Ga naar inhoud

ABS / traction control storing


weerd

Aanbevolen berichten

Beste Z3 rijders.

Ik heb een stroing in mijn display die komt en gaat. Het betreft de tractiecontrol. Het is al eens onderzocht bij de BMW dealer maar daar kwamen ze er niet meteen uit en tikte de teller vrolijk door ;-(. Ik heb al getest of de tractiecontrol wel werkt als de storing er niet is, gelukkig doet de tractiecontrol het dan wel. Maar de storing komt soms iedere dag en soms na een paar weken weer terug. Hebben jullie een idee en wat kan ik het beste doen, cq goede adresjes/monteurs zijn welkom.

1 specialist gaf aan dat er een geheel nieuwe boordcompu in moet maar dat lijkt me raar. Het klinkt meer als een los contact ergens.

dsc00732v2.jpg

Link naar reactie
  • Reacties 15
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ik heb precies hetzelfde. Weken lang geen enkele storing en dan ineens 1 of 2 weken achtereen elke dag na ca. 20 km springt ASC/ABS in storing. Soms helpt het dan om de velgen schoon te maken en te zorgen dat de bandenspanning gelijk is (mocht daar verschil in zijn).

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Ik heb precies hetzelfde. Weken lang geen enkele storing en dan ineens 1 of 2 weken achtereen elke dag na ca. 20 km springt ASC/ABS in storing. Soms helpt het dan om de velgen schoon te maken en te zorgen dat de bandenspanning gelijk is (mocht daar verschil in zijn).

Dank voor je reactie. Ik zal eens op de bandenspanning letten inderdaad. Zo niet is ook rapservice een goede optie
Link naar reactie
  • 3 weken later...

Eerst uitlezen, het kan een wielsensor zijn maar meestal is de computer defect.

Enig idee waar ik qua kosten aan moet denken? Zie aantal opties van ABS Pomp tot wielsensor totaan electronica.

Hoor graag even en alvast bedankt.

Link naar reactie

Enig idee waar ik qua kosten aan moet denken? Zie aantal opties van ABS Pomp .........

Ik was voor vervanging van de electronica van de ABS pomp +/- 1100 euro kwijt incl arbeid.

Grroeten

Ad

Link naar reactie

Kijk eens bij http://www.ecu-rc.nl ze repareren je abs module, die op de abspomp zit, voor €240,--.

Ik kwam er bij de apk keuring achter dat het abs lampje niet even brande als je hem op contact zette.

Lampje stuk en na vervangen bleef het branden, uitgelezen--> wielsensor achter kapot deze vervangen maar het lampje bleef branden weer uitgelezen en ik kreeg weer een andere storing.

Nadat ik het module opgestuurd had kreeg ik een mailtje dat er inderdaad een storing in zat.

Als het goed is krijg ik het vandaag terug. Normaal duurt de reparatie 1 dag maar ik had pech, ze hadden een paar dagen dicht en het weekend viel erin.

Link naar reactie
  • 3 weken later...

IK heb mijn abs comp van de pomp gehaald,hem open gemaakt en zoals elders op het forum wordt aanbevolen de 2 puntjes op het printje gesoldeerd want inderdaad als je met een vergrootglas kijkt dan zie je minuscuul klein, dat er scheurtjes in zitten . Hopelijk heb ik 245.- er mee verdiend, Zo niet dan moet er een gereviseerde op..

aangepast door wizardofmu
Link naar reactie

Na het solderen ,ABS module er op gezet maarrrrr geen lampjes uit. accu polen los gemaakt om alles te resetten... lampjes blijven branden. Als laatste laten uitlezen bij Ruud en de wiel sensors checken. What an headache!!

aangepast door wizardofmu
Link naar reactie
  • 1 maand later...

Na vele omzwervingen is eindelijk mijn abs/traction control weer in werking. Allereerst heeft Ruud er een gereviseerde comp.module op gezet. Dat heeft alleen het abs gedeelte opgelost maar het traction control lampje bleef nog branden.. Na weer uitlezen werd er gezegd dat de abs comp. verkeerd gecodeerd was. Hup, met Ruud naar de stealer bij Reeuwijk. Na uren wachten was de de conclusie... we kunnen het niet vinden.Grrrrr!! Toen zij Ruud, Ik heb nog 1 alternatief en dat is dat ik naar Molenaar in Heerhugowaard moest gaan. Gisteren geweest en het was ( wat de stealer niet heeft kunnen vinden) binnen 20 min. opgelost. De comp. werd op nieuw geprogrammeerd zodat hij compatibel met mijn Z3 2.8 is. En dat kon de stealer niet doen!? Wat een opluchting! Inmiddels heeft Ruud ook de thermostaat vervangen en 2 nieuwe , wat smallere, voorbanden er op gezet en het vervelende sporen helemaal opgelost. Bedankt Ruud en natuurlijk een pluim voor Molenaar! Desalniettemin, moest toch weer aardig wat in de buidel grabbelen Project voor volgend jaar is nieuwe remblokken en schijven,nieuwe achterbanden en een voorbumper. ( ik haat drempels!!!)..

aangepast door Ruud_19
verplaats zodat de topics bij elkaar blijven
Link naar reactie

Zoals eerder in dit draadje gemeld sprong bij mij de ABS/ASC ook af en toe in storing. Aangezien dit de laatste tijd steeds vaker voorkwam heb ik besloten de ABS-module, via een garagebedrijf, bij ACtronics te laten repareren. Tot nu toe geen storing meer. De kosten zijn vergelijkbaar met die van ECU Repair in Helmond (240 Euro).

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.