Ga naar inhoud

leerreparatie m line stoelen


Blackwwz3

Aanbevolen berichten

Ik heb vandaag mline sportstoelen gekocht. Echter zit er net naast een naad een scheurtje in het leer bij een stoel. En de bestuurderstoel heeft het welbekende krassen op de zijwang.

Weet iemand een goed reparatie adres met eigen ervaring, bij voorkeur in de buurt van Zoetermeer?

Alvast bedankt

Groet Leon

Link naar reactie

Van Straaten in Woerden heeft ooit mijn cabrio kap gerepareerd. Hele maal toppy

http://www.vanstraatenenzn.nl/

Maar nog veeel beter in voor jou dichterbij is

http://www.tijgerleathers.nl/

Zij zijn de ECHTE specialisten, hebben destijds meegedaan aan het televisie programma van Veronica >Pimp Your Car<

Het is een echt familie bedrijf van vader op zoon. Mijn broer heeft er zijn bekleding van zijn Renault Cabrio laten vernieuwen.

Absoluut de moeite waard om eens naar ze toe te gaan. Ze zijn vakidioten en heel flexibel. Succes

Link naar reactie

Heren allemaal tot nu toe bedankt,

FRDD, tijgerleathers repareert niet meer, die had ik al gebeld, van Straaten zal wel goed zijn, hi hi, hebben het nml druk en ik kreeg de indruk dat ze niet op een autostoel zaten te wachten.

Pimgmx, de Leerlooier zal ik contacten, ik dacht dat ze alleen verf verkochten

Niblick/Ferry, ik ken dat spul idd, goed spul, maar ik wil alles in 1 keer laten doen, anders blijf ik de stoel verslepen etc etc

Als er nog meer suggesties zijn.

Link naar reactie

Zo even een update,

Diverse bedrijven gebeld en langsgeweest.

korte samenvatting van de ideeën die ik heb gekregen.

Ik heb eerst globaal via email wat prijsopvragen gedaan, ik weet het is globaal, want bij zien kan je beter beoordelen als dat je het via een foto moet doen, maar ik moest ergens beginnen.

Tijgerleathers, repareert dus niet meer

Van Straaten had telefonisch weinig interesse om maar kort samen te vatten

C.j. autobekleding, kon adv foto's geen globale prijsopgave doen

De leerlooier repareert geen autostoelen, hebben wel een atelier, maar doen geen reparatie's van bestaand leer.

Via andere wegen had ik nog 2 adressen gevonden, nml van de Werf uit Leiden, en Lederinbouw Nederland

Beide gemaild en beide langsgeweest.

Bij Leder inbouw Nederland was ik al bang toen ik binnenkwam voor wat ik nu ga vertellen.

Zij bouwen nml complete interieurs om, deze worden genaaid in Oostbloklanden of malaysia, en gemonteerd in Alphen aan de Rijn.

Van wat ik heb gezien echt wel netjes en vrij goedkoop.

Zij gaven ook aan op de site dat ze konden repareren. Via mail 1e reactie binnen 10 minuten terug, moest denken aan 350 euro, maar kom svp langs want het is live makkelijker te beoordelen.

Ik er naartoe, kwam binnen, kreeg gelijk een bak Illy koffie voor me neus, lekker. De stoel werd meegenomen voor beoordeling, alles was er netjes en luxe.

Toen kwam de dame terug, meneer. voor 350euro incl btw kunnen we het niet maken, de hoes moet eraf en dan genaaid worden. u moet denken aan een € 550 euro ex btw (655,00 incl)

Auw dat is schrikken, ik vroeg wat opnieuw beklede kosten. dat kost voor 2 stoelen in dezelfde leer soort 650 euro ex btw.

Nu snapte ik er niets meer van. Even laten berusten me Illy bakkie opdrinken en weer gaan.

Ik naar van de werf in Leiden, lastig te vinden in een steegje, maar Tom tom had het toch goed.

Een vriend van mij tipte me erover, hij heeft zijn interieur van zijn boot daar laten bekleden met leer en dat ziet er echt keurig uit, ook de kuipstoeltjes die erbij zaten.

