Ga naar inhoud

afgebroken pijpje radiateur


PHZ2000

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik heb een Z3 2.0 uit 2000 met dubbel vanos. Daar zit de aansluiting van het expansivat aan de radiateur met een een klein zwart pijpje met een koperen binnenkant. Nu is bij met het zwarte kunststof gebroken waardoor het pijpje los is gekomen. Heeft iemand dit ook gehad en misschien een tip hoe dit te fiksen, lijm? Epoxy lijm vloeibaar metaal?

Ik hoop dat iemand een goede tip heeft. De radiateur is namelijk nog prima verder.

Link naar reactie
  • Reacties 9
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Radiateurplastic is volgens mij meestal van thermoharders gemaakt, dus niet lasbaar.

Dan moet je dus idd met epoxy (of een variant daarvan) mee aan de gang. Maar of je dat moet vertrouwen met het koelsysteem? Dus een systeem wat steeds 105 graden wordt en daarna weer afkoelt (met de nodige rek en krimp)

 

Eerst testen dus of het plastic smeltbaar/lasbaar is.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Hi Ad,

Waar koop je voor 100 euro een aftermarket radiateur voor de z3 2.0. Ik zie alleen prijzen van 300 euro plus?

Ik heb het pijpje zeven jaar geleden gelijmd met bison twee componenten lijm. Nu kan ik dat natuurlijk weer doen, maar dacht zal vast niet de enige zijn met dit probleem. Wellicht heeft iemand een goede tip welke lijm het best te gebruiken.  Maar als ik voor 100 euro ergens een goed alternatief kan kopen is dat ook een oplossing.

Link naar reactie

Ik heb wel eens aftermarket radiateurs gezien die de druk van het koelsysteem niet aankonden. Die puilen dan helemaal uit aan de onderkant.

Ik zou bij een aftermarket radiateur zelf toch voor 1 van de gevestigde merken gaan, dus Nissens, Behr (da's denk ik ook OEM) of wellicht NRF.

Bij die ebay veiling zie ik wel een plaatje van nissens, maar geen text dat je ook echt een radiateur van nissens krijgt...

 

Maar goed, iedereen moet voor zichzelf de kwaliteit van de onderdelen bepalen. Ik ga eigenlijk altijd voor gevestigde merken die zich erop specialiseren en vermijdt de goedkope merken.

 

Zo'n falende goedkope radiateur ziet er dan zo uit:

imageproxy.php?img=http%3A%2F%2Fwww.auto

 

Het probleem is namelijk dat als je iets aan je koelsysteem krijgt, je in 99% van de gevallen ook gelijk aan de weg strandt, en het niet meer ter plekke kan oplossen.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie
1 uur terug, GuidoK zei:

Het probleem is namelijk dat als je iets aan je koelsysteem krijgt, je in 99% van de gevallen ook gelijk aan de weg strandt, en het niet meer ter plekke kan oplossen.

 

Daarom had ik gereageerd om niets te gaan lijmen maar een nieuwe te plaatsen, de "after market" die ik ooit geplaatst heb was een duits merk maar kan me de naam niet herinneren. Mogelijk dat er verschil zit in kwaliteit maar in mijn geval heeft hij het twee jaar zonder problemen uitgehouden, daarna weet ik het niet meer want toen heb ik de Z3 ingeruild.

Link naar reactie

Qua lijmen: ik weet niet wat voor plastic het is (geen feedback op gekomen) en heb geen foto van de beschadiging gezien. Dus imho onmogelijk om daar een zinnig antwoord op te geven.

Sommige dingen vallen heel goed te lijmen of soms te lassen, andere weer niet. maar dat is dus heel materiaalspecifiek.

aangepast door GuidoK
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.