Ga naar inhoud

hardtop


frans

Aanbevolen berichten

Hallo z-drieers,

ik heb een Z3 2.8 van 10-'97 met een electrisch dak en heb een probleem met het aanbrengen van het linkerbevestigingsplaatje. de stang van de electrische kap zit in de weg. het is een wiesman hardtop. iemand dit al een keer meegemaakt en wat is de oplossing

kap zit nu aan de voorzijde vast en 1 achterbevestigingspunt.

graag jullie reaktie's

Link naar reactie
  • Reacties 29
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Is er dan niemand hier die een z3 2.8 heeft met electrisch dak en hardtop van wiesman ? kom manne kijk eens even in je eigen Z3 bij voorbaat dank.

Link naar reactie

He Frans, natuurlijk niet fijn dat je nog geen reactie hebt gehad. Het is weekend, en over het algemeen iets rustiger hier op het forum. Ik heb geen HT of electrisch dak dus in dit topic van weinig waarde. Breng nog even wat geduld op, er zal vast iemand zijn die het antwoord klaar heeft liggen. Als je een foto van de situatie kan maken, zou dat natuurlijk ook kunnen helpen. :lmao:

Link naar reactie

ben op dit moment de duitse forums aan het afstruinen; er wordt melding gemaakt dat wiesman niet ( altijd ) past op een BMW voorbereidingsset.

hoewel aan de rechterzijde het bevestigingsplaatje wel past

Link naar reactie

In de regel wordt gesteld dat een Wiesmann kap niet op de BMW bevestigingen past. Met heel wat gerommel zal het je wel lukken, maar vaak heb je te maken met net andere maten. Wellicht moet je eens kijken bij een cabrio specialist zoals Cabrio Care, wellicht kun je het voorbereidingsset omruilen voor een Wiesmann???

Wat betreft het electrische dak........ die heb ik niet :lmao:

Link naar reactie

reaktie, het blijkt een wiesmankap te zijn van '97; hier zitten de achterste pennen meer naar voren dan bij de latere wiesmankappen, er blijken 3 verschillende uitvoeringen te zijn; nu is de vraag natuurlijk welke past wel ?

vanwege de lijn vind ik de wiesmankappen mooier dan de bmwkappen, dus de zoektocht gaat voort.

het aanpassen van de bestaande kap zal m.i. niet makkelijk zijn.

bedankt voor de reaktie's, zal je op de hoogte houden. ik denk dat ik niet de enige zal blijven die tegen dit probleem oploopt omdat wiesman vanaf heden geen kappen meer maakt.

Link naar reactie

Zoals ik eerder zei, kijk of je bij een cabrio specialist de bevestigingsset kunt omruilen......... Ik weet uit ervaring dat Cabrio Care de nodige spullen vaak op voorraad heeft en anders de wegen weet om aan de benodigde onderdelen te komen.

De drie verschillende Wiesmann kappen hebben meer met het interieur te maken , de hardtop binnenvoering, bij mijn weten.

Laat je liever door zo'n soort zaak adviseren, succes.

Link naar reactie

dag christxl,

heb al bij cabriocare geinformeerd edoch vlgs hen is het niet mogelijk deze kap te monteren; op dit moment hebben ze zelfs geen (passende) wiesmankappen in huis laat staan in de goede kleur maarrr ze verwachten er een op korte termijn in huis te hebben dus ik wacht even af.

het passende zittum in de achterste pennen welke verder naar achteren geplaatst zijn ( vlgs wel geinformeerde bronnen ) en eventueel een aanpassing op de achterruit in combinatie met de standaard rolbeugels op de 2.8.

kan het echter niet controleren omdat ik niemand weet in mijn omgeving ( breda ) die een dergelijke kap heeft en een 2.8 met electrisch dak.

Link naar reactie

Ik rij met 1.8 liter van '97... heb juist zelfde probleem met mijn wiesmannhardtop... past er volledig op enkel serieus probleem op vlak van vastmaken aan de achterkant, originele voorbereidingskit van Bmw zelf blijkt niet te passen, Bmw heeft dus wiesmann proberen te bereiken maar deze hebben totaal geen moeite gedaan om te reageren op dit probleem...

Al bij al is dit ook voor mij een serieus vervelende zaak geworden en ook duur...

Bmw heeft dan maar zelf voorgesteld om een oplossing te maken en zelf creatief aan het werk te gaan om mij toch te kunnen helpen!

