Ga naar inhoud

Verbruik 1.9


Erwin B.

Aanbevolen berichten

Ik heb een paar weken terug een Z3 1.9 gekocht (december 2002, 77.000 op de teller, 4 cil.).

Deze heeft een gemiddeld verbruik van 1 op 10, zelfs met een normale rijstijl.

Bij 150 km/u loopt het verbruik volgens de boordcomputer zelfs op tot 12 l/100km.

Zijn dit normale waarden voor deze motor? Volgens de specificaties zou hij een verbuik van 5,9 op buitenwegen moeten halen. Scheelt nogal een 'slok'.

P.S. Hij valt nog binnen de (bovag) garantie...

Link naar reactie
  • Reacties 41
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Hoi Erwin,

Gefeliciteerd met je Z3! Misschien vind je het leuk om je even voor te stellen in de Members Gallery? Als je er meteen een fotootje bijzet (van je Z3, niet van jou :offtopic: ) zijn de Z3-verpleegkundigen en Z3-specialisten hier spontaan nog een tikkie hulpvaardiger... (zie je hoe subtiel ik dat even formuleer? ;) )

Ik zelf kan niet zo veel wat zeggen over het verbruik, maar ik heb wel al hier ergens gelezen dat de boordcomputer zo betrouwbaar is als Windows 3.1 zal ik maar zeggen (of is Vista nòg onbetrouwbaarder? :thumbup: ) Kortom: Exact bijhouden met tanken en rekenen, dan weet je het pas zeker...

Zelf probeer ik het gebruik wat te beperken door de fiets te pakken voor korte stukjes, in principe op de snelweg lekker 110 km/u te toeren op de rechterbaan (totdat ik het beu ben en dan weer even wil scheuren, maar niet te lang natuurlijk, zou niet durven :hypocritesmiley: , gewoon alleen totdat ik iedereen die mij ingehaald heeft weer ingehaald heb...) en naar mijn werk te gaan met het openbaar vervoer (en dan heb ik mazzel dat dat in mijn geval makkelijk kan...).

Link naar reactie
Gefeliciteerd met je Z3! Misschien vind je het leuk om je even voor te stellen in de Members Gallery? Als je er meteen een fotootje bijzet (van je Z3, niet van jou :hypocritesmiley: ) zijn de Z3-verpleegkundigen en Z3-specialisten hier spontaan nog een tikkie hulpvaardiger... (zie je hoe subtiel ik dat even formuleer? ;) )

wow, dit is wel héél netjes geformuleerd ;)

heb geen ervaring met een 1.9 maar mn 3.0 rijdt gemiddeld ook ongeveer 1:10 en dan wil ik nog wel eens tussentijds de sporen geven. Pure snelweg km's rond de 8.0l op 100km. Of een 6-cil zuiniger is of juist niet... tja dat geronk van die zespitter nodigt in ieder geval wel uit tot gasgeven :thumbup: en dat leidt tot draaikolken in de brandstoftank. Kan me voorstellen dat bij een kleinere motor, het verbruik op hogere snelheden juist weer wat hoger ligt (moet harder werken?) dan de zwaarder bemotoriseerde Z's, maar hier moet iemand met kennis van zaken maar iets over roepen.. :offtopic:

Link naar reactie

Welkom op het forum!

Zelf heb ik een 2.8 die ongeveer hetzelfde verbruik vertoont als jouw 1.9. Het verbruik wordt vooral bepaald door het gebruik: in de stad is geen enkele auto zuinig, behalve misschien die hondenhokken die je steeds vaker ziet en die nog geen ton wegen. Op de de snelweg is een cabrio niet zuinig vanwege de beroerde aerodynamica.

Veel beter dan 1 op 10 zal het volgens mij niet worden, tenzij je heeeel voorzichtig gas geeft, maar daar koop je natuurlijk geen ZZZ voor.

:hypocritesmiley:

Link naar reactie

Mijn Z3 Coupe 2.8 verbruikt op langere stukken snelweg (snelheid tussen 100 en 150) 1 op 11. Als er binnendoor gereden wordt met wat meer (heerlijk ronkend) optrekken "doet ie" 1 op 9. Die 5,9L/100km kun je wel vergeten denk ik.

Ik had wel verwacht dat een 1.9 4-pitter zuinger zou zijn, maar elders op het forum is hierover ook al gediscussieerd (in een topic waar iemand zich afvraagt of ie nu een 4 of 6 pitter moet kopen vanwege de "extra benzine" die een 6 pitter zou verbruiken. Conclusie daar was dat het nagenoeg niks scheelt (tenzij de 6-pitter 3.2 liter inhoud heeft.... :offtopic: :hypocritesmiley: )

Overigens heb ik ervaren dat de boordcomputer juist wel exact is. Als ik de verbruikswaarde reset als ik tank, klopt ie tot op de 0.1l/100km nauwkeurig als ik weer tank.

