee? Suggesties zijn welkom.

:thumbup:

Link naar reactie
  • Reacties 58
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

:rolleyes::thumbup:<_< Dit is toch echt een geintje hoop ik. Een kerel van 2 meter die in oranje lederhosen door Munchen banjerd en hier gaat vragen of hij ergens tomaatjes of basilicum bij moet doen :rolleyes: Mafkees... nou voorruit je begint met een snufje soja zout vervolgens verse zwarte peperkorrels. Het geheel afblussen met een vers getrokken bouillon (rundvlees) Vervolgens een fris tomaten saladetje erbij. Men neme verse tomaten, een gesneden uitje, balsamico olie en wat peper, zout en peterselie. Zoooooo vrede op planet Ultra :thumbup:

Ik ga overigens dit jaar voor een verse canterella soep, ik geloof dat je dit jaar nog aan paddestoelen mag likken :rolleyes:

Link naar reactie

Jonge wilde spinazie(Spinacia oleracea(rauw),mooie olijfolie, lampong peper(beetje) wat grof zeezout(Sale Toscane) en er dan een witte of rose bij schenken(Lago di Caldaro)

Link naar reactie
Aangezien allerlei onderwerpen tegenwoordig hun weg vinden op dit forum :rolleyes::rolleyes: , dacht ik mijn kerstdiner vraagstuk hier neer te leggen :schater:

Ik wil een burrata gerechtje als vooraf maken (niet zo lang geleden in Wenen bij een Italiaan gehad), echter nu moet ik er wat omheen verzinnen. Doe ik er gewoon olijfolie, zout en peper bij, doe ik er tomaatjes met basilicum bij of doe ik er iets anders mee? Suggesties zijn welkom.

:thumbup:

Of anders ga je het deze keer weer laten bezorgen en net doen alsof je het zelf...... :rolleyes:

Link naar reactie
Aangezien allerlei onderwerpen tegenwoordig hun weg vinden op dit forum :drank: ;) , dacht ik mijn kerstdiner vraagstuk hier neer te leggen :schater:

Ik wil een burrata gerechtje als vooraf maken (niet zo lang geleden in Wenen bij een Italiaan gehad), echter nu moet ik er wat omheen verzinnen. Doe ik er gewoon olijfolie, zout en peper bij, doe ik er tomaatjes met basilicum bij of doe ik er iets anders mee? Suggesties zijn welkom.

:newblush:

Wat dacht je van een soepkip? :holiday:

:schater:

Link naar reactie

Glaasje van burrata met taggiasche-olijven

Ingrediënten :

300 g burrata

100 g taggiasche olijven

5 soeplepel olijfolie

Bereiding :

Snij de olijven in heel dunne plakjes. Zet opzij.

Snij de burrata in stukjes en leg ze in een glaasje van het type Atoll, afgewisseld met laagjes olijfplakjes.

Werk af met een scheutje van de juiste olijfolie

Link naar reactie

Dat is interessant Ruud. Dank.

Bij mij blijft het echter vaak dat ik mijn favo winkel van Delft binnenstap en vraag of ze een mooie olijfolie voor me hebben. Natuurlijk hebben ze die altijd. Vervolgens lever ik 2 kruiwagens geld in, maar het smaakt altijd buitencategorie. Dus is het allemaal goed, zolang ik niet te vaak die winkel binnen kom (zoveel kruiwagens groeien niet op mijn rug...)

Link naar reactie

nog ff over Italiaans eten.

2 jaar geleden moest ik in Italie zijn voor enkele klanten. Ik ging samen met een collega. Toen we een weekend tussendoor vrij hadden en in de buurt van Modena waren, stelde ik voor daar langs te gaan. Hij had daar wel oren naar, dus zogezegdzogediggidaan. In Modena aangekomen, ga ik op zoek naar de Ferrari fabrieken en museum. Zegt mijn collega:" Zit hier een Ferrari dealer dan?". Ik leg uit wat Modena is voor mensen met "Benzin im Blut". Hij kijkt me aan of hij water ziet branden en het kon hem echt geen ruk schelen, maar hij zegt wel:" Ik dacht dat we hier kwamen om wat azijn te kopen." Toen stelde ik dus de vraag waarom dat in Modena moest...

Uiteindelijk hebben we beiden dus iets geleerd die dag. Ik heb 25 jaar oude azijn op een aardbei gehad en hij heeft naar een paar leuke 4wielers gekeken. Het was een mooie dag, om met wijlen Gert-Jan D te spreken.

Link naar reactie
Zijn hier meer kookeetliefhebbers??

+1

Gisteren, toen Bart en Simone over burrata aan het mutsen waren, heb ik even gekeken wat een Z3/4-forum-kookworkshop zou kosten. Ze zitten toch allemaal rond de 60 euro and up. En dan moeten we natuurlijk een lokatie hebben waar er ook voorzien is in een dragstrip of een verlaten vliegveld (of, als dat niet lukt aan de autobahn in Deutschland!!) :ok:

Link naar reactie
+1

Gisteren, toen Bart en Simone over burrata aan het mutsen waren, heb ik even gekeken wat een Z3/4-forum-kookworkshop zou kosten. Ze zitten toch allemaal rond de 60 euro and up. En dan moeten we natuurlijk een lokatie hebben waar er ook voorzien is in een dragstrip of een verlaten vliegveld (of, als dat niet lukt aan de autobahn in Deutschland!!) :ok:

Ik was al bezig om zoiets te onderzoeken/organiseren voor een beperkte groep mensen maar als er meer forumleden dit leuk vinden, moeten we het misschien breder gaan trekken.

Link naar reactie
Aangezien allerlei onderwerpen tegenwoordig hun weg vinden op dit forum :unsure::blink: , dacht ik mijn kerstdiner vraagstuk hier neer te leggen :schater:

Ik wil een burrata gerechtje als vooraf maken (niet zo lang geleden in Wenen bij een Italiaan gehad), echter nu moet ik er wat omheen verzinnen. Doe ik er gewoon olijfolie, zout en peper bij, doe ik er tomaatjes met basilicum bij of doe ik er iets anders mee? Suggesties zijn welkom.

:ok:

Ik adviseer de versie met de tomaten: 138251443657d39de962ih3.jpg

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.