Zal uiteindelijk resultaat wel op forum zetten!

Ciao jelle

Link naar reactie

In Utrecht zit een dealer van Wiesmann, Hoefa die zou je zeker kunnen helpen.

Op de Duitse internetsite wordt gewoon geadverteerd met Z3 roadsterhardtops door de firma wiesmann.

Mijn vraag, hoe kom je aan het gegeven dat ze niet meer gemaakt worden.

De Bmw voorbereidingsset voor hardtops is natuurlijk een hele andere dan die van wiesmann.

Link naar reactie

Ik heb iemand bij Hoefa gesproken m.b.t. de hardtops en deze vertelde mij dat ze niet meer geproduceerd worden; had iets te maken met beschikbaarheid van de achterruiten. Er zouden er nog 5 afgeleverd worden wegens bestellingen. Dit is m.i. geen goede zaak voor de toekomstige hardtopkopers wel voor de verkopers van wiesmankappen. Heb Hoefa gemailed voor een voorbereidingsset maar nog geen reaktie gehad.

kan een foto plaatsen maar weet nog niet hoe ! :rolleyes:

Link naar reactie
Gast Car Gallery de adelaar, Apeldoor

Hoi, ik heb de voorbereidingssetjes al diverse keren in en uitgebouwd. Het probleem met het armpje is heel eenvoudig op te lossen: gewoon met een flinke schroevendraaier van de kogel afwippen.

Als je het zelf niet aandurft rijd maar een keer langs Apeldoorn, dan bouw ik hem er gratis in voor je.

Vr. gr. Levinus Makkinje

Car Gallery de Adelaar, Apeldoorn

Link naar reactie

oke, dus nu op zoek naar een passend voorbereidingssetje voor een Wiesman HT ; tot op heden geen reaktie gehad van Hoefa op een toegestuurde mail; misschien moet ik dit maar direct in duitsland aanvragen ( zal voor Hoefa niet interessant genoeg zijn ? ) :rolleyes:

Link naar reactie
oke, dus nu op zoek naar een passend voorbereidingssetje voor een Wiesman HT ; tot op heden geen reaktie gehad van Hoefa op een toegestuurde mail; misschien moet ik dit maar direct in duitsland aanvragen ( zal voor Hoefa niet interessant genoeg zijn ? ) :rolleyes:

Zo ken ik Hoefa beslist niet. Integendeel! Misschien mailtje de mist in? Kan gebeuren. Probeer het nog een keer.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Vervolg op het HT-verhaal; ondertussen bij Hoefa gweest - nette lui - een voorbereidingsset voor een wiesman HT gekocht a 285,= euro en naar duitsland gereden voor een via eBay gekochte (zwarte) HT met zwart lederen binnenhemel. na 450 km er achterkomen dat de verkoper niet de wettige eigenaar was en.... dat de kap ook niet past :huh: . bleek weer om een 1e versie HT te gaan. kap toch maar betaald en meegenomen :D . we hebben er wel een lang weekend van gemaakt daar in aschaffenburg dus de reis was niet helemaal voor niks en deze afstand rijden in m'n z3 is ook geen straf ;) . thuis gekomen de kap - alleen op de voorste 2 boutjes vastgemaakt - weer eraf gehaald. Hoefa vandaag gebeld en te horen krijgen dat deze dus echt niet zal passen :D :D :D .

dan maar zelf gaan proberen. rvs-plaatje gezaagd ( 40x4mm), beide handels verwijderd en de linkse rechts geplaats en omgekeerd etc. de handels bevestigd op het rvs-plaatje dmv tappen en verdiept bouten en het hele zaakje weer gemonteerd en.......... :lol: het past wonderwel en zit m.i. muurvast :) .

dit steno verhaal is misschien wat chaotisch maar indien er mede leden zijn met hetzelfde probleem dan ben ik bereid om mijn ervaringen te delen.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Mijn oplossing voor het passend maken van een wiesman HT oude type op een voorbereidingsset van het nieuwe (1+2) type voorbereiding. zie mijn vorige mail.

De achterruitverwarming is werkend gemaakt middels een ring van latoenkoper

- dik 0,2mm - gesoldeerd aan de HT op de kontaktpunten ( denk aan kortsluiting als de ring de pen raakt ). De (oude)HT past hierdoor op een nieuwe voorbereidingsset.

http://img469.imageshack.us/my.php?image=ht10cu.jpg

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.