Ga naar inhoud

Wat vinden jullie hiervan?


Aanbevolen berichten

Ik ben al een lange tijd opzoek naar een Z3 QP maar aangezien ik nog een student ben en met mijn budget niet hoger kan gaan dan 8,500 is het toch moeilijk zoeken.

Helaas ben ik zo iemand die alles naar mijn zin wil hebben als ik een auto koop.

De foto's spreken mij wel aan alleen de km stand vind ik PERSOONLIJK aan de hoge kant maar dat is meer voor het gevoel.

Gemiddeld zou de auto 11.000 km per jaar gereden hebben. En een tijdje geleden stond de auto bij een particulier te koop en die wou hem niet weg doen onder de 8.500 en nu staat de QP te koop voor 7.850.

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Ik denk er over na om zaterdag te gaan kijken voor een testrit. Zijn er nog specifieke dingen waarvan jullie zeggen daar moet je op letten.

Dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor moeite

http://www.autotrack.nl/tweedehands/bmw/z3/10218921

En zijn er misschien nog kosten die ik kan verwachten rond deze km stand

Link naar reactie

Je gaat weinig auto's vinden met een substantieel lagere kilometerstand in de prijsklasse waarin je zoekt...

De 2.8 motoren kunnen makkelijk (mits goed onderhouden) nog flink wat kilometers méér aan dan waar deze mee geadverteerd wordt.

Waar op letten? Volgens mij is daar meer dan voldoende op het forum over te vinden!

Coupé-specifiek: de zijkanten van de leren stoelen zijn slijtagegevoelig, zolang ze geen scheuren/gaten vertonen is dat voor een beschaafd budget te herstellen (doorzoek het forum op Leerlooier of ColourLock).

Bij twijfel: een aankoopkeuring door een lokale BMW-specialist/-dealer (of iets verder van huis bij allround-Z3-kenner Roodkapje) om díe dingen te vinden die jij er tijdens een proefrit niet uit haalde...

Link naar reactie

Je hebt toch pas net je Z3 Roadster? Houdt er rekening mee dat je nu als studentzijnde dus al minder geld te besteden hebt. Upgraden naar een sterkere dorstige motor en een hogere km stand(meerdere onderdelen vervangen) zorgt er dan misschien voor dat je alles moet laten voor je auto. Wat mist er aan je roadster dan? Bagage ruimte heb je nu nog niet nodig toch ;)

aangepast door Guido
Link naar reactie

Beide bedankt voor de reactie's!

Roadster heb ik toch alweer een jaartje :hypocritesmiley:. De roadster was eigenlijk een tussen weg voor de QP.

En auto is een hobby die mag in mijn ogen geld kosten, werk in vakantie's fulltime en savonds nog vakkenvullen bij de AH dus ik kan redelijk sparen :thumbup:

Qua onderdelen vervangen ben ik zelf redelijk handig en mijn vader ook. Voor echt gekke dingen ga ik het liefst naar de dealer of Roodkapje.

En wat ik mis? Dat is toch echt de kracht van een 2.8 :( Aangezien mijn ouders ook een BMW Z3 2.8 Roadster hebben, en ik daar wel eens in rijdt, weet ik meteen wat ik mis. Die power van 6 dorstige mannen onder de kap :hypocritesmiley: En een maat van me heeft ook een QP en dat is echt een super mooi ding. Wel een :m: maar dat is dan voor mij wel weer net te duur. En na het verbruik kijk ik eigenlijk niet.

En ik denk mijn Z3 wel redelijk te kunnen verkopen heb er totaal niet op bezuinigd hij verkeerd echt in nieuwstaat op wat klein steenslag op de voorbumper. Nieuwe remblokken, banden etc. riemspanners of etc. is ook allemaal vervangen en hij loopt als een zonnetje ;)

Maar ik wil zaterdag denk eerst gaan kijken of het iets is. Heb al een mailtje gestuurd in de ochtend alleen ze zijn daar niet zo snel met reageren.

aangepast door nickvankerkoerle
Link naar reactie

Nu ik heb met mijn z3 M Coupe inmiddels 152k en zoals Pim al zegt, moet goed onderhoud kan er nog wel 100k bij. Verbruik bij mij is gem 1 op 7.

Veel succes morgen, ziet er goed uit.....

Link naar reactie

Was het nog iets? Zaterdag was wel een hele ontstuimige dag met al dat onweer. Hopelijk heb je wel een mooi stukje in de dag gehad om de auto te testrijden ;)

Link naar reactie

Het was iets totdat ik hem van dichtbij zag. Hij verkeerde in perfecte staat zei de verkoper.

Uiteraard is het een tweedehandse auto en mag er wat werk aan zitten. Maar ik mijn defentitie van perfecte staat is toch heel wat anders.

Heb niet eens de moeite genomen om erin te rijden. De kosten van alle reparaties liepen toch al op tot zo'n €1500 tot €2000 beetje jammer.

Maar ik spaar gewoon verder en er komt er ooit wel 1 :)

Link naar reactie

^idd een mooie maar ik ben een zeikerd (A)

Ik wil wel graag een kantelraam in de QP.

Persoonlijk maakt het kanteldak een QP af

Wat scheelde eraan dan?

De voorbumper moest een nieuwe voor komen en laten spuiten

Beide stadslichten moesten vervangen worden

Beide koplampen waren niet meer goed en moesten vervangen worden

Dashboard leer kwam aan alle kanten los

en zo nog wel wat dingen maar dat was voor mij genoeg om toch maar te gaan en door te sparen.

Link naar reactie

M.b.t. km's ik heb nu 293.xxx op een 3.0 QP staan en rijdt prima, onlangs er 1 verkocht met 210.000 km werkelijk rijdend als een nieuwe, dus het kan wel.
Een kmstand van 160.000 + km zou ik mij geen zorgen om maken.
Mijn 328i tracktool kreeg straf op het circuit vanaf 210.000 km.
Had waarschijnelijk nog steeds als een zonnetje gelopen, mits er niet een knuppel met zijn Volvo in was gevlogen op het circuit.

Ik weet niet of het trouwens bij alle QP's is met een kanteldak, maar ik heb er ommige gezien met ''roest'' aanslag als het dak geopend is.
(in de hoeken) misschien is op letten.

  • Like 1
Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.