Ga naar inhoud

Verschil in ABS pompen?


Patrick13

Aanbevolen berichten

Even een vraagje. Ik had in het voorstel topic al even een klein vraagje gesteld maar hoort daar niet thuis dus hier nu de vraag geplaatst. Heb via de zoek functie niet gevonden wat ik zocht dus vandaar nieuw topic.

Ik heb nu een paar keer een combi van de twee oranje ABS/TCS lampjes aan gehad. Eerste keer was nadat ik had stil gestaan voor het tanken. Na paar km auto gestopt, kontakt uit en daarna weer starten...lampjes uit. Later op dag weer lampjes aan maar gingen niet meer weg. De volgende ochtend starten, lampjes uit....maar kort daarna weer aan....en sinds dien niet meer uit.

In Haarlem bij Sayar (BMW specialist) langs gereden en die hebben (gratis...top!!!) diagnose gesteld...bleek dat systeem gehele ABS systeem niet kon waarnemen. Kon van alles zijn(zekeringen nagekeken). Attendeerde hem op info van computer op ABS pomp die mogelijk vervangen moest worden. Dat dacht hij ook maar vertelde dat de module niet op de pomp zit maar onder dashboard. Hij gaf aan dat die niet zo snel stuk gaan. Tevens zouden die mogelijk niet als gereviseerd te koop zijn. Betreft dus ABS met module niet op de pomp zelf.

Kan iemand mij vertellen of dit dus een ander soort ABS/Tractioncontrole pomp/module is dan waar over gesproken wordt in diverse topics en waarbij je de module kan laten reviseren. Is de oplossing vervanging (heeeel duur...of sloop unit uit E36 met de vraag of die nog goed is) of is er mogelijk nog andere oorzaak.

Weet ook niet of de sensoren van wielen nu gemeten zijn of kunnen worden als de ABS/Traction controle niet eens zichtbaar wordt bij uitlezen. Kwamen geen foutcodes naar voren...enkel 200.16....maar dat had met niet kunnen detecteren te maken...als ik mij niet vergis.

Info welkom!

Link naar reactie
  • Reacties 8
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hoi Roodkapje (Ruud?)....voor mij nog steeds niet duidelijk welke module er nu inzit en aangezien er verschillende zijn leek het mij handig om te weten welke ik nu precies nodig heb.....zodat ik niet voor niets een behoorlijk stuk moet rijden....maar ik zorg dat ik zaterdag ochtend voor je duur sta dan kunnen we het probleem hopelijk snel tackelen....vind het toch niet echt fijn rijden met die lampjes aan....

Link naar reactie

Hallo, ik nou sinds kort precies hetzelfde probleem met mijn QP van 2001. :muur: Als de auto net gestart is dan is er niks aan de hand maar na een tijdje gaat het traction control lampje knipperen en gaat de auto zonder reden ingrijpen, als dat gebeurd is gaan de twee bekende lampjes van de berichten hierboven branden. Waarschijnlijk een wielsensor die verkeerde data doorgeeft?

aangepast door SoepaMarv
Link naar reactie

Waarschijnlijk een wielsensor die verkeerde data doorgeeft?

Uitlezen/uit laten lezen en je weet meer...

Een wielsensor zou defect/vuil kunnen zijn, maar in het slechtste geval is het de ABS-module zelf.

aangepast door pimgmx
Link naar reactie

Even de laatste 7 letters/cijfers van je chassisnummer in het ETK intikken (of als je geen ETK hebt : http://bmwteilekatalog.info/AS/BMW) dan naar "Bremsen"

dan naar "Hydroaggregat ABS/ASC/Steuergerät/Halter " dan kun je a.d.h.v. de plaatjes zien wat je hebt : ABS of ABS met ASC-T (en dan nog met module op de pomp of ergens onder het dashboard/handschoenen kastje).

Globaal kun je zeggen dat:

het ABS lampje aan moet gaan zodra je de Z3 op contact zet;

het lampje na enige tijd (en zeker na het starten) uit moet gaan;

gaat het vervolgens tijdens het rijden weer aan, dan betreft het veelal een sensor (zit op elk wiel en tbv het ASC-T nog ergens in de aandrijflijn).

Als het lampje altijd aan is, dan zou het ook iets anders kunnen(!) zijn (ABS Relais, ABS module, Hydroagregaat). Maar........je zoekt een speld in een hooiberg!!! Gewoon even bij BMW (of bij de BMW specialist Roodkapje) laten uitlezen. Scheelt je een hoop gezoek en voorkomt dat je dure sensors koopt terwijl het iets anders is (vuile sensor, slecht contact). Vervuilde contacten komt vaker voor bij de hydroaggregaten (de dikke kabel met de ronde stekker). Ook vasthangende magneten is niet ongebruikelijk. Zo'n Hydroaggregaat zeker met ASC-T is vrij duur en ik dacht dat je dat niet zelf kunt vervangen (moet in de boord-electronica ingelezen worden). ABS zonder ASC-T hoeft niet ingelezen te worden.

Je vind de onderdelen voor redelijke prijzen op internet (gebruikt). Nieuw en origineel kost een sensor al snel 100 euro en zo'n hydroaggregaat tegen de 1000 euro.......... Zo'n sensor vervangen is in theorie super simpel...maar....veelal zitten die dingen moer vast (corrosie). Last but not least.....niet werkend ABS op een voertuig uitgerust met ABS is een APK afkeurpunt......Mijn advies : niet zelf aan rommelen: wegbrengen.

Succes

aangepast door ltjl
Link naar reactie

Nou goed nieuws. Had de auto laten uitlezen....echter de ABS/ASC kwam niet naar voren. Had al een afspraak gemaakt om zaterdag bij Ruud langs te gaan.

Via via info verkregen dat het waarschijnlijk het ABS relais is en dat daarom de ABS niet voor kwam bij het uitlezen. ABS relais (rode blokje in zekeringkastje) vervangen en tada alle lampjes uit. Tot nu toe niet meer aangeweest dus hoop dat het dit is...

Wel nieuw probleempje....als ik voorste mistlamp aan doe ( of gewoon lichtknop zelf uittrek) dan zie ik niet altijd op dashboard het lampje branden...soms gaat ie wel aan als ik knop paar keer induw en weer uittrek...gok op schakelaartje...oid....was in ieder geval niet bij uitlezen naar voren gekomen...... wordt vervolgd

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.