Was een beetje een oud loodsje, wat rommelig, achterin stond een snijtafel en 1 of 2 naaimachines verder wat auto's en bootjes. Kreeg geen Illy bakkie helaas.

Ik werd geholpen door een jongen die er volgens mij al jaren werkte, en anders al jaren ervaring had, het 1e wat die zij bij de beoordeling van de stoel: joh het leer is nog mooi soepel, dat kan ik iets oprekken en innemen. Ik weet dat er van de Z3 2 soorten stoelen zijn, nml gelijmd en niet gelijmd, deze is niet gelijmd dus de hoes is er zo af, kijkt u maar en hij liet zien hoe het vastzat.

Als het oprekken niet lukt zet ik er een nieuw stukje in over de hele naad( is een soort driehoek) rommelde wat in een hoek, kijk meneer, dit is dezelfde structuur en kleur leer.

Toen ik vroeg wat gaat het kosten zei die het volgende:

Ik ben een 1,5 uur bezig totaal indien ik het leer kan oprekken, dat is 60 euro per uur is 90 euro ex. Als ik het nieuwe stukje erin moet zetten, dan moet u rekenen op een half uurtje extra en 10 euro voor het leer en kleinmateriaal. maw, ik ben max 130 euro ex kwijt. oftewel 155 euro inclusief.

Dat is toch wel heel andere koek. Ohw ja meneer, u mag de stoel hier evt gelijk achterlaten, dan kunt u hem volgende week ophalen, sorry dat het zo lang duurt, maar we hebben het een beetje druk, anders had ik het gelijk even gedaan dan had u erop kunnen wachten.

Bij Lederinbouw Nederland was ik bij inlevering van de stoel, minimaal de stoel 3 weken kwijt!!

Ik heb de stoel achtergelaten bij van de werf in Leiden, ik had het gevoel dat die jongen(s) meer ervaring hadden en flexibeler en creatiever zijn dan Leder inbouw Nederland, dus het is nu even afwachten op het resultaat maar dat laat ik nog wel zien.

Weet wel dat als ik hem ingeleverd had bij Lederinbouw Nederland dat het een duur bakkie Illy was geworden 500 euro verschil!!!!!

Volgens mij sturen ze de stoel bij Leder inbouw Nederland gewoon op, laten het in het Oostblok of malaysia repareren, stoel retour sturen en de kosten x2 of iets dergelijks. Anders kan opnieuw bekleden niet bijna net zo duur zijn, want dan werken ze natuurlijk met mallen.

Zodra het eindresultaat er is zal ik er foto's van maken.

Groet

Leon

Link naar reactie

Inderdaad, maar ik oordeel pas echt bij het zien van het eindresultaat. Dat laat ik jullie zien zodra ik hem weer heb opgehaald.

Ik heb ook liever kwaliteit van het geleverde werk, dan dat ik moet betalen voor alle luxe poespas eromheen.

Zodra ik hem terug heb plaats ik foto's.

In ieder geval iedereen hartelijk bedankt alvast voor jullie ideeen en sugesties

groet

leon

Link naar reactie

Mooi verhaal leon, ga ook eens kijken want mijn bestuurders stoel heeft de bekende instap krasjes....

Link naar reactie

Daarmee zou ik eerder naar de Leerlooier gaan in de haag, deze kunnen nml verf maken. Ze repareren alleen niet meer, vandaar dat ik uitgeweken ben.

Je gaat met je auto of stoel naar de Leerlooier toe, en deze maken dan de kleur na voor je.

Deze stoelen moesten genaaid worden, ik wacht nog op een telefoontje, ben eerlijk gezegd bang dat het een weekje langer duurt dan gezegd, kan ook bijna niet anderrs, het was druk, en allemaal rare weken. Volgende week ga ik maar eens bellen

Link naar reactie
  • Administrator

Klinkt goed Leon!

