Ga naar inhoud

Hoe eenvoudig bedien je een handbediend Z4 cabriodak?


Aanbevolen berichten

  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

  • Administrator

En meer on topic @ Job: de foto's zijn wat lastig te beoordelen, omdat ze aan de ene kant klein zijn en aan de andere kant wel een detail laten zien. Heb je grotere foto's die ook een wat groter stuk laten zien?

 

Ik ondervond met mijn handbediende dak totaal geen weerstand: als je het laat "vallen" moet het ot ongeveer 2 a 3 cm boven de vergrendeling komen. Daar moet je het dak wel indrukkenals je er echt hard mee gata rijden, maar bij B-weggetjes hoeft dat nog niet eens. Hoe zou je de weerstand omschrijven? Moet je echt naast de auto staan en het hard aandrukken?

 

Een voor de hand liggende vraag: heb je de "handle" van het handbediende dak wel eerst in de juiste positie gedraaid (ingeklapt)? En heb je in de koffebak de "dakbak" wel naar beneden uitgeklapt?

 

Als andere voor de hand liggende oorzaken zou je kunnen denken aan iets op de rolbeugels dat weerstand oplevert (zoals het beugel BH windscherm dat de rolbeugels wat hoger maakt, terwijl het neerlaten van de kap volgens mij juist preceis is afgestemd op de rolbeugels zonder extra's), het frame van je dak is misschien niet helemaal goed afgesteld / recht, of het harde deel van je dak aan de voorkant zit niet helemaal lekker.. 

Link naar reactie

Dank voor het meedenken Maurits!

grotere foto's niet direct voorhanden maar natuurlijk snel genoeg gemaakt dit weekend....

 

Het gaat met name om het vergrendelen van de kap, openen, naar achter laten vallen en uiteraard de hendel in de juiste positie plaatsen gaat allemaal zonder weerstand. De dakbak staat in de lage positie waardoor er extra veel ruimte is voor de kap, kortom de oorzaak is of inderdaad één van de zaken zoals jij beschrijft of het betreft perceptie. Daadwerkelijk vergrendelen gaat eigenlijk alleen als ik naast de Z4 sta, op basis van jouw HOW TO het originele windscherm geplaatst (dank daarvoor) dus  geen BH aan boord <_<

 

In elke open positie lijkt de kap loodrecht op de auto te zitten, visueel kan ik geen afwijkingen constateren en ook is er geen sprake van 'bijgeluiden' Het harde deel dat jij beschrijft ga ik eens nader bekijken, wellicht dat ik daar iets kan vinden. Zal proberen dit weekend een filmpje te maken, zegt meer dan 1000 woorden.

Link naar reactie
Op 8-6-2010 om 11:08, 2.5si zei:

Zo. En nu ben ik heel benieuwd of zich nog iemand meldt met een Z4 met handbediend dak ... ;)

 

Ik heb ook een handbediend dak en is een "fluitje van een cent" :sFun_whistle:om het open en dicht te doen.

Mis de elektrische bediening helemaal niet.

Link naar reactie
10 minuten geleden, ad k zei:

 

Ik heb ook een handbediend dak en is een "fluitje van een cent" :sFun_whistle:om het open en dicht te doen.

Mis de elektrische bediening helemaal niet.

 

Ad, volgens mij hebben wij af fabriek een identieke auto op de bekleding van de stoelen na. Ik ben heel benieuwd naar jouw 'fluitje van een cent' hoe ervaar je de laatste 10 cm en dan vergrendelen, is daar kracht voor nodig of kan je deze handeling doen vanuit de stoel?

Link naar reactie
13 uren geleden, Job ZZZ zei:

hoe ervaar je de laatste 10 cm en dan vergrendelen, is daar kracht voor nodig of kan je deze handeling doen vanuit de stoel?

 

Ik stap altijd even uit om het dak naar achter te klappen en druk even op het "harde deel" zodat het in de vergrendeling zit..

Ik doe dit nooit vanuit de zit positie maar kan wel denk ik als er geen windvanger op zit want dan moet je een erg flexibele arm hebben.

 

Link naar reactie

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.