Link naar reactie

Die 1 op 10 heb ik niet uit de boordcomputer, maar door te kijken naar het aantal liters per tankbeurt i.c.m. de dagteller. Dat gemeten over 3 tankbeurten. De boordcomputer wijkt daar overigens niet veel vanaf.

Aerodynamica lijkt me een logische verklaring: het zijn vooral de snelweg kilometers die erg onzuinig zijn. En van 130 naar 150 km/u lijkt aan het gesuis te horen de luchtweerstand zo ongeveer te verdubbelen. Wat me vooral opviel is dat het verbruik niet gek veel lager ligt dan een Porsche Boxster die ik eerder had (2.5l, 6 cil.)

P.S. De foto volgt nog :-)

Link naar reactie

Mijn ex zzz 1,8 reed 1:10,5 gemiddeld gedurende de 22000 km die ik er meegereden heb. Zaten ook snelle ritten in Duitsland bij.

Link naar reactie

Mijn (vorige) 1.9 verbruikte volgens de BC ongeveer 8.0 l/100km. M´n huidige 2.2 6-pitter pakt een litertje meer gemiddeld, maar is wel erg afhankelijk van de rijstijl. Bij ´sportief´ rijden komt daar zeker nog een litertje bij.

Dus je 1:10 met de 1.9 is niets vreemds.

Link naar reactie

Hallo,

Ik moet jullie zeggen dat we toch zuiniger met onze Z3 1.9 rijden.

Komt wel doordat we veel 60 en 80km wegen rijden en ons aan die snelheden houden.

Af en toe wel even lekker doortrekken (warm) en soms de snelweg, dan 120.

Hebben er al 1:14 mee gehaald en zijn nu weer aan een volle tank bezig om te kijken wat hij in de winter doet.

Groet,

Tjo

Link naar reactie
Ik kan je meedelen dat het verbruik tussen een 3.0l en een :thumbup: ook niet echt veel scheelt. Verbruik van mijn :m: bij normaal gebruik 1:9,7 met de bijbehorende sprintje's :rolleyes:

Ooooh, maar dan ga ik ook een :m: halen!!! Ik had de 2.8 genomen vanwege öko-redenen (co2 uitstoot en zo, jeweetwel, belangrijk...)

Link naar reactie

Dan zal het toch echt wel aan de rijstijl liggen, want ik kom met mijn :m: met 'normaal' gebruik niet echt veel boven de 1:8 uit.... :rolleyes:

Zit ik opeens te denken.... Het vermogen komt uit de brandstof...

Heb je met een hoog verbruik misschien meer vermogen... ??? :thumbup:

Link naar reactie

He Erwin;

Mijn 1,9 gebruikt zo'n 8 L op 100 km , dit is op basis van bijhouden hoeveel liter je tankt maar m'n boordcomputer geeft exact hetzelfde aan , hou er wel rekening mee dat het verbruik bij de gemiddelde auto ( ja ja je Z valt hier ook onder :schater: ) in de winter en dus bij koud weer iets hoger ligt, maar dat nog kom ik met mijn Z niet op het aantal liters waar jij het over hebt.

Succes

Link naar reactie

Waar maak je je _ iemand zich druk om, gewoon rijden met die Z 1 op 10 - 1 op 8 wat maakt het uiteindelijk uit? je hebt toch plezier met je open dakkie Z...of met een dakkie als het maar een Z is :thumbup:

20000 km a 1 op 08 = 2500 liter x 1.40? = 3500 EUR = 291 p/mnd :thumbup:

20000 km a 1 op 09 = 2222 liter x 1.40? = 3110 EUR = 259 p/mnd :wave:

20000 km a 1 op 10 = 2000 liter x 1.40? = 2800 EUR = 233 p/mnd :)

Nou voor zoveel plezier is bovenstaande IMHO :lol: niet interessant.

Als je 31 december nou eens geen vuurwerk afsteekt maak je misschien nog winst ook!

Uiteraard IMHO voordat iedereen weer in de war raakt!!! :)

André

ps houd me niet aan de benzineprijs want daar let ik toch niet op.

Link naar reactie

Hoe komen jullie toch aan dat verbruik.

als ik het nareken kom ik meestal rond de 1 : 8 uit.

Doe dan zo'n 350km met een volle tank.

afgelopen week veel snelwegkilometers gereden, netjes aan de snelheden gehouden (120km/u), dan haal ik misschien 400km uit een tank.

Overigens geeft de boardcomputer het verbruik meestal een stukje gunstiger aan, dus zelf narekenen is de oplossing.

dit verbruik heb ik met een 2.0 24v 6 cilinder, bj2000, 23.000km met airco. Nu in de winter stoelverwarming en normale verwarming aan, dat zal inderdaad wel iets schelen.

Heb wel het idee dat ik met de vorige 2liter die geen airco iets zuiniger reed.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.