Theo: hou er rekening mee dat ze bij de Leerlooier precies de kleur 'op maat' mengen en ze je dus zullen vragen om een onderdeel (dus stoel of bijvoorbeeld deurpaneel) in de te mengen kleur(en) achter te laten. Doorgaans kun je dan een weekje later onderdeel en gemengde verf daar weer halen. Ik moet zeggen dat ik wel erg tevreden ben over de kwaliteit van hun verf en hoe die zich houdt ...

Link naar reactie

Klopt. Leerlooier maakt precies de goeie kleur/tint. Zelfs in zwart (wat zijn daar veel tinten van). Hun verf doet de schaafplekken ook helemaal verdwijnen. Ziet er weer als nieuw uit.

@Leon: hebben ze toevallig ook gezegd wat de prijs zou zijn als ze de stoel volledig met nieuw leer zouden bekleden?

In ieder geval heel nuttige info. Bedankt!

Link naar reactie

Teronk,

Ik heb er toen niet naar gevraagd dus hebben ze er niets voor opgegegeven. Ik zou gewoon een foto maken van de stoel en in een kort mailtje vertellen wat je wil en je hebt zo reactie terug of ze even bellen

Groet leon

Link naar reactie
  • 3 weken later...

zo, weer een update:

Vrijdag de stoel opgehaald bij van der Werf Beklederij in Leiden (www.deautobekleder.nl), het duurde langer dan verwacht door de vele korte weken die er tussen zaten, en daarna was ik niet eerder in de gelegenheid.

De stoel is gerepareerd, het ziet er keurig uit voor wat betreft de reparatie, echt vakmanschap i.p.v. rode loper werk.

Die Jongen is echt een aanrader. Ok het zaakje is rommelig, maar ik ben van mening dat een vakman bezig is met zijn vak, en niet het uiterlijk van de zaak.

En als ik dan ga kijken naar de kosten, is me dat allemaal reuze meegevallen.

De stoel heeft een nieuw stukje leer aan de achterzijde, en de andere scheurtjes zijn van binnen geplakt.

Zie hier de foto's van voor de reparatie:

cimg4353.jpg

Van dichterbij:

cimg4354.jpg

Na de reparatie:

cimg4501h.jpg

p6170352.jpg

p6170354.jpg

Ik had met Bas Kallenberg, de eigenaar aldaar, afgesproken dat hij alleen maar zou repareren, de afwerking doe ik zelf met verf van de Leerlooier.

Hij heeft er dus een nieuw stukje leer in gezet, de de andere gaten aan de achterzijde beplakt, en "bijgeplamuurd" met een speciaal spulletje voor leer.

Na het verven moet ik er nagenoeg niets meer van zien.

Knapt de stoel trouwens enorm van op, van een laagje nieuwe verf.

cimg4504zb.jpg

De Linker stoel is opnieuw geverfd en gepoetst, de rechter stoel is net terug van de reparatie en moet dus nog geverfd worden.

Het eindresultaat laat ik jullie nog wel zien.

( Ohw ja, Ik heb met Bas Kallenberg afgesproken dat als je iets laat repareren aan je zetels bij hem, en je refereert aan het Z3 forum, hij er leuke prijsjes voor maakt of iets extra's doet)

Groet

Leon

aangepast door Blackwwz3
  • Like 1
Link naar reactie

Zo dat is een knap staaltje werk door die Bas, ziet er weer keurig uit.

Goede tip, is het ook betaalbaar eigenlijk, geen idee waar ik aan moet denken.

( niet dat die van mij stuk zijn maar uit nieuwsgierigheid)

Link naar reactie

Hoi Ferry,

Hij heeft zich gewoon aan de prijsafspraak gehouden van 125 euro ex btw, inhalen kon niet, dus werd het een nieuw stukje, daarbij heeft hij voor hetzelfde geld de andere gaten geplakt aan de binnenkant en opgevuld. Na de 1e verflaag zie je er een heel klein beetje nog van, ik kan het bij schuren zij Bas, maar dan raak ik ook de bubbeltjes structuur kwijt, dus ik denk dat ik het zo maar laat, anders krijg je een gladde kale plek, dat is ook niet mooi.

Ik ben voor de rest dik tevreden gewoon kwaliteit voor een leuke prijs.

Groet

Leon

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.