Ga naar inhoud

wat denk jij dat je Z nu nog waard is dan?


sandere39

Aanbevolen berichten

  • Reacties 61
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Even nog over die ondergelopen motoren van het dak:

- FL heeft nog steeds het probleem, er zijn verschillende forum leden van z4-forum die met FL modellen hetzelfde euvel hebben.

- FL heeft de dak motor in plastic omwikkeld (soort tape), waardoor die motor langer meegaat dan een helemaal niet bedekte motor, maar uiteindelijk er toch aangaat. De goten zijn allemaal hetzelfde vandaar dezelfde onderdeel nummers.

- FL motoren kunnen misschien wel hetzelfde nummer hebben maar de hydraulische aansluitingen zijn precies omgekeerd dan die van een pre-fl model.

Zo, hoop dat dat het wat duidelijker maakt :unsure:

Link naar reactie
Het kopen bij een gespecialiseerd bedrijf geeft geen enkele garatie Kijk maar naar Vinn, Kapotte binneschermen Verkeerd gemonteerde wielen versleten banden Enz enz, de jongen opent aan de lopende band topics over wat er nu weer mis is met zijn auto .

Ik bedoel maar te zeggen dat als er bij mij een koper komt krijgt hij een eerlijk antwoord op al zijn vragen en ik durf rustig te zeggen dat ik een 100procent goede auto verkoop je hebt dan wel geen garantie maar als je motor ploft na drie maand bij een dealer gekochte auto wil ik nog wel eens horen hoe dat afloopt.

@ Er zijn hier op het forum legio voorbeelden te vinden van mensen die recentelijk een z gekocht hebben van een particulier en die hoor je ook niet over garantie

Het zegt idd niets over de werkelijke kwaliteit, maar je potentiele klanten moeten dat ook maar zo zien. En je hebt dan idd het punt van garantie. Als particulier kan je dat lastig leveren (lastig ook wettelijk te forceren danwel bewerkstelligen), maar bij een auto van een handelaar is dat doorgaans gewoon goed afgedekt. In nederland vaak door bovag (met geschillencommissie, garantie bij reparatie indien faillissement verkoper etc etc). Bij mijn duitse auto had ik gewoon 1 jaar bmw europlusgarantie nota bene (wat technisch gezien een verzekering is). Voordeel dat je overal in europa bij elke bmw dealer terecht kan!

Ik denk dat 6 maanden (of een jaar) snel 2000 euro voor een particulier waard is. Niet alleen heb je de zekerheid dat kleine dingetjes die stuk gaan gemaakt worden, maar bovenal als een auto echt grote problemen heeft dat in de 1e 6 maanden wel aan het licht komt. Vooral die grote onzekerheid is dan afgedekt, en de handelaar heeft dus ook zelf dermate vertrouwen in de auto dat hij die garantie erbij levert.

Dat kan je als particulier ook niet leveren. Voor mij was dat namelijk toch wel een pre, met name vanwege het sticky steering verhaal (dure reparatie die je niet/nauwelijks ziet aankomen). Qua overige euvels had die garantie voor mij niet gehoeven (voldoende vertrouwen in de auto en voldoende technisch onderlegd om bij aankoop eea in te schatten qua slijtage etc). Als er geen sticky steering bestond (en geen vergelijkbare kostbare problemen die niet/nauwelijks indicatie geven) had garantie van mij niet gehoeven en had ik de auto ook zelfs liever bij een particulier (=meestal liefhebber en vaak meer ruimte voor onderhandeling etc) gekocht. Veel handelaren weten natuurlijk ook wel nodige truukjes om een auto met enkele euvels met wat lapmiddelen tijdelijk op te knappen (waardoor je als nog ermee geconfronteerd wordt). Daar wordt je natuurlijk ook niet blij van.

Ook is garantie voor kleine mankementen overrated: de meeste garantieconstructies vereisen dat je terug gaat naar de persoon waar je 'm hebt gekocht. Als je zelf in groningen woont en de auto in Heerlen gekocht hebt (niet onwaarschijnlijk bij een Z; zo groot is de markt nou ook weer niet dat je elk model in de uitvoering die jij wilt in elke stad wel kan vinden (a.k.a. golf :D)), ga je dan terug als er een verbindingsstang van je stabilisator versleten is? Terwijl de garage op de hoek 'm voor 70 euro kan fixen. (dus heen en weer rijden en een dag kwijt zijn of 70 euro lappen.... makkelijke keuze lijkt me). Garantie wil je in de meeste gevallen dus hoofdzakelijk om de 'rampscenario's' af te dekken.

Overigens niets dan lof voor de garage waar ik 'm kocht; ze hebben deels de blokken en schijven vervangen (naast wat andere kleine dingetjes wat overeengekomen was) terwijl dat van mij nog geen eens echt nodig was geweest. :unsure:

Link naar reactie
iemand van jullie nog genøkt vannacht? :lol2:

Ik niet...en jij?

Om weer on topic te komen....wat zou het je waard zijn :unsure: over zoiets ging het toch.....of niet :D

Groeten

Ad

Link naar reactie

Nee, dit wordt er niet duidelijker op.

De hydroagregaat zit nl. bij een pré FL ook in een plastic behuizing :unsure:

Al meegemaakt dat zelfs bij de E89 de motor vol loopt.

Even nog over die ondergelopen motoren van het dak:

- FL heeft de dak motor in plastic omwikkeld (soort tape), waardoor die motor langer meegaat dan een helemaal niet bedekte motor

Zo, hoop dat dat het wat duidelijker maakt :D

Link naar reactie
Nee, dit wordt er niet duidelijker op.

De hydroagregaat zit nl. bij een pré FL ook in een plastic behuizing :lol:

Al meegemaakt dat zelfs bij de E89 de motor vol loopt.

Ik heb hierover hééél lang geleden al iets over geschreven en voor gewaarschuwd.

Gewoon preventief de boel goed in de gaten houden en zorgen dat de waterafvoerpijpjes (en met name de stervormige einden hiervan) schoon blijven en dus niet verstopt raken. Ook het gebruik maken van de afdekkappen (persennings) houdt de troep (vooral bladeren) al beter tegen.

Al met al, ik heb nergens last van, gewoon een gave bak om te hebben en om mee te rijden.

Greetz.

Poetsen vind ik eigenlijk ook niet erg.

Link naar reactie

maar hoeveel denk je nou dat je auto nog waard is?

De mijne een slordige 70K. Dat is wat ik nodig heb om aan de Wiesmann te gaan en eerder gaat ie voorlopig niet weg.

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.