Ga naar inhoud

Z3QP 3.0 verkopen of opslaan voor waardevermeerdering


rfranken

Aanbevolen berichten

Ik heb een Z3QP 3.0 uit 2001 met 130k op de teller. 

 

Nu ga ik binnenkort een andere auto kopen en ik vroeg me af of ik er verstandig aan doe deze auto te verkopen, of dat ze misschien wel veel meer waard gaan worden en dan zou ik 'm een aantal jaren kunnen stallen.

 

Ik hoor graag de meningen.

 

Gr,

 

Rienk

 

Link naar reactie

Wat heb je in gedachten als waarde, hoe is de staat enz.

Kun je het geld missen dan zou ik overwegen om een paar jaar te stallen, gezien de waardeontwikkeling van de goede qp's. Jij hebt nog een relatief jonge versie, ik kan niet in je portemonnee kijken ! In ieder geval suc6

Link naar reactie

Een aantal jaren stallen heeft alleen zin als je wil beleggen en je hebt geld en ruimte over. Wat er met de waarde van de auto gaat gebeuren hangt van vele factoren af en zolang er niemand in een glazen bol kan kijken  kun je er weinig over zeggen.

Gezien milieu eisen , auto kosten  , tijdgeest , brandstof kosten en trend .
Zoals je zelf al zegt wil je een andere auto kopen , je bent de auto zat , hij kost te veel aan onderhoud , is minder praktisch geworden voor dagelijks gebruik , krijgt kuurtjes enz.

Waarom wil je een nieuwe auto ? Dat is de eerste reden. Waarom wil je de auto stallen , levert hij bij inruil te weinig op  ?, Wil je hem niet particulier verkopen . Of ben je bang dat je spijt krijgt als je hem verkocht hebt (vanwege eventuele  waarde stijging  (c.q. inflatie !!!?? ) hou daar ook rekening mee.

Dus auto verkopen lijkt mij logisch  en de rest is alleen dromen of speculeren.

Link naar reactie

Dank voor de reacties, en misschien een reactie van mijzelf nog:

 

Het stallen kost mij niets, hij kan bij mijn moeder in een goed geventileerde droge schuur staan. Op zich heb ik ook de middelen om er een auto "bij te kopen"

Ik wil een andere auto omdat ik gewoon een keer iets anders wil, maar ook omdat deze inmiddels 15 jaar oud is en ik er wellicht meer kosten aan kan krijgen. Ik wil graag overstappen naar Z4QP

 

Ik zou zeggen dat de auto in redeliijk goede staat is, altijd goed onderhouden, altijd bij de specialist maar hij heeft wel 5 jaar op straat geparkeerd gestaan in de Amsterdamse Pijp, dus ik heb diverse parkeerdeukjes moeten laten wegwerken en diverse plaatdelen zijn daardoor gespoten. Er zitten dus ook nog diverse kleine krasjes her en der op. Verder is het een complete versie met glazen dak, originele 16 inch velgen verlagingsset, stabilisatorstang, in 2007 uit Duitsland geimporteerd met volledige documentatie en onderhoudshistorie.

 

Ik zou hopen er zo'n 15K voor te kunnen krijgen op dit moment. Zou dat reëel zijn?

 

Ik hoor het graag weer:-)

 

Gr,

 

Link naar reactie

Met 130 op de teller en in heel nette staat denk ik dat de wel een eind richting 15K komt met een 3.0.

Je moet dan wel een echte liefhebber hebben natuurlijk. Je kunt 'm ook te koop zetten en 'm houden zolang je niet je vraagprijs krijgt...

Link naar reactie

Wow. Inderdaad heel veel aanbod maar wat een prijzen. Echt erg hoog. Dus dat verhaal dat Z3 coupés in waarde stijgen, lijkt waar te zijn. (En ja, ik zie dat het 'gewone' en M-coupés zijn)

aangepast door HAL2001
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.